NJPW: New Japan Cup (16/03/2021) recenzija

Početak četvrtfinala i druga recenzija za danas. Tu su i naši utisci.

Drugo kolo se završilo. Četiri meča nas čekaju u četvrtfinalu tj. EVIL vs. Toru Yano, Shingo Takagi vs. KENTA, Will Ospreay vs. SANADA i Jay White vs. David Finlay. Lagao bih ako bih rekao da sam mislio da će ovako izgledati top 8. Najzanimljiviji meč iz četvrfinala je, rekao bih, Ospreay/SANADA.

Yuji Nagata, Satoshi Kojima and Hiroyoshi Tenzan vs. Gabriel Kidd, Yota Tsuji and Yuya Uemura

Ivan Sučić: Prosječni young lion vs djedice tag meč. Ništa posebno, ali i ništa loše.

Danilo Otašević: Solidan YL meč. Uvek mi je draže da ih gledam na jednom timu, nego u random uparivanjima.

4/10

Juice Robinson, David Finlay and Toa Henare vs. Bullet Club (Jay White, Chase Owens and Bad Luck Fale)

Ivan Sučić: Niti spomena da su Juice i Finlay IMPACT tag prvaci. Tužno. Također su ušli na meni nepoznatu pjesmu. Sam meč čisti prosjek. Interakcije Finlaya i Whitea nakon meča su bile puno zanimljivije od ičega što se dogodilo unutar konopaca.

Danilo Otašević: FinJuice dobili novi theme song. Katastrofa je blaga reč. Ponovo ni traga ni glasa od „njihovih“ pojaseva. Ne znam kakva je to „saradnja“ koju su potpisali Impact i NJPW. Nebitno, meč je bio prosek. Privju za Finlay/White i simpatične interakcije ostatka ekipe, posebno sa pokušajem body slam-a nad Fale-om.

5/10

Los Ingobernables de Japon (BUSHI and SANADA) vs. The United Empire (Will Ospreay and Jeff Cobb)

Ivan Sučić: Ospreay koji moli LIJ da mu ne diraju slomljeni nos je bilo odlično. Van toga opet jedan prosječni tag meč, iako su Sanada i Ospreay imali zgodne interakcije. I još jedan meč u kojem je interakcija nakon meča bila zanimljivija od akcije u ringu.

Danilo Otašević: Loše realizovan comedy meč. Ospreay je bio i više nego naporan sa pričom oko nosa. Uparivanje Cobb-a i BUSHI-ja je bilo žalosno, iako je BUSHI pokazao više žara nego obično. Složiću se sa kolegom, interakcije nakon meča između Ospreay-a i SANADA-e su miljama iznad bilo čega što se u samom meču desilo.

3/10

New Japan Cup 2021 Quarter Final Match: Toru Yano vs. EVIL

Ivan Sučić: Loše. Jako loše. I dosadno. Barem je finish bio donekle zanimljiv i nije dugo trajalo. Trebalo je više Yano kerefeka i manje Evila.

Danilo Otašević: U velikom ste problemu ako Yano ne može da izvuče zabavan meč sa vama. Za nijansu bolje nego Cobb/EVIL, no ipak ništa nisam očekivao od ovog meča. EVIL je sve vreme bio nezainteresovan, u najgorem smislu te reči. Zabavnije su bile interakcije između Yano-a i Togo-a. Kraj je malo poboljšao utisak. Minimalno. Ne znam šta EVIL radi u polufinalu, ali šta je tu je.

2/10

New Japan Cup 2021 Quarter Final Match: Shingo Takagi vs. KENTA

Ivan Sučić: Dvije polovice. Prvih 10 minuta nisu radili skoro pa ništa. Mješavina trošenja vremena i rest holdova. Ostalih desetak minuta je bilo puno bolje, primarno jer se Shingo napokon uključio u meč. Jaki udarci, dobre kontre, brza akcija i pobjeda Shinga. Ali ona prva polovica je bila bolna za gledati. NJPW mora shvatiti da ne mora svaki main event biti 20+ minuta.

Danilo Otašević: Ah KENTA. Sa njegovim mečevima imam love/hate odnos. Nekada bude sjajno, a nekada strašno dosadno. Ovaj meč, nažalost, pripada toj drugoj kategoriji. Da je ovo trajalo kojim slučajem deset minuta, kao što je izgleda bio plan, imali bismo jedan od boljih mečeva na turniru. Ali ne, fiksacija NJPW-ga da svaki main event mora da traje 20 minuta je i ovde proradila. Prvih deset minuta katastrofa. Na nivou svega najgoreg što pojedini pripadnici Bullet Club-a mogu da izvedu. Drugih deset minuta fenomenalni. Ogroman broj kontri, stiff udarci i neizmeran faktor neizvesnosti koji bi trebao da postoji u ovakvim mečevima. Kada se sve sabere, dobijamo suvi prosek, a nije moralo da bude tako.

6/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Slabo. Nije najslošiji dan turnira, ali nije ni previše daleko od toga. Jedina stvar vrijedna gledanja je main event, a ni on se sav ne isplati.

Danilo Otašević: Verovatno najgori dan do sada. Više od pola mečeva nije bilo ni prosek. S ovakvim EVIL-om u turniru, očekujem katastrofalno polufinale.

4/10

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup (16/03/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*