NJPW: New Japan Cup (13/03/2021) recenzija

Nastavljamo sa recenzijama druge runde turnira.

Prvo četvrtfinale je meč Yano/EVIL. Nemate pojma koliko mi se ovo ne gleda, no očekujem laganu pobedu EVIL-a. Koju god kombinaciju učesnika drugog meča četvrtfinala dobili večeras, očekujem jako dobar meč.

David Finlay, Gabriel Kidd and Yota Tsuji vs. CHAOS (Tomohiro Ishii, Toru Yano and YOSHI-HASHI)

Ivan Sučić: Jako zabavno, čak i ako se gleda ko obični, a ne YL meč. Yano nije pretjerao sa svojim kerefekama, Hashi i Finlay imali dobre interakcije i Ishii izvlačio najbolje iz Kidda i Tsujia.

Danilo Otašević: Iz svakoga Ishii izvuče najbolje, bili to YL ili ne. Jako zabavne interakcije između njega i Kidd-a. Ne znam odakle ovakav anemozitet, čak je i Ishii bio iznenađen. Nismo gledali mnogo Yano-ovih budalaština. Uz to, ovo je prvi meč da su mladi lavovi delovali kao funkcionilana tag tim, a ne kao random singles rvači. Stekao sam utisak da je ovo „regularan“ tag tim meč, što je veliki plus.

6/10

Suzuki-gun (DOUKI, Taichi and Zack Sabre Jr.) vs. The United Empire (Will Ospreay, Great-O-Khan and Jeff Cobb)

Ivan Sučić: Napokon tag meč u kojem se Empire može pošteno prikazati. Iskoristili su priliku. Cobb i Oka su iskoristili vrijeme koje su dobili, a Taichi je imao zgodne interakcije s Okom. Velik fokus je bio na Willu i ZSJ-u, kako bi i trebalo biti, i stvarno se veselim njihovom meču.

Danilo Otašević: Nedostajao mi je Suzuki-gun. Konačno da se United Empire pokaže kako treba. Uz svo dužno poštovanje prema veteranima, zaslužio je Empire bolje. Veliki akcenat je bačen na ZSJ/Ospreay, logično. O-Khan i Taichi su imali jako lepe interakcije i ceo meč je bio strašno zabavan i inovativan. O-Khan-ova nova frizura je fenomenalna.

6/10

CHAOS (Kazuchika Okada and SHO) and Yuji Nagata vs. Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, SANADA and BUSHI)

Ivan Sučić: Ne posebno drukčije od prijašnjeg meča ovih timova, samo bez Gotoa i Shinga, što je i naštetilo kvaliteti. Nije bilo loše, ali definitivno najslabiji tag meč dana.

Danilo Otašević: Večno vraćanje istog. Do sada sam rekao sve što je moglo biti rečeno o ovim tag mečevima. Komentator je napomenuo da nas verovatno čeka Naito/Okada meč, što je jedina novina.

5/10

Hiroshi Tanahashi, Toa Henare and Juice Robinson vs. Bullet Club (Jay White, EVIL and Bad Luck Fale)

Ivan Sučić: Solidno, iako mi je nedostajalo nešto u usporedbi s prijašnjim susretima ovih timova. Prosječan undercard tag meč i ništa više. Jedina pamtljiva stvar koja se dogodila je Yano koji se za komentatorskim stolom pravi da ne vidi Falea.

Danilo Otašević: Nisam bio posebno impresioniran šta smo ovde imali prilike da gledamo. Sukob između White-a i Tanahashi-ja je bio više „pozerski“ nego bilo šta drugo. Ne bih s tim imao problem, da je ovaj meč imao bilo šta drugo da ponudi. Henare se jako lepo pokazao, no to biva nebitno kad uporno pokušavaju da guraju EVIL-a po svaku cenu kao neku nazovi pretnju. Ne da nije izgledao kao pretnja, izgledao je jadno.

4/10

New Japan Cup 2021 Second Round Match: Minoru Suzuki vs. KENTA

Ivan Sučić: Kentino čitanje novina prije zvona me nasmijalo. Otvorili su sporo. Kenta je odugovlačio van ringa gdje su imali brawl koji je djelovao puno duži nego je zapravo bio. Povratkom u ring kvaliteta meča je naglo porasla. Fokusirali su se primarno na izmjene udaraca, a realno više od toga ova dvojica ni ne trebaju da bi imali dobar meč. Imali su i brutalan double stomp, iznenadilo me da je MiSu bio voljan primiti takav udarac. Finish u kojem su se samo pleskali nekoliko minuta je bio savršenstvo.

Danilo Otašević: Mnogo bolje nego KENTA-in prethodni meč. Početak meča, gde smo ga videli kako čita novine je bilo savršenstvo. Počeli su sa brawl-om van ringa, koji je delovao sporo i loše realizovan. Obično hvalim pripadnike Suzuki-gun-a kada su brawl-ovi u pitanju, ali su se ovde obojica jako loše pokazali. Čim su se vratili u ring, kvalitet se drastično poboljšava. Suzuki je imao par bump-ova koje čovek u njegovim godinama ne treba da ima. Kraj sa razmenom šamara je bio brilijantan. Sasvim solidan meč od obojice.

7/10

New Japan Cup 2021 Second Round Match: Hirooki Goto vs. Shingo Takagi

Ivan Sučić: Odlično. Sve što sam priželjkivao od ove dvojice. Strong style meč, nisu se štedjeli, pokušali skinuti glavu jedan drugome lariatovima i udarcima nogom. 25 minuta proletjelo za tren. Jedini realan prigovor je da jednog od ove dvojice više nećemo gledati u turniru.

Danilo Otašević: Na nivou Goto/Taichi. Manje nisam ni očekivao. Klasičan strong style meč. Nisu se štedeli, izgledali su dobro i ceo meč je bio kranje brutalan. Nisam fan što je main event ponovo morao da bude preko 20 minuta, ali je vreme proletelo. Jedini prigovor je što su pred kraj meča imali nepotrebno veliki broj near-fall-ova. Jako dobro.

8/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Definitivno jedan od boljih dana turnira do sada. Najgori tag meč je bio dobar, a oba singles meča dosegli očekivanja.

Danilo Otašević: Još jedan kvalitetan dan. Sinles mečevi su bili jako dobri, a tag mečevi su u najgoru ruku bili makar prosečni. Uživao sam.

7/10

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup (13/03/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*