NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 10 recenzija

YOH & Tiger Mask vs Bullet Club (Taiji Ishimori & El Phantasmo)

Kratki junior tag. Ništa specijalno i brza pobjeda BC-a.

Six or Nine (Master Wato & Ryusuke Taguchi) vs Suzuki-gun (El Desperado & TAKA Michinoku)

Još jedan kratki tag meč, iako su Wato i Despy imali nekoliko dobrih izmjena. Na kraju Taguchi tjera Michinokua da tapka i tag prvaci kupe pobjedu. Nakon zvona ELP i Taiji napadaju prvake, ubrzo im se priključuju Gedo, Fale i Chase, a spašava ih GoD s Jadom, koji je naš idući meč.

Guerillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa) & Jado vs Bullet Club (Bad Luck Fale, Chase Owens & Gedo)

GoD dovlači BC tim do ringa iz backstagea, gdje su ih protjerali prije meča. Opet najviše vremena u ringu provodi Jado koji na kraju i gubi tako da se ne može puno reći o kvaliteti meča.

Hiroshi Tanahashi & Tomoaki Honma vs United Empire (Aaron Henare & Jeff Cobb)

Iznenađujuće brz i zabavan meč. Cobb i Tana su bili na svojoj standardnoj razini, Henare i Honma dosta bolji nego inače u ovakvim mečevima. Iskreno, šteta što nije trajalo malo duže. Očekivano Honma gubi meč.

LIJ (Hiromu Takahashi, BUSHI, Tetsuya Naito & Shingo Takagi) vs House of Torture (EVIL, SHO, Dick Togo & Yujiro Takahashi)

Za promjenu nismo dobili standardnu HoT dosadu. Iako je na kraju Bushi izgubio većinu meča je kontrolirao LIJ, što je bilo sjajno. Bilo je nešto HoT gluposti, ali ne toliko da previše utječe na meč. Hiromu i Evil su imali nekoliko dobrih izmjena, a nakon meča Chase napada Shinga.

CHAOS (Kazuchika Okada, Hirooki Goto & YOSHI-HASHI) vs Suzuki-gun (Taichi, Minoru Suzuki & DOUKI)

Brzo, zabavno, ne predugo. Vjerojatno najbolji tag meč dana. Očekivano Chaos tim uzima pobjedu

Zack Sabre Jr. vs Great-O-Khan

Imali su sjajan meč u G1-u. Ponovili su to i ovdje. Čisti tehnički meč. Tek 10 minuta u meč smo dobili prvi potez koji nije bio submission i to je bio obični hip toss kontriran u armdrag. Gradili meč oko toga da Oka napada nogu Zacka i tako mu oduzima i udarce i submissione. Dobrim dijelom i kontrolira meč sve do kraja kada gubi na identičan način kao i Shingo u G1-u, Zack kontrira powerbomb u polugu na ruku i Oka odmah tapka. Savršenstvo. MOTN.

SANADA vs Will Ospreay

Sanada često ima tehnički dobre, ali podosta generične i preduge mečeve. Pogotovo u main eventovima. Strahovao sam se toga ovdje. Srećom bez razloga. Srezali su višak. Brz meč s velikim fokusom na atleticizam i kontre koji je (ironično) trajao možda čak i premalo. Finish možda i najbolji u turniru za sada, TKO nakon što je Ospreay samo udarao Sanadu u zatiljak laktom. Za nijansu ispod prijašnjeg meča čisto zbog malo upitnog sellanja Sanade, ali osim toga nikakvih prigovora. Izgleda da nas i čeka Ospreay vs Sanada za US titulu.

Sveukupni dojam

Solidan undercard i oba cup meča su bila sjajna na svoj način. Lagana preporuka, jedan od boljih dana turnira za sada. Čak se i Loa pokazao kao solidan komentator.

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 10 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*