NJPW: New Beginning in Hiroshima (11/02/2021) recenzija

Nastavljamo gde smo stali juče. Donosimo vam recenziju drugog dana New Beginning-a u Hiroshima-i.

Yota Tsuji, Yuya Uemura and Gabriel Kidd vs. Suzuki-gun (Taichi, Zack Sabre Jr. and DOUKI)

Danilo Otašević: Lošije nego prethodni sukob mladih lavova sa Suzuki-gun-om, ali je svakako bilo ok. Vrlo suptilno su predstavili Taichi-jevo „ludilo“ nakon prethodnog meča i udaljavanje od ostatka Suzuki-gun-a. Baš me interesuje da li će povući okidač i ispričati tu priču jer su nam nešto tako nagovestili prošlogodišnjim G1 turnirom. Pristojan početak.

6/10

Ivan Sučić: Još jedna solidna predstava Young Liona, više od toga nema ni smisla tražiti. Sviđa mi se što priča s Taichijem djeluje kao da ide negdje.

Suzuki-gun (Minoru Suzuki, El Desperado and Yoshinobu Kanemaru) vs. Master Wato, SHO and Tomoaki Honma

Danilo Otašević: Pretumbali su učesnike ovog i sledećeg meča da bi se L.I.J. sukobio sa Bullet Club-om, pa smo dobili ovaj random meč, čak i za tag standarde. Nepostojanje šire priče i psihologije je učinilo da ovom meču dosta padne kvalitet. Komotno sam ovo mogao da preskočim.

5/10

Ivan Sučić: Generični undercard tag meč, iako su SHO i Desperado imali poneke OK interakcije.

Bullet Club (Yujiro Takahashi, Taiji Ishimori and El Phantasmo) vs. Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, BUSHI and Hiromu Takahashi)

Danilo Otašević: Nisam fan odabira protivnika za Jr. pojaseve, pa me ni ovaj meč nije mnogo interesovao. Akcija je uglavnom bila ok, ali se meč na kraju sveo na Naito vs. Yujiro, a ne znam nikog kome se tako nešto gleda. Još jedan prosek od meča.

6/10

Ivan Sučić: Meč kao meč sasvim u redu, postavljali su buduće mečeve za jr. titule i bili generalno uspješni u tome. Problem je što me posebno ne zanima nijedan meč tu, pogotovo ne opet ELP vs Hiromu, iako znam da će vjerojatno biti dobri.

CHAOS (Kazuchika Okada and Toru Yano) vs. Bullet Club (EVIL and Dick Togo)

Kazuchika Okada vs. EVIL

Danilo Otašević: Kad bih znao šta rade sa ovim mučenim Okada-om. Prvi, najavljeni meč, se nije ni dogodio tj. završio se duplom diskvalifikacijom nakon manje od dva minuta. Meč je restartovan u vidu singles meča i nadao sam se da će ovom feud-u konačno doći kraj ovde. Drugi meč je bio potpuno gubljenje vremena. Okada je išao na „cobra clutch“, a EVIL na „scorpion death lock“. Vrteli su se malo oko toga, da bi se ultimativno završilo diskvalifikacijom nakon intervencije Dick Togo-a. Loše i pre svega nepotrebno.

3/10

Ivan Sučić: Meni se svidjelo, kao mečevi naravno prilično loše, ali kao segment u obliku meča sa svrhom nastavljanja feuda Evila i Okade je bilo prilično dobro. Evil prvo ide na dupli countout u tag meču, zatim uzima DQ gubitak da bi nanio štete Okadi s Togoom.

NEVER 6 Man Tag Team Title Match: CHAOS (Tomohiro Ishii, Hirooki Goto and YOSHI-HASHI) (c) vs. Bullet Club (Jay White, Tama Tonga and Tanga Loa)

Danilo Otašević: Još jedna sjajna NEVER 6 man odbrana. Mnogo stvari su uspeli da izvedu ovim jednim mečom i prilično sam impresioniran kako se to odvilo. Najveći akcenat je, ponovo, bačen na YOSHI-HASHI-ja i svaki put kad ga vidim, shvatim kakvu je renesansu doživo počevši od prošle godine. Uz to, oživeli su rivalstvo između White-a i Ishii-ja, a to mogu uvek da gledam koliko je kvalitetno. Nije ovde bio problem što Bullet Club nije funkcionisao kao adekvatan trio tim, već to što su imali jako mali broj dobrih prilika. Više od pola meča je CHAOS dominirao i tek nakon intervencije Gedo-a je Bullet Club uspeo da preokrene. Probali su da izvedu nekoliko zanimljivih poteza (magic killer, super powerbomb), ali im nažalost nije uspelo. Završni segment sa Tanga Loa-om i HASHI-jevim „butterfly lock“-om je bio sjajan. Odlična odbrana i uz to Goto i HASHI su sledeći kandidati za tag pojaseve. Evidentno je da su filler oponentni, ali očekujem jako dobar meč. Svaka čast.

10/10

Ivan Sučić: Fantastično. Sve što su htjeli uraditi su odradili savršeno. Yoshi s odličnim underdog bookingom da bi na kraju osvetio se BC-u, roll up nije djelovao jeftino zbog štete koju je primio tokom meča, postavili budući meč za IWGP tag titule i nastavili Ishii vs White feud. Uz to sve naravno pružili i sjajan meč s non-stop akcijom gdje nijedna ekipa nije ispala slaba. Drago mi je što je porasla relevantnost NEVER 6 Man titula i da nisu više samo filler.

IWGP Heavyweight/IWGP Intercontinental Title Match: Kota Ibushi (c) vs. SANADA

Danilo Otašević: Bilo je ovo kvalitetno, nećemo da se lažemo, ali ni najmanje nije bilo na nivou nekih prethodnih odbrana. Prvi problem je što osoba X (upišite ime rvača) ima veće šanse da pobedi Ibushi-ja nego SANADA, a druga stvar je što je mnogo ličilo na njihov meč sa finala G1-a prošle godine (koji mi je bio dosta bolji). Gledam meč i na svakih nekoliko minuta pogađam šta će sledeće da se desi. Kao da sam ja booker, a ne Gedo. Uz to, meč mi nije bio ni najmanje harmoničan. Prvih desetak minuta su forsirali tehničko rvanja, nakon toga smo videli malo akrobacija sa obe strane da bi već pri sredini meča krenuli sa završnicom koja je trajala predugo. SANADA je očajno izveo TKO sa ivice ringa (ne znam da li je bio botch, ali je mnogo loše izgledalo) i zaista nema potrebe da SANADA (od svih ljudi) kick-out-uje posle dva „kamigoye“ udarca. Ibushi je na taj način dobio titulu, šta se desilo sa zaštitom finisher-a? Odjednom treba tri i to taj treći bez zaštite za koleno? To su bile neke ključne zamerke, ali je meč svakako bio kvalitetan i impresivan za gledanje. Obojica su dali svoj maksimum što je najbitnije. Moglo je bolje, ali ima vremena. Tek je počeo Ibushi-jev reign.

9/10

Ivan Sučić: ZSJ kao komentator je totalni pogodak. Odličan izbor. Što se samog meča tiče realno nije bilo velike šanse da će ovo biti loše. Dva hrvača svjetske klase s dovoljno minutaže. Čudna struktura mi nije smetala. Nedostajalo je malo žara, ali to mi nije smetalo s obzirom na dosadašnji booking ovog “feuda.” Ovo i je više prijateljsko rivalstvo nego blood feud (koliko je to dostojno meča za dvije titule je tema za sebe). Najveći problem je bila predvidljivost, i to ne samo rezultata nego skoro pa cijelog meča. Nije bilo velike razlike u ovom i u njihovom meču s G1-a. Također apsolutno nema razloga da Ibushiju trebaju 3 finishera da pobjedi Sanadu s obzirom na njegov dosadašnji booking. Mogu se samo nadati da to vodi nekamo tj. ili promjeni finishera za Ibushija ili ozbiljnom singles pushu za Sanadu prije nego što bude prekasno za njega. Ne znam koliko još gubitaka u mečevima za titule si može priuštiti. Ali i s ovim prigovorima ne mijenja se činjenica da je ovo definitivno bio main event dostojan jednog NJPW showa za razliku od prijašnjeg dana.

Ukupni utisak:

Danilo Otašević: Ovakvi događaji se uvek gledaju za poslednja dva meča i oba su, po mom mišljenju, dostavila očekivano. Nisam fan EVIL/Okada feud-a, niti sam ni zrnicu uzbuđen zbog Naito/Ibushi meča (i to još za IC titulu), ali bitno je da se priča koliko-toliko smisleno razvija. I više nego korektan program.

8/10

Ivan Sučić: Puno, puno bolje od prvog dana. Svaki meč je imao nekakvu svrhu, 2 završna meča su dosegli (6 man i nadmašio) očekivanja, i ima se dojam da sve ide naprijed. Veselim se Naito vs Ibushi meču jer je to vjerojatno najmanje loš način da se rastave te titule s obzirom na situaciju.

Be the first to comment on "NJPW: New Beginning in Hiroshima (11/02/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*