NJPW: New Japan Cup (14/03/2021) recenzija

Nastavljamo sa recenzijama drugog kola desne strane turnira.

Najverovatnije gledamo EVIL/Shingo u polufinalu. Znate već šta mislimo o EVIL-u…

David Finlay, Yota Tsuji and Yuya Uemura vs. CHAOS (Tomohiro Ishii, YOSHI-HASHI and Toru Yano)

Ivan Sučić: Isti meč kao i dan prije, samo s Uemurom umjesto Kidda.Yoshi i Finlay nastavili dobre interakcije. Blago razočaran što Finlay nije izašao s Impact tag titulom.

Danilo Otašević: Juice i Finlay novi Impact tag prvaci, a titule ih nemaju nigde. Kao i prošli put. Lepe interakcije između HASHI-ja i Finlay-a i odličan sukob Ishii-ja sa mladim lavovima.

5/10

Suzuki-gun (Minoru Suzuki, Taichi and DOUKI) vs. Bullet Club (KENTA, Chase Owens and Bad Luck Fale)

Ivan Sučić: Nije bilo loše, pogotovo kada su u ringu bili Kenta i Suzuki. Ali singles meč je već prošao tako da je jako teško mariti za išta ovdje. Zgodan trenutak prije meča gdje Kenta prigovara kako nema Chaseove zvučne efekte tokom ulaska.

Danilo Otašević: Sve je bolje nego Tenzan/Kojima vs. United Empire mečevi. Ok meč. KENTA i Suzuki su nastavili njihovo rivalstvo, a Taichi i DOUKi su imali „zanimljive“ interakcije sa Fale-om. Nikakav meč ovde nije u pripremi, pa nikoga ne interesuje nešto preterano ishod.

6/10

CHAOS (Kazuchika Okada, Hirooki Goto and SHO) vs. Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, Shingo Takagi and BUSHI)

Ivan Sučić: Isto kao i prijašnji meč u smislu da je jako teško je mariti za ovo. Barem su imali bolju akciju u ringu.

Danilo Otaševič: !!!

5/10

Hiroshi Tanahashi, Toa Henare and Juice Robinson vs. Bullet Club (Jay White, EVIL and Yujiro Takahashi)

Ivan Sučić: White i Tanahashi u borbi tko je u boljoj formi neće nikada dosaditi. Jako zabavan meč. Ne posebno drukčije od dosadašnjih susreta ovih timova, ali zašto išta mijenjati kada su ovoliko dobri.

Danilo Otašević: Najsmešnije nešto što sam imao prilike da vidim u ovoj promociji. Yujiro koji parira Tanahashi-ju. Akcenat je na Jay/Tana meču, ali više sa psihološke strane nego bilo šta drugo. Jay koji uporno pokušava da štipne Tanahashi-ja za stomak je genijalan detalj.

6/10

New Japan Cup 2021 Second Round Match: Yuji Nagata vs. SANADA

Ivan Sučić: Učinili su sve da sakriju Nagatine godine i generalno u tome bili uspješni. Dobro su kroz meč prikazali da Sanada lovi brzu i laganu pobjedu dok Nagata mora izvoditi explodere s vrha konopaca da bi imao ikakve šanse. Time su i dobro opravdali minutažu koja je bila dosta duža nego sam očekivao. Glavna mana je bila nedostatak ikakve napetosti s obzirom da je pobjednik jasan ko dan.

Danilo Otašević: Ako im je namera bila da „sakriju“ Nagata-ine godine, u tome su uspeli. Minutaža je bila veća nego što sam očekivao, ali opravdali su to in ring akcijom. Dobra psihologija. SANADA koji ne uzima Nagata-u za ozbiljno, pa mu radi piledriver na podu i čeka count out pobedu. S druge strane, Nagata mora da pokaže maksimum maksimuma i radi jedan predivan exploder sa gornjeg konopca. Slična struktura poput Henare/White meča. Solidno.

7/10

New Japan Cup 2021 Second Round Match: Zack Sabre Jr. vs. Will Ospreay

Ivan Sučić: Briljantno. Kandidat za meča godine, a trenutno zasigurno najbolji meč u turniru. Ili barem tu negdje sa Shingo/Okada mečom. Storytelling odličan. Ospreay lovi brzu pobjedu, ne uspijeva, i zbog njegove samouvjerenosti ZSJ preuzima kontrolu i fokusira se na Ospreayovu ruku. Pregovarao bi za nekonzistentan selling i korištenje te iste ruke, ali s obzirom da se ista stvar dogodila u njegovom meču sa Suzukijem sada prihvaćam da u kayfabeu Ospreay ne razlikuje desno i lijevo. U završnici smo dobili i krv koja je samo podigla meč.

Danilo Otašević: I evo još jednog MOTY kandidata. Interesovalo me je kako će odraditi ovaj meč i mislim da su odabrali najbolju formulu. Drugi najbolji meč (ako ne i najbolji) iza Shingo/Okada meča. Ospreay pokušava da meč odradi na brzinu, ali ZSJ se odmah adaptira i fokusira se na Ospreay-ovu povređenu ruku. Sve je bilo brzo, dobro, neizvesno i sa ogromnim brojem kontri, da nisam ni primetio selling koji kolega spominje. Krv pred kraj meča mi je delovala neplanski, ali je samo pomogla kvalitetu meča. Iskrena preporuka.

11/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Samo na snagu main eventa je ovo najbolji, ili barem drugi najbolji dan u turniru. Za sada.

Danilo Otašević: Jako dobar dan. Još jednom, preporuka za main event.

8/10

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup (14/03/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*