NJPW: New Japan Cup (11/03/2021) recenzija

Krećemo sa drugim kolom turnira. Tu su i naši utisci.

Na prvu loptu bih rekao da su dva najzanimljivija meča Hiroshi/White i Ospreay/ZSJ, mada ne sumnjam da će i Goto/Takagi biti sjajno.

Yota Tsuji and David Finlay vs. CHAOS (YOSHI-HASHI and Tomohiro Ishii)

Ivan Sučić: Solidno. Yoshi i Finlay su imali zgodne interakcije, a Ishii je bio Ishii i samom pojavom podigao kvalitetu meča. Čak je i Tsuji djelovao iznadprosječno.

Danilo Otašević: Sasvim solidan YL meč. Atipično je da gledamo Ishii-ja u ovim YL mečevima, ali samom svojom pojavom je dao novu dimenziju inače prozaičnim mečevima. Interakcije između njega i Tsuji-ja su bile sjajne, pa je i on delovao debelo iznadprosečno. Simpatičan opener.

6/10

Yuya Uemura, Satoshi Kojima and Tomoaki Honma vs. Bullet Club (Yujiro Takahashi, Bad Luck Fale and Jado)

Ivan Sučić: Nije bilo posebno dobro (nije baš ni da je moglo biti s obzirom na učesnike), ali barem nije opet Empire vs TenCozy. I barem nije dugo trajalo.

Danilo Otašević: Došao je i taj dan. Ne gledamo više Empire vs. TenCozy mečeve. Ako ćemo realno, nije ni ovo bilo ništa bolje. Odabrali su najgore članove Bullet Club-a (ako ne i najgore rvače u celoj promociji), pa se drugo nije ni očekivalo. Jako slabo.

4/10

Yuji Nagata and CHAOS (Kazuchika Okada, Hirooki Goto and SHO) vs. Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, SANADA, Shingo Takagi and BUSHI)

Ivan Sučić: Jako dobro. Ne posebno drukčije od dosadašnjih tag mečeva koje su ovi timovi imali, ali formulu koja funkcionira ne treba mijenjati. Shingo i Goto nastavili odličan build prema svom meču, Sanada i Nagata je relativno svježe uparivanje tako da mu se veselim.

Danilo Otašević: If it ain’t broke, don’t fix it. Ništa što do sada već nismo videli, ali formula ovih CHAOS vs. L.I.J. mečeva funcioniše. Nagata je bio zanimljiv dodatak i delovao je iznenađujuće bolje nego u njegovom singles meču. Solidno.

6/10

Toa Henare, Juice Robinson and Hiroshi Tanahashi vs. Bullet Club (Jay White, KENTA and Chase Owens)

Ivan Sučić: Najbolji tag meč dana. Akcija na razini prijašnjeg, ali Juice i White imaju tako dobra prepucavanja što međusobno, što sa sudcem, da dižu ove tag mečeve na razinu singles mečeva. Chase kao Texas prvak tapka na Tanin Texas Clover. Zgodan detalj.

Danilo Otašević: Ne samo najbolji tag meč ove večeri, već i MOTN. Sve je ovde funkcionisalo kako treba i maksimalno su iskoristili minutažu. Interakcije između White-a i Tanahashi-ja su perfektno odrađene i jedva čekam njihov meč. Uz to, Henare/KENTA duel je bio iznenađujuće dobar. Završni strech savršen. Odavde mogu potencijalno da grade neki title vs. title meč.

7/10

New Japan Cup 2021 Second Round Match: Toru Yano vs. Great-O-Khan

Ivan Sučić: Bolje od očekivanog. Komedija je funkcionirala i Oka je izgledao dobro dok je kontrolirao meč. Ne veseli me posebno što je ispao iz turnira, ali Yano je ionako tu da izbaci ljude, a da oni pri tom ne izgledaju slabo. Ovdje su u tome uspjeli.

Danilo Otašević: Da kojim slučajem znam japanski, verujem da bi mi ovaj meč bio mnogo zabavniji. Logično, gradili su priču oko Yano-ovog straha i O-Khan je na svaki način pokušao da ga „uvuče“ u ring. Od pretnje da uništi KOPW titulu, preko ponude pin-a, O-Khan je shvatio kako Yano razmišlja. S druge strane, nisam fan što nismo imali veliki broj Yano-ovih kerefeka. Sem spot-a sa dobrovoljnim vezivanjem ruku i vezivanja kose, nije bilo tu mnogo čega drugog. Kraj je bio epski. O-Khan kako juri Yano-a sa makazama da ga ubije jer je morao da iseče svoju kosu. Nije bilo mnogo zabavno, ali pojedine fore su spektakularno realizovane.

4/10

New Japan Cup 2021 Second Round Match: Jeff Cobb vs. EVIL

Ivan Sučić: Sve najgore iz Evilovih mečeva okrenuto na 11. Sporo, dosadno, sporo, puno uplitanja, sporo, bez nekih pamtljivih spotova. Za više-manje sve što je valjalo je bio zaslužan Cobb. Jedino što je valjalo je bio završni stretch, posebno Cobbov dupli powerslam na Evilu i Togou istovremeno. Ali dok smo došli do tog stretcha sam

Danilo Otašević: Hajde sada da uradimo jedan misaoni eksperiment. Udahnite duboko i zatvorite oči. Zamislite sva najgora sećanja koja vas vezuju sa Bullet Club od samog početka. Sve iritantne, navodno heel taktike koje je ova grupa primenjivala od samog početka. Ovaj meč je bio sve to i još gore. Mislim da nisam gledao ni jedan meč u životu, gde je za meč bila zadužena samo jedna osoba. I to ne iz neznanja kako to obično biva, već zbog katastrofalnog booking-a. Jeff Cobb je izgledao fenomenalno, ali ne mogu samo njega da ocenjujem u ovom meču, posebno zbog toga što je jako kratke segmente meča on kontrolisao. Superplex i double powerslam su izgledali maestralno. To je sve što mogu pozitivno da kažem o ovom meču. Nisam bio fan EVIL-ovog run-a sa titulom (za razliku od kolege), ali u poređenju sa ovim, ti mečevi su umetnička dela. EVIL čak nije ni uradio sva tri poteza (everything is evil, darkness falls i scorpion death lock) koji su sinonim za njegove mečeve. Iritantne stvari su bile za izvoz. Low blow, Dick Togo, Yujiro, ref bump, pomoćni sudija bump x2 itd. da ne nabrajam sve. Ovaj meč nije bio loš, bio je katastrofalan.

1/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: U kompletu dobar dan. Tag mečevi su bili dobri i barem jedan singles meč je nadmašio očekivanja. Jedini problem je main event koji je bio gori od Tenzan/Ospreay meča.

Danilo Otašević: Počelo je lepo sa tag mečevima, završilo se katastrofalno. Najgore veče kupa za sada. Žestoko ću da navijam da Yano izbaci EVIL-a. Ovo više nema smisla.

3/10

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup (11/03/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*