NJPW: New Japan Cup (20/03/2021) recenzija

Još malo pa gotovo. Koga gledamo u finalu? Saznajte u recenziji.

Dva polufinalna meča nas očekuju večeras: Shingo Takagi vs. EVIL i David Finlay vs. Will Ospreay.

Yuya Uemura and Juice Robinson vs. The United Empire (Jeff Cobb and Great-O-Khan)

Ivan Sučić: Prosječni tag meč u smislu akcije u ringu. Ali Juice koji viče oko ringa ga je ipak podiglo na razinu više. Lijepo je i vidjeti ga s IMPACT Tag Titulom.

Danilo Otašević: Jako zabavan opener meč. Baš ono što je i trebao da bude. Lepo je videti Juice-a sa Impact titulom. Yuya se sjajno snašao u ovom meču. Njegov sukob sa Cobb-om je bio jako zanimljiv. Pomaže i što je odradio jedan sasvim korektan body slam nad njim.

6/10

CHAOS (Toru Yano, YOSHI-HASHI and SHO) vs. Bullet Club (Bad Luck Fale, Chase Owens and Jado)

Ivan Sučić: Najbolja stvar je bila uvod u kojem je Yano gurnuo Shoa u meč. Sve ostalo negdje između “moj Bože zašto gledam ovo” i čiste dosade. Barem je bilo kratko.

Danilo Otašević: Lagano pripremaju teren za Yano/Fale meč. Svidelo mi se što Yano konstantno odlaže sukob sa njim, već čeka pravu priliku. Iako nisam fan što ponovo gledamo Yano/Fale, to su bile jedine svetle tačke u ovom meču.

5/10

Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, SANADA and BUSHI) vs. Suzuki-gun (Taichi, Zack Sabre Jr. and DOUKI)

Ivan Sučić: Jako zabavno, najbolji tag dana. Sva uparivanja su bila dobra, pogotovo Taichi/Naito i ZSJ/SANADA. Post meč isto odličan. Taichi i Naito se natječu u gušenju young liona, Naito straši komentatore, Tsuji i dalje traži singles meč s Naitom.

Danilo Otašević: Rekoh prošli put da treba da nam daju malo više Suzuki-gun mečeva. Očekivano, najbolji tag meč. Svako uparivanje je imalo smisla, ali sam najveći fan Naito/Taichi sukoba. Voleo bih da vidim singles meč između njih dvojice. ZSJ i Taichi su ponovo funkcionisali kao kvalitetan tag tim, što me je mnogo obradovalo. Na kraju, sukob DOUKI-ja i SANADA-e je bio sjajan. Jako dobro za standarde ovakvih tag mečeva.

7/10

Kazuchika Okada, Kota Ibushi and Hiroshi Tanahashi vs. Bullet Club (Jay White, KENTA and Yujiro Takahashi)

Ivan Sučić: Okada koji stoji sa strane dok se Ibushi i Tanahashi slikaju sa svojim titulama je nenormalan vizual. Meč je krenuo dovoljno dobro dok se nije dogodio potres koji ga je prekinuo na dosta dugo. Ponovnim pokretanjem meča vidilo se da je Jay (svom srećom) ponio sa sobom u svlačionu IWGP HW, IC i NEVER titulu i time ih spasio potencijalne štete. Meč nastavio kako je i započeo, generalno u redu i neuvredljivo. Zgodan detalj je bio Okada koji izgleda izgubljeno bez titule i koji prvi napušta ring.

Danilo Otašević: Sa jedne strane imate najbolja tri kečera u celoj promociji u poslednjih 10 godina, a sa druge strane imate Yujiro-a. Zemljotres se desio pri početku samog meča i čini mi se da su usporili tempo kada su se vratili. Kadar gde Jay White izlazi iz svlačionice sa sve tri titule je nešto najbolje na ovom turniru. Relativno brzo i standardno. Okada je vidno razočaran što nema ni jednu titulu. Čak u jednom trenutku nije hteo da taguje Ibushi-ja. Sledi li neki heel turn? Videćemo. Mnogo me interesuje kako bi to izgledalo.

6/10

New Japan Cup 2021 Semi Final Match: David Finlay vs. Will Ospreay

Ivan Sučić: Nemam riječi. Meč karijere za Finlaya, barem za sada, i jedan od boljih mečeva turnira uopće. Prva polovica meča je bila podosta spora, ali to nije naškodilo meču. Negdje na pola ubrzavaju i kreće naprijed-nazad borba sve dok Ospreay ne kontrira Finlayov finisher i baca ga van ringa gdje se David ozlijeđuje. To dovodi do završnog stretcha gdje je Ospreay u kontroli (i odličnog spota gdje izbjegne pokušaj Davida da pogodi finisher tako da se samo pomakne korak udesno), ali nikako da dokrajči Finlaya. David čak uspijeva udariti svoj finisher, ali ne može pinati Willa na vrijeme. To ga na kraju i košta. Fantastično.

Danilo Otašević: Nisam oduševljen mečom poput kolege, ali je svakako jedan od boljih mečeva na turniru i najbolji Finlay-ev meč do sada. Ospray je odmah preuzeo kontrolu nad mečom i svim silama se potrudio da meč ispadne kako treba. Doduše, nije bukvalno sve bilo u Ospreay-ovim rukama. Početak je bio jako dosadan, ali je lepo prikazao da iako je Ospreay heel, neće da podceni Finlay-a videvši šta je uradio u meču sa White-om. Kada je Ospreay lansirao Finlay-a van ringa gde se on „povredio“, meč počinje da bude znatno bolji. Povređeni Finlay uspeva da odradi finisher, ali nije dovoljno da zaustavi ovako motivisanog Ospreay-a. Meč mi se svideo, ali mislim da su na bolji način mogli da predstave Finlay-a tj. da ne upotrebljavaju formulu face koji se vraća u meč nakon povrede. Očekivana Ospreay-ova pobeda.

8/10

New Japan Cup 2021 Semi Final Match: Shingo Takagi vs. EVIL

Ivan Sučić: Jedan od boljih Evil mečeva u zadnje vrijeme, ali i jedan od lošijih Shingovih. Dobije se neki čisti prosjek. Nije ni pomoglo što su morali pratiti stvarno odličan meč. Kao i u meču protiv Cobba za više-manje sve što je valjalo je bio zaslužan Shingo, i dok je završnih nekoliko minuta bilo jako dobro i napeto, ostatak nije bio ni blizu te razine.

Danilo Otašević: Mnogo bolje nego što sam očekivao. Kao prvo, ovo je jedan od najboljih mečeva heel EVIL-a, a kao drugo, nije bilo mnogo BC uplitanja tj. nisu preterali sa tim kao u prethodnim mečevima. Sav posao je odradio Shingo i mnogo mi je drago što su se odlučili za taj potez. Nije ovo bilo najbolje Shingo-ovo izdanje, no čim daju Shingo-u prostor, uvek će biti makar prosečan meč. Više od toga nisam ni očekivao. Radujem se finalu sa ovim učesnicima.

7/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Na jednu ruku odličan meč Willa i Finlaya. Na drugu slabušan undercard i main event koji je podbacio. Pogledajte prvo polufinale, ostalo se može i preskočiti.

Danilo Otašević: Undercard mečevi nebitni. Prvo polufinale jako dobro, drugo mnogo bolje nego što sam očekivao. Shingo vs. Ospreay je na papiru jako dobro finale i očekujem mnogo od tog meča.

6/10

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup (20/03/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*