NJPW: New Japan Cup (10/03/2021) recenzija

Poslednje veče prvog kola je iza nas.

Juče smo saznali drugi meč drugo kola desne strane turnira tj. Nagata/SANADA. Ni najmanje mi se ovo ne gleda.

Gabriel Kidd, Toru Yano, Juice Robinson and Hiroshi Tanahashi vs. Bullet Club (EVIL, KENTA, Bad Luck Fale and Dick Togo)

Danilo Otašević: Zabavno. Fenomenalno mi je bilo prozivanje Yano-a od strane ostatka face tima. Najbolja mi je bila završnica između EVIL-a i Yuya-e. EVIL je odradio odličan counter na boston crab. Simpatičan meč.

6/10

Ivan Sučić: Dovoljno dobro. Face tim je imao zabavne interakcije, heel tim nije smorio. Finish jako dobar.

Satoshi Kojima, Tomoaki Honma and Yuji Nagata vs. The United Empire (Will Ospray, Great-O-Khan and Jeff Cobb)

Danilo Otašević: Za nijansu bolje nego inače, isključivo zbog interakcije između Nagata-e i O-Khan-a. Nagata se više potudio za ovaj meč, nego jučerašnji. Kranje kontradiktorno. Triple machine gun chops je bilo zabavno za videti, mada je uvek problem kako to sell-ovati. Solidno.

5/10

Ivan Sučić: Nagata i Oka su bili svijetla točka u meču, primarno jer je nešto novo. Sve ostalo već viđeno milijun puta kroz ove tag mečeve.

CHAOS (Kazuchika Okada, Tomohiro Ishii, Hirooki Goto and SHO) vs. Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, BUSHI, Shingo Takagi and SANADA)

Danilo Otašević: Lepa podela učesnika. SHO/BUSHI, Naito/Okada, Shingo/Goto i SANADA/Ishii. Od svih mini singles mečeva, najbolji mi je bio početak tj. Naito/Okada. Dobar potez što nisu preterivali sa Shingo/Goto i što su dali više vremena da Jr. rvači prikažu svoje umeće.

6/10

Ivan Sučić: Djelovalo je kao četiri mini singles meča i definitivno je bilo najbolji undercard meč ovog dana. Pobjeda Bushija nad Shoom kao zgodno iznenađenje.

New Japan Cup 2021 First Round Match: David Finlay vs. Chase Owens

Danilo Otašević: Mnogo bolje nego što sam očekivao. Obojica su osrednji (at best) signles rvači, ali uspeli su da naprave sasvim zabavnu atmosferu. Jako dobro odrađena face/heel dinamika. Kada se sve sabere i oduzme, ovo je bio jedan sasvim korektno odrađen meč. Nisam više ni očekivao.

7/10

Ivan Sučić: Iznad očekivanja iako realno ne znam gdje zapravo stoje očekivanja za njih s obzirom koliko rijetko imaju singles mečeve. Ništa posebno, ali nisu ni trebali izmišljati toplu vodu. Bilo je i kratko što im je pomoglo.

New Japan Cup 2021 First Round Match: YOSHI-HASHI vs. Yujiro Takahashi

Danilo Otašević: Strašno dosadno. Nadao sam se da će naći način kako da Yujiro bude iole zanimljiv, ali nažalost to nije bio slučaj. Šta da se radi kad čovek ima samo tri poteza u arsenalu, a od toga je jedan „ujed“. U pravu je bio Yujiro u onom prom materijalu sa Okada-om, on zaista spušta rvače na njegov nivo. To se odnosilo i na Hashi-ja, pa nije bio ni približno njegovim prethodnim singles mečevima.

5/10

Ivan Sučić: Yoshi je ostavio iza sebe vremena kad se ovakav meč očekuje od njega, iako daleko od toga da je on jedini (ili čak i najveći) krivac za dosadu koji je ovaj meč bio. Kao da su išli s ciljem da odrade najprosječniji meč ikad. Da je bilo loše barem bi mogao prigovarati, ovako ne mogu ni to. Najbolje što mogu reći o meču je da je završio i da se veselim Yoshi/Finlay meču.

New Japan Cup 2021 First Round Match: Toa Henare vs. Jay White

Danilo Otašević: Napisao sam u recenzijama da su me kupili njihovim tag mečevima, no realizacija nije bila bajna. Nemojte pogrešno da me shvatite, nije ovo bilo loše, samo ne vidim ništa što odskače od klasične formule strong style meča. Za pohvalu je bilo što je u uvodnim delovima meč bio jako stiff i što je White odigrao heel ulogu brilijantno. Henare se pokazao solidno, za Henare standarde. Prosečan meč za White-a, a solidan za Henare-a.

7/10

Ivan Sučić: Maestralna predstava Whitea, a i Henare je svoju ulogu odradio savršeno. Toa van uvoda i završnog stretcha praktički nije imao ofenzive. Sve ostalo je kontrolirao White. I kako je samo kontrolirao. Ni u jednom trenutku nije bilo dosadno jer se White primarno igrao s Henareom. Svjestan je da Henare nije na njegovoj razini i sada mu se osvećuje za to što je uopće pomislio da je. U jednom trenutku čak pokušava dobiti na count-out 3 puta za redom samo da pokaže da Henare ne pripada ni u isti ring s njim. Sve je posvetio gradnji prema Henareovoj eksploziji pred kraj meča. Naravno White se previše igra i radi grešku, Henare se budi i akcija postaje naprijed-nazad. Naravno Henare je previše istrošen, Jay mu kickouta na finisher (što bi mi inače smetalo ali ovdje je uklopljeno u priču) udara svoj i pobjeđuje. Svaka čast obojici.

Ukupni utisak:

Danilo Otašević: Još jedno prosečno veče. Pored ZSJ/Ospreay meča kome se mnogo radujem, čeka nas i White/Tanahashi za kraj drugog kola. Ni jedan singles meč nije bio ništa posebno, pa je ovo još jedno veče koje možete slobodno da preskočite.

6/10

Ivan Sučić: Jako dobar dan. Dva od tri singles meča su nadmašila očekivanja, tag mečevi nisu bili loši. Čak i najslabiji meč na showu nije bio loš koliko predvidljiv i generičan.

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup (10/03/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*