NJPW: New Beginning in USA 2021 recenzija

The DKC, Kevin Knight, Clark Connors and TJP vs. Brody King, ACH, Sterling Riegel and Logan Riegel

Ivan Sučić: Jako zabavno, pogotovo u završnom stretchu. Svi young lioni u LA Dojou imaju svijetlu budućnost. Riegel blizance podhitno u Japan i u jr. diviziju. Potrebno im je novih timova.

Danilo Otašević: Nisam stigao da pratim Strong koliko bih voleo, ali evidentno je da je svetla budućnost za sve YL-ne iz LA dojo-a. Za kratko vreme su predstavili njihove mogućnosti u ringu i svidela mi se uloga TJP-a kao mentora u ovom meču. I više nego solidan opener za YL standarde.

6/10

Ren Narita vs. Chris Dickinson

Ivan Sučić: ugodno iznenađenje. Očekivao sam ništa, dobio jako stiff meč kojeg se ne bi posramio ni Shibata. Bravo za obojicu, nadam se da grade Naritu za nešto veliko s obzirom na pobjede koje mu daju.

Danilo Otašević: Prijatno iznenađenje. Event sam gledao samo zbog main event-a, ali ispostavilo se da svaki meč vredi. Nisam očekivao ovako stiff meč, vidi se uticaj Shibata-e. S obzirom da je Narita ovo dobio, ne bi me čudilo da vrlo brzo prestane da bude YL. Kada se sve uzme u obzir, ne mogu a da ne kažem: svaka čast za obojicu.

7/10

IWGP United States Heavyweight Title Match: Jon Moxley (c) vs. KENTA

Ivan Sučić: Napokon smo dočekali ovaj meč. Pomislio sam da ga nikad neću gledati. Učinili su koliko su mogli. Nedostatak ikakve uživo publike je jako naštetio meču. Ne mogu reći da je bilo loše, dapače bilo je odlično. Jako stiff meč, imali su i table spot, obojica su izgledali jako. Dalo je dojam velike borbe, titula je izgledala bitno, i obojica odlaze iz meča jači nego što su ušli. Ali ne mogu se otarasiti osjećaja da smo bez publike zakinuti i mi kao fanovi, i dvojica u ringu. Pobjedu Moxleya neću komentirati dok ne vidim koliko često će biti oko NJPW-a, ali ako se opet ne bude dugo pojavljivao ostavljanje titule na njemu je greška.

Danilo Otašević: Toliko je vremena prošlo, da šta god da su nam pružili, određenom delu fanova ne bi bilo kako treba. Razumljivo u potpunosti. Ni meni ovaj meč nije bio ono što sam očekivao, ali je svakako bila jedna jako lepa odbrana US titule. Sjajno sell-ovanje, zanimljivi spot-ovi i jasna psihologija. Jedini problem koji vidim je da je ovo bio klasičan Mox meč. Ni bolje, ni gore od onoga što očekujemo. Nevezano za meč, mislim da je bila velika greška što je Mox ostao šampion. Ovo je bila idealna prilika da krunišu KENTA-u, i da se rivalstvo nastavi nakon što se svet vrati u normalu. Iako sam blago razočaran, ne mogu da negiram da je ovo bio i više nego korektan meč.

8/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Jako dobro, ne samo main event nego i cijeli show. ne gledam NJPW Strong koliko bi volio, ali od onog što sam vidio ovo je bila najbolja epizoda.

Danilo Otašević: Ni jedan meč nije bio loš i s obzirom da je epizoda trajala samo sat vremena, preporučujem svima da odgledaju.

8/10

Be the first to comment on "NJPW: New Beginning in USA 2021 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*