NJPW: New Japan Cup (18/03/2021) recenzija

Drugo četvrtfinale je rezervisano za danas. Kao po običaju, tu su naši utisci.

Prvi polufinalni meč je Shingo Takagi vs. EVIL. Više puta smo obojica pričali o EVIL-u, pa neću da se ponavljam. Nadam se samo pobedi Shingo-a.

Yuya Uemura vs. Gabriel Kidd

Ivan Sučić: Young lion meč je young lion meč. Ponekad znaju biti posebno dobri, ali generalno su na razini ovog. Čisti prosjek.

Danilo Otašević: Prosečno za YL standarde.

4/10

Yuji Nagata and Yota Tsuji vs. The United Empire (Jeff Cobb and Great-O-Khan)

Ivan Sučić: Kao i ljudi u meču ovo sam odradio na autopilotu. Jedino što mogu biti siguran je da se meč sigurno dogodio i da je jedan tim (najvjerojatnije Empire) pobijedio drugi.

Danilo Otašević: Jedino upečatljivo u ovom meču je kadar kako Tsuji ujeda O-Khan-a za nogu. Počinjem da verujem da sam u matrixu gledajući United Empire.

4/10

Toa Henare and Juice Robinson vs. Bullet Club (KENTA and Bad Luck Fale)

Ivan Sučić: Neloše, za što je primarno zaslužan Juice. Akcija u ringu ništa posebno, ali Juice jednostavno sve poboljša svojom karizmom.

Danilo Otašević: Da nije bilo Juice-a, pitaj Boga na šta bi ovo ličilo. Nezainteresovani KENTA i Fale. Kakav dynamic duo. Čudo što je ovaj meč čak i prosečan.

5/10

Los Ingobernables de Japon (Shingo Takagi, BUSHI and Tetsuya Naito) vs. Bullet Club (EVIL, Chase Owens and Taiji Ishimori)

Ivan Sučić: Najbolji tag meč dana. Shingo i Evil su imali interakcije koje mi ulijevaju barem nekakvu nadu da bi mogli imati dobar meč. Ostali u meču su odradili solidan posao i meč je imao non-stop akciju. Nemam prigovora.

Danilo Otašević: Priznaću da su probudili interesovanje za Shingo/EVIL kod mene. EVIL je, makar na kratko, pokazao da ume da ima gledljiv meč. Ostatak ekipe standardno dobar. Zabavno.

6/10

New Japan Cup 2021 Quarter Final Match: David Finlay vs. Jay White

Ivan Sučić: Jako dobro. Definitivno Davidov najbolji meč u turniru, iako to i nije bog zna kakva pohvala. Za razliku od meča s Henareom, koji je imao dosta sličnu priču, ovdje se ne može reći da je sav posao odradio White. Finlay je bio odličan underdog babyface koji nikako ne odustaje, White je odlično prodao kako shvaća da mu meč bježi kroz prste (pogotovo nakon što je Juice odnio Geda na ramenima u backstage) i šlag na kraju je možda najneočekivaniji rezultat u cijelom turniru. Jašemo Finlay hypetrain do finala i main eventa Sakura Genesis.

Danilo Otašević: Najneočekivaniji rezulat ubedljivo. Identična struktura kao Henare/White meč, samo što se ovde White maksimalno potrudio da sve bude kako treba. Finlay je odlično odigrao ulogu underdog-a, ali nije kao da je bilo nešto posebno teško. Momenat večeri je Juice-ovo iznošenje Gedo-a. Sumnjam da će Finlay proći u finale (iako bi bila fora), no sama činjenica da je dospeo do top 4 je upečatljiva. Nadam se da neće stati sa njegovim singles push-om nakon ovog turnira.

7/10

New Japan Cup 2021 Quarter Final Match: SANADA vs. Will Ospreay

Ivan Sučić: Odlično, i MOTN. Kao da je bilo ikakve sumnje da će tako biti. Kroz cijeli meč su imali fokus na dvije stvari, Ospreayov slomljeni nos i Sanadine kontre na skoro svaki Ospreayov potez (uključujuči jednu nevjerojatnu tranziciju iz Stormbreakera u Skull End). U meču je bio i možda najbolji Paradise Lock koji je Sanada ikada izveo, odrađen tako da nakon udarca Ospreay poleti naprijed u udre nosom u kut ringa.

Danilo Otašević: Očekivan MOTN, mada samo za nijansu bolje od prethodnog meča. Priprema za ovaj meč je, verovatno, bila najbolja na celom turniru i iskreno sam očekivao veću dozu psihologije. Odlučili su se da idu na sigurno tj. na razvučen, ali ipak zabavan spotfest. Meč je bio pun odličnih kontri (od kojih je najupečatljivija iz Srombreaker-a u Skull End) i prvi smisleni Paradise Lock koji nije služio samo za jeftine ovacije publike. Poslednji stretch je bio spektakularan i uneo dozu velike neizvesnosti. Jako dobar meč, mada ni približno nekim koje smo gledali u ovom turniru.

8/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Tag mečevi nebitniji nego inače, ali su zato oba singles meča itekako vrijedna gledanja tako da poprilično dobar dan.

Danilo Otašević: Drugo polufinale Finlay vs. Ospreay. Iznenađen sam odlukom i nadam se da će Ospray izvući dobar meč iz Finlay-a. Tag mečevi su bili zaista nebitni, što je i logično jer nema više „priprema“. Više bih voleo da smo gledali neki Suzuki-gun meč. Prilično dobar dan.

6/10

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup (18/03/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*