NJPW: New Japan Cup (09/03/2021) recenzija

Nastavljamo gde smo stali juče sa drugim delom turnira.

Juče smo saznali imena učesnika prvog meča drugog kola desne strane turnira. Iskreno se radujem meču između Ospreay-a i ZSJ-a.

Yuya Uemura, Toru Yano and YOSHI-HASHI vs. Bullet Club (Bad Luck Fale, Yujiro Takahashi and EVIL)

Danilo Otašević: Privju Yujiro/Hashi meča i nastavak bespotrebnog rivalstva između Yano-a i Fale-a. Koliko god da mi se ne sviđa odluka da Yano ponovo ima KOPW meč sa Fale-om, uvek mi je zabavno kad Fale dobija chop-ove po ćelavoj glavi.

6/10

Ivan Sučić: Dosada od meča iz kojeg je Yoshi donekle izvukao u nešto pristojno. Fale vs Yano feud me uopće ne interesira.

Gabriel Kidd, Satoshi Kojima and Tomoaki Honma vs. The United Empire (Will Ospreay, Great-O-Khan and Jeff Cobb)

Danilo Otašević: Lepo reče Ivan juče, počeću da sanjam ove TenCozy/United Empire mečeve. Bilo je jako zabavno i dinamično, iako ništa što već mnogo puta nismo videli. Moram da pohvalim Kidd-a, koji je uspeo da uradi body slam Cobb-u. Sada već ne vidim poentu ovog feud-a, s obzirom da je tehnički gotov.

6/10

Ivan Sučić: Nije bilo botcheva, bilo je brzo i Cobb je izgledao jako. Ili možda i nije, svi ovi Empire vs TenCozy mečevi se polako spajaju u nekakvu halucinaciju.

Hiroshi Tanahashi, Toa Henare, Juice Robinson and David Finlay vs. Bullet Club (Jay White, KENTA, Chase Owens and Gedo)

Danilo Otašević: Manji akcenat na Toa/Jay, a veći na Finlay/Chase. Uz to, interakcije između White-a i Tanahashi-ja su bile spektakularne. Još jedan u nizu mečeva koje možemo okarakteristati sa „ništa što već nismo videli“.

5/10

Ivan Sučić: Svidio mi se fokus na Finlay/Chase jer nisu baš imali nekakav build prema svom meču. Akcija u ringu prosječna, ali kao što je praktički postala tradicija Juiceovo i Whiteovo vikanje i vrijeđanje preko ringa pretvara ove mečeve u must-see.

CHAOS (Kazuchika Okada, SHO and Hirooki Goto) vs. Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, Shingo Takagi and BUSHI)

Danilo Otašević: Isti meč od juče (sem SANADA-e i Ishii-ja, logično), ali sa drugačijim spinom. Iako je ovo bio još jedan privju Goto/Takagi meča, veći su akcenat stavili na Naito/Okada i sukobu Jr. rvača tj. SHO/BUSHI. Pravo malo osveženje. Isto ono što sam rekao za prethodni meč, može da se primeni i ovde.

6/10

Ivan Sučić: Iznenadilo me koliki je akcenat bio na Naitu i Okadi s obzirom da su obojica ispali, iako realno nije trebalo jer su ipak rivali. Shingo i Goto mi samo podižu očekivanja za svoj meč što je dobro i najbolji djelovi meča i jesu bili s njima u ringu. Ostalo više-manje zaboravno.

New Japan Cup 2021 First Round Match: Yuji Nagata vs. Yota Tsuji

Danilo Otašević: Nije ovo bilo dobro. ZSJ/Kidd je umetničko delo u poređenju sa ovim. Nagata je u poslednje vreme rezervisan ili za singles ili za tag mečeve sa mladim lavovima, koji obično otvaraju program. To ne znači da treba da uradi isti, iako malo duži, meč i sada. Mnogo sam razočaran. Nije da sam očekivao neki MOTY kandidat, ali sam barem mislio da će da bude na nivou jučerašnjeg meča. Istih desetak poteza kao i u tim mečevima, samo mnogo razvučeno. Suvi prosek od meča.

5/10

Ivan Sučić: Meni se svidjelo, ali sam i previše nepristran kad je u pitanju Nagata. Realno nije bilo puno drukčije od standardnog veteran vs. young lion meča. Ako vam se takvi sviđaju svidjet će vam se i ovaj.

New Japan Cup 2021 First Round Match: Tomohiro Ishii vs. SANADA

Danilo Otašević: Opravdalo je moja, jako visoka, očekivanja. Treba verovatno još malo da razmislim da li ulazi u konkurenciju za MOTY, ali da je bilo sjajno, bilo je. Vreme je proletelo. Klasičan strong style meč sa ogromnim brojem kontri. Primetio sam da mi kod većine mečeva prvog kola falio faktor neizvesnosti, a ovde je bio itekako prisutan. No selling je sjajno odrađen. Iako je možda na momente bilo preterano, služio je savršeno psihologiji i priči koju su ispričali. Superplex koji je izveo Ishii, nisam do sada imao prilike da vidim. Svaka čast za obojicu.

11/10

Ivan Sučić: Pokazatelj koliko je priča i psihologija važna. U samom meču nisu radili ništa novo ako ste ikada gledali ijednog hrvača, barem u smislu akcije u ringu i poteza. Ali kako su tu akciju postavili je kvalitetu meča uzdiglo u nebesa. Sve do finishing stretcha je djelovalo kao da Ishii samo testira Sanadu i želi da Sanada pokaže nekakvu želju za borbom, što je zapravo redovita mana Sanadinih mečeva. Savršeno prikazano kada ga je doslovno stjerao u kut gdje mu je jedini izlazak bio kroz Ishiija. Kada su došli do finisha akcija je bila neizvjesna, kontre brze i djelovalo je kao da bi svaki potez mogao završiti meč. Ishii još jednom pokazao da stvarno trenutno nema nitko bolji od njega na u industriji.

Ukupni utisak:

Danilo Otašević: Objektivno prosečan, na momente ispodprosečan dan sa maestralnim main event-om. Još jednom da napomenem, odgledajte onaj main event. Vredi.

7/10

Ivan Sučić: Prosječan show sa suludo dobrim main eventom, obavezno pogledati barem taj meč.

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup (09/03/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*