NJPW: New Japan Cup (15/03/2021) recenzija

Poslednji dan drugog kola je iza nas. Evo i utisaka standardne NJPW balkanske ekipe.

Četvrtfinale je bogato zanimljivim mečevima. Najviše se radujem SANADA/Ospreay meču, mada me pored toga interesuje kako će se EVIL snaći sa Yano-om.

Suzuki-gun (Minoru Suzuki, DOUKI and El Desperado) vs. Bullet Club (KENTA, Taiji Ishimori and Jado)

Ivan Sučić: Više Desperado/DOUKI uparivanja, manje Depserado/Kanemaru uparivanja. Solidan meč, Suzuki i KENTA su bili zabavni. Možda dobijemo Taiji vs Desperado za jr. titulu što ne sumnjam da bi bilo odličan meč.

Danilo Otašević: Konačno nešto drugačije. Suzuki je nastavio svoje rivalstvo sa KENTA-om, verovatno nas očekuje meč između njih dvojice u skorijoj budućnosti. Uz to, podsetili su nas na postojanje najdužeg aktivnog feud-a u NJPW-gu tj. DOUKI/Jado. Prijalo mi je i uparivanje Despy-ja sa Taiji-jem. Sve u svemu jako zabavan meč.

7/10

Suzuki-gun (Yoshinobu Kanemaru, Taichi and Zack Sabre Jr.) vs. The United Empire (Will Ospreay, Great-O-Khan and Jeff Cobb)

Ivan Sučić: Odlično. Non stop akcija, Taichi/Oka, ZSJ/Ospreay i Kanemaru/Cobb uparivanja su bila super i svako je pružilo nešto drukčije u meču. Debelo iznad očekivanja.

Danilo Otašević: Ponovo jako dobro. Sve više i više mi deluje kao da ćemo da gledamo O-Khan/Taichi, a privju u ovom meču je bio sjajan. Uz to ZSJ/Ospreay je uvek zabavno za gledati. Simpatično je bilo videti kako Taichi i Kanemaru pokušavaju da savladaju Cobb-a. United Empire je nepobeđen u trio mečevima i tako treba da ostane. Mislim da treba da im daju NEVER 6 man pojaseve čim pre, jer su ubedljivo najdominantiji na tom planu u promocji.

7/10

Yuji Nagata, Hirooki Goto and Ryusuke Taguchi vs. Los Ingobernables de Japon (SANADA, BUSHI and Shingo Takagi)

Ivan Sučić:

Danilo Otašević: Barem je bilo kratko. L.I.J. se ponašao više heelish nego obično. Svakako, ništa što već nismo imali prilike da gledamo.

6/10

New Japan Cup 2021 Second Round Match: David Finlay vs. YOSHI-HASHI

Ivan Sučić: Jako dobro. Generalno su se držali ringa i nisu puno izmišljali. I nisu ni morali više od toga. S obzirom da ni jedan ni drugi nemaju neke realne šanse za osvojiti kup meč je bio nebitan. I iz toga je proizašlo da su imali jedan od neizvjesnijih mečeva u turniru. MOTN.

Danilo Otašević: Jako dobro. Meč nije imao mnogo dobru psihologiju, ali je akcija bila konstantna i dobra. Uspeli su da naprave ambijent neizvensosti jer objektivno ni jedan ni drugi nemaju šanse da pobede turnir.

7/10

New Japan Cup 2021 Second Round Match: Hiroshi Tanahashi vs. Jay White

Ivan Sučić: Cijeli meč kao da su prošli na autopilotu. Nisu prebacili u neku višu brzinu sve dok pred kraj, što ne bi bio problem da su barem gradili prema tom finishu. Generalno su samo nizali poteze i imali malo previše rest holdova. Jedina svijetla točka je bilo Jayovo konstantno vrijeđanje Tanahashija i poziranje kao da su bodybuilderi, a ne hrvači. Mislim da su se štedili za eventualni meč koji će imati za NEVER titulu, slično kao što je Tanahashi uradio s Okhanom. I dok ne sumnjam da će taj eventualni meč biti odličan, ovaj je bio poprilično slab.

Danilo Otašević: Uf, kakvo razočaranje. Čekam ceo meč da se nešto desi i na kraju ništa. Mnogo su išli na psihologiju, što per se ne bi bio problem da nismo već više puta to viđali u tag mečevima. Ko je zgodniji tj. ko je bolji bodibiler? Ispucavali su poteze bez nekog smisla i reda. Završni stretch je bio dobar, samo se mnogo naglo završio. Čini mi se da ćemo gledati White/Tanahashi za NEVER pojas, pa se nadam da će tada meč biti mnogo kvalitetniji.

6/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Gdje je main event podbacio, Finlay i Yoshi su ugrabili priliku da nadmaše očekivanja. Generalno jedan od lakših showova za odgledati za sada u kupu. Nijedan tag meč nije trajao duže od 10 minuta, a singles mečevi su bili kraći od prosjeka. Ne bi mi smetalo da je cijeli turnir bio ovakvog formata.

Danilo Otašević: Tag mečevi kratki, novi i relativno zabavni. Finlay/HASHI iznad očekivanja, a White/Tanahashi debelo ispod. Sve u svemu, prosečno veče.

7/10

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup (15/03/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*