NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 12 recenzija

CHAOS (Tomohiro Ishii, YOH & Toru Yano) vs Yuto nakashima, Ryohei Oiwa & Kosei Fujita

Young lioni izgubili meč u kratkom roku, iako su pokazali pošten žar. Ako ništa drugo budućnost kompanije djeluje dosta sigurno.

Hiroshi Tanahashi & Satoshi Kojima vs CHAOS (YOSHI-HASHI & Hirooki Goto)

Standardni tag od desetak minuta gdje tag prvaci kupe pobjedu. Šteta što je Kojima ovdje samo da primi pin, može on više od toga.

Jado, GoD (Tama Tonga & Tanga Loa) & Six or Nine (Master Wato & Ryusuke Taguchi) vs Bullet Club (Bad Luck Fale, Chase Owens, Gedo, Taiji Ishimori & El Phantasmo)

Brawl prije meča, u ringu svatko dobije vremena da nešto napravi i onda ulazi Jado da primi pin. Solidno za ono što je, GoD su dosta zanimljivi kao face tim.

Suzuki-gun (Minoru Suzuki, El Desperado, Yoshinobu Kanemaru & TAKA Michinoku) vs House of Torture (SHO, EVIL, Dick Togo & Yujiro Takahashi)

SHO i Despy najbolji dio meča, ostalo skoro pa i nebitno. Tratili vrijeme dok nije došao trenutak da Taka primi pin.

GBH (Togi makabe & Tomoaki Honma) & Tiger Mask vs LIJ (BUSHI, Shingo Takagi & Hiromu Takahashi)

Ako je ikada postojao meč koji je tu samo da popuni card. Prošli signature, Honma primio pin, nakon zvona Shingo prijeti Hiromuu da će mu skinuti glavu bomberom, što je i bilo jedina stvar vrijedna gledanja ovdje.

Suzuki-gun (Zack Sabre Jr., Taichi & DOUKI) vs United Empire (Will Ospreay, Great-O-Khan & Aaron Henare)

Preview za Zack/Ospreay, što je na papiru MOTY kandidat. Ostalo kao i svaki drugi tag, prošli signature poteze i Douki prima pin.

Tetsuya Naito vs Jeff Cobb

Brzo uspostavili da Cobb ima premoć u snazi dok je Naito brži i snalažljiviji. I tu priču su stalno držali. Kada se god Cobb trebao izvući iz nezgodne situacije radi to na snagu (pogotovo jednu predivnu kontru na Destino u suplex), kada god je Naito to trebao cilja Cobbovo već prije oštećeno koljeno. Više od toga im nije ni trebalo da naprave zanimljiv meč. Ako imam prigovor to je da je djelovalo na trenutke kao da su na autopilotu. Nedostajalo je žara. Naito nastavio niz pobjeda s roll-upima. Baš me zanima koja je tu priča.

Kazuchika Okada vs CIMA

Nisu se odmakli od standardne NJPW main event formule. Tehničko ispipavanje na početku i onda lagano građenje prema završnom stretchu u kojem se ispucavaju veliki potezi, kontre i finisheri. Nadao sam se malo više, s druge strane meč je sam po sebi toliko svjež da je svejedno ispalo odlično. Cima opet pokazao da je itekako zaslužio da bude ovako daleko u turniru i bio je impresivniji u ringu. Vjerojatno htio ostaviti što bolji dojam prije povratka natrag u GLEAT.

Sveukupni dojam

Stvarno ne mogu izdvojiti ijedan singles meč kao onaj bolji. Oba jako dobri, ali za oba sam stekao dojam da se moglo bolje. Svejedno ih se isplati pogledati.

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 12 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*