NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 13 recenzija

Togi makabe, Ryohei Oiwa & Kosei Fujita vs Satoshi Kojima, Tiger Mask & Yuto Nakashima

Dosta kratko i nitko se nije ozlijedio tako da postiglo što je trebalo. Kvaliteta ovdje nije ni cilj. Kojima skupio pobjedu.

CHAOS( Tomohiro Ishii, Toru Yano) & Hiroshi Tanahashi vs Suzuki-gun (Taichi, DOUKI & Minoru Suzuki)

Postavljanje nekih budućih stvari. Taichi i Yano će očito imati meč, brawl Suzukija i Ishiija nakon meča implicira da bi i tu moglo biti nečega. Sam meč prihvatljiv, Douki i Tana su imali zgodne izmjene prije nego je Douki primio pin.

GoD (Tama Tonga & Tanga Loa), Six or Nine (Master Wato & Ryusuke Taguchi) & Jado vs Bullet Club (Gedo, Chase Owens, Bad Luck Fale, Taiji Ishimori & El Phantasmo)

Isot kao i svaki dosadašnji meč ova dva tima samo što je ovdje ELP pinao Taguchija. Znači da se bliži taj meč za Jr. Tag titule.

Suzuki-gun (TAKA Michinoku, Yohinobu Kanemaru & El Desperado) vs House of Torture (EVIL, SHO & Yujiro Takahashi)

Daljnje građenje prema Despy/Sho meču. Ostalo sve nebitno, TAKA tu samo da primi pin.

CHAOS (Hirooki Goto & YOSHI-HASHI) & Tomoaki Honma vs United Empire(Jeff Cobb, Great-O-Khan & Aaron Henare)

Čak dosta zabavan meč. Ništa specijalno, ali definitivno bolje od prosjeka za ove undercard tag mečeve. Yoshi i Cobb nakon meča imaju kakvu raspravu, mogle bi se tag titule branit protiv nekakvog UE tima.

CHAOS (Kazuchika Okada & YOH) vs LIJ (BUSHI & Tetsuya Naito)

Okada i Naito su magija, čak i u ovim mečevima njihove interakcije daju dojam bitnog događaja. Ipak, većinu meča su nosili dva juniora. I bilo je ok. Ono malo interakcija što su Okada i Naito imali samo budi apetit za taj meč.

Shingo Takagi vs Hiromu Takahashi

Sjajno. Kroz meč su odlično prikazali da Shingo kao da se čuva i ne želi iskoristiti punu snagu protiv prijatelja, dok Hiromua ništa od tog ne zanima i samo lovi pobjedu. I tu pobjedu lovi autodestruktivno kao i uvijek. Na kraju Shingo shvaća (nakon nekoliko nearfallova gdje ga Hiromu skoro pobjeđuje) da se ne može više suzdržavati i uzima pobjedu. Nisu se previše odmakli od svoje standardne ofenzive, što me malo razočaralo jer je ipak međufrakcijski meč, ali je pacing bio skoro pa savršen tako da to nije velika mana.

Zack Sabre Jr. vs Will Ospreay

Kakav main event. Sjajni potezi, sjajne kontre, sjajan sraz stilova, MOTN nedvojbeno. Otvaraju s tehničkim hrvanjem gdje Zack neupitno dominira. Ospreay shvaća da mu tu ne može parirati i problem rješava big bootom u glavu Zacka. Zack vraća napadanjem noge. Koja onda postaje problem za Willa kroz cijeli meč. I u biti to je priča meča, može li Will dobiti udarcima i jakim potezima prije nego mu Zack dokrajči nogu polugama. Odgovor je ipak ne, iako ga je finish prilično zaštitio. Will očito tapka, ali isto tako prestaje tapkati taman prije nego zvono signalizira kraj meča. Očekujem da ćemo dobiti nekakav revanš ovog meča ili će se Will ugurati u meč za glavnu titulu u nekom trenutno.

Sveukupni dojam

Undercard kao i uvijek, singles mečevi među boljima u turniru. Obavezno oba pogledati.

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 13 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*