NJPW: New Japan Cup (05/03/2021) recenzija

Nastavljamo gde smo juče stali.

Iznad možete videti tabelu. Cobb/EVIL je prvi meč druge runde. Ne znam šta da mislim, iskreno.

Tomoaki Honma, Gabriel Kidd and Yuya Uemura vs. Suzuki-gun (Minoru Suzuki, Zack Sabre Jr. and DOUKI)

Ivan Sučić: Pristojno. Opet jak akcenat na ZSJ/Kidd, ali Suzuki i Honma su imali u redu interakcije. Akcija u ringu je bila bazična, ali barem je bilo brzo.

Danilo Otašević: Diving kokeshi mi uvek ulepša dan. Šta ga znam, bilo je pristojno. Drago mi je da je akcenat bačen na DOUKI/Yuya. Mečevi prvog kola sa ovim učesnicima me ne intersuju. Barem je bilo kratko.

6/10

Tiger Mask, YOSHI-HASHI, David Finlay and Hiroshi Tanahashi vs. Bullet Club (EVIL, Yujiro Takahashi, Chase Owens and Taiji Ishimori)

Ivan Sučić: Slabo, čak i za standarde ovakvih mečeva. Vrhunac je bio natjecanje Ishimorija i Tanahashija da vide tko je nabildaniji.

Danilo Otašević: Majko mila, kakav random face tim. Prosečan meč. Simpatična interakcija Hashi-ja i Yujiro-a, ali je ceo meč bio po malo dosadan. Služilo je svrsi.

5/10

Hiroyoshi Tenzan, Satoshi Kojima and Master Wato vs. The United Empire (Will Ospreay, Great-O-Khan and Jeff Cobb)

Ivan Sučić: Stvarno rastežu ovaj feud Empirea i TenCozya. Meč nije bio loš ali stvarno su mi dosadili njihovi sukobi. Ne sviđa mi se ni što Tenzan i dalje koristi mongolian choppove.

Danilo Otašević: Niko se nije oglasio povodom upotrebe mongolian chop-ova, tako da ispada da se onaj meč nije ni važio. Mnogo loša odluka što je Wato ovde upotrebljen samo da popije pin. O-Khan je lepo sell-ovao machine gun chops, mada mi se zaista ne gleda više ovo njihovo rivalstvo. Najgori tag meč.

4/10

New Japan Cup 2021 First Round Match: Toru Yano vs. Bad Luck Fale

Ivan Sučić: Greatest hits od obojice. Šteta što Faleovi hitovi i nisu nešto. Barem je bilo kratko i kraj je bio dovoljno zanimljiv. Ne veselim se njihovom feudu oko KOPW trofeja.

Danilo Otašević: Loše, čak i za Yano standarde. Ponovo su gurali priču oko body slam-a. Brawl van ringa je bio u potpunosti bespotreban. Finish mi se svideo, ali ovo nije ni najmanje na nivou nekih ranijih Yano mečeva (za primer možemo da uzmemo prošlogodišnji kup). Nažalost, nije imao s kim da sarađuje.

3/10

New Japan Cup 2021 First Round Match: Hirooki Goto vs. Taichi

Ivan Sučić: Meč koji je spasio show. Tipični NJPW strong style meč, ali obojica su dobri u tom stilu. Iznenadilo me kada sam vidio da je trajao 20ak minuta, djelovao je kraće što pokazuje koliko je bio zabavan. Jedini prigovor je malo slabo otvaranje gdje je djelovalo kao da samo popunjavaju vrijeme, ali srećom to nije dugo trajalo.

Danilo Otašević: Jako dobro. Ništa revolucionarno, no ništa manje nisam ni očekivao. Klasičan strong style meč sa predugim uvodnim strech-om. Nisu imali dovoljno dobru psihologiju da bi mogli da opravdaju onakav početak. Sem tog početnog dela, bilo je mnogo zabavno. Nisam ni osetio da je meč trajao dvadeset minuta. Jedini meč vredan pažnje ove večeri.

8/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Ovo se gleda zbog Cup mečeva i tu mogu samo preporučiti main event.

Danilo Otašević: Main event vadi prosek da ovo veče ne okarakterišem kao katastrofalno.

5/10

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup (05/03/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*