NJPW Invasion Attack 2016 recenzija

New Japan Pro Wrestling jutros po našem vremenu održao je svoj sljedeći događaj pod nazivom Invasion Attack. Moja skromna mišljenja o istome pročitajte u nastavku.

Bad Luck Fale & Yujiro Takahashi vs Juice Robinson & Ryusuke Taguchi – *3/4

Ovo naravno nije bilo ništa posebno kao što sam i predvidio. No, nije bilo ni dugačko i nije oduzelo previše vremena, tako da nisam imao problema s ovim mečom. Mene još uvijek zanima kako je Juice Robinson, poznatiji kao CJ Parker u NXTu, dospio ovdje u Japan. Fale je pinnao Robinsona za pobjedu nakon Bad Luck Falla.

 

Kazushi Sakuraba, Toru Yano & YOSHI-HASHI vs Jushin Thunder Liger, Manabu Nakanishi & Yuji Nagata – **1/2

Ovo je bilo nešto bolje nego prethodni meč, solidna akcija s pokojim dobrim potezom, no još uvijek ništa previše posebno. Nagata je ostvario pobjedu za svoj tim.

 

Hirooki Goto & Tomohiro Ishii vs BUSHI & EVIL – ***

Ovo je bilo bolje nego što sam očekivao, vrlo zabavan meč ispunjen dobrom akcijom. Interakcije Gotoa i Evila su bile izvrsne i daleko najbolji dijelovi meča. Ishii i Goto su uzeli pobjedu nakon što je Goto udario Ushi Goroshi, a onda Ishii Lariat za pobjedu. Nakon meča, Evil i Goto su nastavili tuču van ringa. Volio bih vidjeti jedan na jedan meč između njih dvojice, zainteresirali su me ovim interakcijama tokom meča i mislim da bi njihov meč zaista mogao biti dobar. Ovo je bilo zabavno sve skupa.

 

Matt Sydal & Ricochet (c) vs Roppongi Vice (IWGP Junior Heavyweight Tag Team Championship) – ***1/2

Ovo je bio veoma dobar meč. Sydal i Ricocher čine jedan veoma zanimljiv tim i to su pokazali ovdje. Ricochet je bio apsolutna zvijezda ovoga meča, izveo je nekoliko izvrsnih poteza. Ona jedna sekvenca Ricocheta i Romera pri kraju meča je bila odlična. Uzbudljiva akcija u završnim minutama s nekoliko odličnih near fallova. No, rezultat mi ne sviđa, ne znam zašto su skinuli titulu s Ricocheta i Sydala. Nadam se da imaju opravdan razlog. Kakog, Beretta i Romero bi trebali biti solidni prvaci, ali tko zna koliko će i oni držati titulu jer u ovoj diviziji stvari su toliko zbrkane da ako me za pet dana pitate tko drže ove titule, ja vam neću znati odgovor na to pitanje. Titule previše mijenjaju vlasnika u ovoj diviziji.

 

KUSHIDA (c) vs Will Ospreay (IWGP Junior Heavyweight Championship) – ***1/2

Ovome meču sam se najviše veselio, no iako je bio vrlo dobar, malo sam ostao razočaran jer mislim da su mogli napraviti i bolji meč s obzirom na njihove sposobnosti. Nešto je falilo da taj meč prijeđe na neku veću razinu i da postane odličan. Kakogod, bilo je nekoliko super potez i Ospreay je imao vrlo dobru predstavu pred Japanskom publikom koja ga je prema reakcijama zavoljela. Kushida je zadržao titulu s Kimura Lockom. Veselim se vidjeti što nam Ospreay još ima za pružiti u New Japanu i vjerujem kako će imati dosta odličnih mečeva u budućnosti.

 

Kenny Omega, Matt Jackson & Nick Jackson (c) vs Hiroshi Tanahashi, Michael Elgin & Yoshitatsu (NEVER Openweight Six Man Tag Team Championship) – ***3/4

Ovo je prešlo sva moja očekivanja, totalna ludnica od meča! Meč je krenuo s brawlom oko ringa i onim fanastičnom diveom Jacksona na sve wrestlere. No, onda kada je meč krenuo, baš je krenuo. Kenny Omega je bio fantastičan negativac kroz cijeli meč, toliko je proastao u mojim očima u zadnje vrijeme. Akcija u završnici je bila izvrsna, bilo je dosta odličnih spotova od svih, pogotovo od Elgina koji nastavlja biti fantastičan ovdje u New Japanu. Elgin je ostvario pobjedu za svoj tim s Powerbombom te smo dobili nove prvake. Iako bih više preferirao da su ostavili titule na Bucksima i Omegi, nemam nekih velikih problema s ovom odlukom. Elgin je zaslužio titulu definitivno. Nakon meča, Omega i Elgin su imali konfrontaciju iz koje se može zaključiti da će Elgin sljedeći izazvat Omegu za IC titulu. To bi trebalo biti odlično. No, onda je i Bad Luck Fale napao Tanahashija, što znači da ćemo uskoro vidjeti i njihov meč. Ne mogu baš reći da sam nešto zainteresiran za njega, ali u redu. Uglavno, ovo je bio super zabavan meč koji je postavio nekoliko novih priča i mečeva.

 

Katsuyori Shibata (c) vs Hiroyoshi Tenzan (NEVER Openweight Championship) – ***1/4

Ovo je bio veoma zadovoljavajuć meč s prilično velikom dozom stiff udaraca i prilično kul bumpova. Tenzan je bio solidan tokom meča, ali Shibata je bio izvrstan. Nekoliko dobrih izmjena također i oni Headbutti pri kraju su bili kul. Shibata je dobio s udarcom u prsa nakon što je upavao Tenzana sa Sleeperom. Nakon meča, Shibata je udario Nagatu koji je došao pomoći Tenzanu. Njih dvojica su u staredown i Nagata je pokazao na titulu što je označilo da će Nagata sljedeći izazvati Shibatu. To bi mogao biti veoma zanimljiv meč, Nagata je pouzdan još uvijek i mislim da će proizvesti kvalitetan meč sa Shibatom.

 

Great Bash Heel (c) vs Tama Tonga & Tanga Roa (IWGP Tag Team Championship) – **1/2

Bio je solidan meč, Honma je bio najbolji u meču kao i u većini slučajeva, dok su Tonga i Tanga bili loši i to je to. Tanga, odnosno bivši Camacho u WWEu, nije baš impresionirao, dok Tonga nikada nije bio dobar. Solidna akcija u završnici no potpuno krivi rezultat. Ne želim gledati Tongu i Tangu kao prvake. Radije bih gledao Takahashija i Falea. Grozna odluka staviti titulu na njih, nadam se da će ubrzo izgubiti titule.

 

Kazuchika Okada (c) vs Tetsuya Naito (IWGP Heavyweight Championship) – ****

Ovaj meč je opravdao sva moja očekivanja. Definitivno meč večeri, a i zasada jedan od boljih NJPW mečeva kojih sam pogledao ove godine. Dobili su mnoštvo vremena, otprilike oko pola sata, kao što je i bilo za očekivati, no niti u jednom trenutku nisam mislio da je meč bio dosadan. Naito je fantastičan što se tiče odrađivanja karaktera i to je pokazao u ovome meču. Uspio je svu publiku okrenuti na svoju stranu, toliko da su pri kraju meča svi navijali za njega. Tempo kroz cijeli meč je bio konstantan, nije bilo nekih usporavanja, akcija je bila dosljedna, svatko je ispucao svoje poteze koje su na kraju odlične ukombinirali u jednu cjelinu. Završnica je bila veoma uzbudljiva s par odličnih near fallova. Uplitanja su bila očekivana, no dogodio se i jedan veoma zanimljiv debi, a to je debi Sanade iz All Japan Pro Wrestlinga. Sanada je napao Okadu i koštao ga titule te je Naito uz njegovu pomoć i pomoć svojih ostalih prijatelja iz Los Ingobernablesa uspio pobijediti Okadu i uzeti titulu. Nisam mislio da će Naito pobijediti. Mislio sam da će Okada držati ovu titulu poprilično dugo, tako da sam iznenađen ili isto tako i oduševljen ovim potezom. Naito je zaslužio tu titulu, odlično je bookiran u zadnje vrijeme i postao je skroz popularan što dokazuje ovaj meč. Nakon meča, Goto i Ishii su spasili Okadu od Naita i društva i onda su Ishii i Naito ušli u staredown gdje je Ishii pokazao prema Naitovoj novo osvojenoj tituli, što znači da će Ishii biti njegov novi izazivač. Taj meč bi tek trebao razvaliti. Na kraju, Naito je bacio pojas i otišao bez njega jer, koga briga za titule, on je kralj i bez krune. Odličan završetak.

 

Veoma dobar show napokon. Iako niti jedan meč ne bih nazvao fantastičnim, vidjeli smo hrpu dobrih-vrlo dobrih mečeva s odličnim main eventom. Također, novi mečevi su postavljeni (Naito/Ishii, Fale/Tanahashi, Shibata/Nagata, Omega/Elgin te Goto/EVIL) koji bi se trebali dogoditi na idućem većem događaju. Odlično. Zadovoljan sam viđenim.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW Invasion Attack 2016 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*