NJPW: New Japan Cup (07/03/2021) recenzija

Najpredvidljiviji dan prvog kola turnira. Evo šta ekipa ProHrvanja misli o njemu.

Imamo sve učesnike leve strane drugog kola turnira. EVIL/Cobb, O-Khan/Yano, Goto/Takagi i KENTA/Suzuki. Svi mečevi deluju zanimljivo, a posebno me interesuje kako će izgledati Cobb/EVIL meč.

Yota Tsuji vs. Yuya Uemura

Ivan Sučić: Young lion meč je young lion meč. Ništa spektakularno, ali barem su pokazali žara.

Danilo Otašević: Klasičan YL meč. Objektivno, gledali smo i bolje.

5/10

Satoshi Kojima and Tomoaki Honma vs. The United Empire (Jeff Cobb and Great-O-Khan)

Ivan Sučić: Počet ću sanjat Empire vs TenCozy mečeve. Ništa što već nismo vidjeli.

Danilo Otašević: Nije ovo bilo dobro. Sviđa mi se što Cobb dobija push (ako to uopšte možemo da nazovemo tim imenom) u ovim tag mečevima. Počeo je da se ponaša kao heel, pa je u ovom meču uradio i machine gun chops i kokeshi. Nemaju više šta da ispričaju, vreme je da United Empire ide dalje.

4/10

Ryusuke Taguchi, Juice Robinson, Toa Henare and Hiroshi Tanahashi vs. Bullet Club (Jay White, EVIL, KENTA and Dick Togo)

Ivan Sučić: Henare i White nastavili s odličnim interakcijama i Taguchi je bio odličan underdog. Jako zabavno.

Danilo Otašević: Zadovoljan sam šta smo imali prilike da gledamo. Taguchi je umnogome poboljšao meč, posebno kad je hteo da se „pozdravi“ sa ostatkom Bullet Club-a. Konačno smo i videli naznake meča Henare-a i White-a. Henare je uradio jedan predivan brainbuster nad White-om. Kao što rekoh prošli put, kupili su me za njihov meč.

7/10

CHAOS (Kazuchika Okada, Tomohiro Ishii, Hirooki Goto and SHO) vs. Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, BUSHI, SANADA and Shingo Takagi)

Ivan Sučić: Za mene MOTN. Ishii i SANADA nastavljaju dizati hype za svoj meč, Goto i Shingo su imali sjajnih stiff izmjena kojima se onda priključio i SHO. Debelo iznad očekivanja.

Danilo Otašević: Iš. Moj MOTN. Kako pametan booking. Shingo je krenuo meč, pa smo gledali u jednom meču i njegove sadašnje i prošle protivnike. Posebno sam uživao što su napravili kratku referencu na njegovu odbranu NEVER titule protiv SHO-a. Goto i Okada su bili prilično dobri za tag meč standarde. Uz sve to, napravili su jako lep uvod u meč između SANADA-e i Ishii-ja. Najneizvesniji meč ostatka prvog kola. Jako, ali jako dobro.

8/10

New Japan Cup 2021 First Round Match: Gabriel Kidd vs. Zack Sabre Jr.

Ivan Sučić: Kao tehnička priredba prilično dobro, iako se vidi jaz između Kidda i ZSJ-a. Kao meč prilično slabo. Kidd ima šanse kao i ja da prođe Zacka tako da je svaki njegov pin ili submission bilo teško shvatiti ozbiljno. Nepotrebno i da traje skoro 20 minuta.

Danilo Otašević: Svi smo znali da ZSJ prolazi, pa ne vidim potrebu da ovaj meč traje skoro 20 minuta. Samo su bespotrebno eksploatisali jaz između njih dvojice, koji je bio sve evidentniji kako je vreme odmicalo. Da je kojim slučajem meč trajao manje, mislim da bi i ocena bila veća. Lepo se Kidd pokazao, čak nevezano za YL standarde, ali retko ko može da prati ZSJ-a u čisto tehničkom meču.

7/10

New Japan Cup 2021 First Round Match: Hiroyoshi Tenzan vs. Will Ospreay

Ivan Sučić: Stvarno su pokopali stipulaciju Okina i Tenzanova meča. Tenzan čak ni ne koristi chopove manje nego prije. Ospreay se stvarno potrudio izvući iz ovoga nešto pristojno (i generalno je bio uspješan) ali Tenzanove najbolje godine su davno prošle i kad god je kontrolirao meč djelovalo je traljavo i puno grešaka.

Danilo Otašević: Na nivou prethodnog meča, ali iz skroz drugih razloga. Ospreay je maestralno sell-ova i napravio ambijent gde bi, hipotetički, Tenzan mogao da briljira. Problem je što se to briljiranje nikad nije desilo. Koristio je jako mali broj poteza, koje inače viđamo u tag mečevima, a kad bi i probao da uradi nešto drugo (tipa TTD) botch-ovao bi. Preterali su ga i sa kick-out-ovima pred kraj meča. Tenzan je kick-out-ovao i iz last ride-a i iz oscutter-a. Kako su krenuli, na kraju sam mislio da ćemo videti i kick-out na stormbreaker. Svaka čast Ospreay-u što je uspeo da izvuče makar i pristojan meč iz Tenzan-a. Retko ko bi se snašao u toj ulozi.

7/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Ne sumnjam da će ovo biti vjerojatno najslabiji dan turnira, ali vidjevši card bar sam se na to pripremio pa nisam posebno razočaran. Slobodno preskočite i ništa ne propuštate.

Danilo Otašević: Očekivano, najslabiji dan turnira. Problem je bila providnost, mada se ne bunim što gledamo Ospreay/ZSJ u drugom kolu. Prosečno veče.

6/10

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup (07/03/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*