NJPW Hyper Battle 2022 recenzija

Hiroshi Tanahashi, Jado & Guerillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa) vs Bullet Club (Bad Luck Fale, Chase Owens, Yujiro Takahashi & Gedo)

Meč koji postoji samo da bi Jado napokon skupio pobjedu nad Gedom. Dosadno, sporo i previše dugo. Ali barem smo dobili feel good trenutak nakon meča u kojem Tana prihvaća GoD i Jada u main unit.

LIJ (Tetsuya Naito & Shingo Takagi) vs United Empire (Will Ospreay & Aaron Henare)

Za standarde undercard tag mečeva ovo je bilo odlično. Non-stop akcija i dosta nepredvidljivo, čak i s Henareom u ringu. Nije ni trajalo previše. Na kraju ipak očekivano Henare prima pin, i nakon meča Shingo pokazuje na Willovu RevPro titulu. Ne bi mi smetao taj meč niti malo.

Six or Nine (Ryusuke Taguchi & Master Wato)(c) vs Bullet Club (Taiji Ishimori & El Phantasmo) – IWGP Junior Heavyweight Tag Team Championship

Većinski dosadno. Velik dio meča je bilo samo trošenje vremena dok nisu malo ubrzali za završni stretch. Pokušaju komedije tokom meča isto nisu bili posebno dobri. Moglo je biti kraće. Six or Nine obranili titule na roll-up.

Toru Yano (c) vs Taichi – KOPW 2022 Championship No Ropes Sumo Match

Pripreme za meč i promo nakon su trajali duže od samog meča. Naguravali se po ringu, imali smo ref bump, i onda je Yano izbačen na prilično dobru reakciju publike. Nakon meča Taichi obećaje gurnuti KOPW trofej u main event scenu i izaziva Shinga na meč.

Hiromu Takahashi vs EVIL (c) – NEVER Openweight Championship

Inače ne očekujem ništa od Evil mečeva, ali s obzirom da su imali onaj prilično dobar sukob tokom Cupa nadao sam se da ćemo ovdje dobiti nešto vrijedno gledanja. Nažalost, nakon prilično jakog uvoda, dobivamo isto od Evila što i uvijek. Dosadno varanje, uplitanje Togoa, istih 5 poteza. Hiromu se potrudio, imao je dobrih poteza (powerbombanje Evila na Togoa primjerice), ali ne može sve sam. Na kraju Evil brani titulu. Šteta.

CHAOS (Hirooki Goto & YOSHI-HASHI)(c) vs United Empire (Jeff Cobb & Great-O-Khan) – IWGP Tag Team Championship

Dosta sporo otvaranje, ali kako je meč dalje išao bio je sve bolji i bolji. Posebno su Yoshi i Cobb imali dobru kemiju i poštenu količinu call back spotova na svoje prijašnje mečeve. U završnom stretchu jako brzo i neizvjesno, više puta sam mislio da je meč gotov da bi samo dalje nastavili hrvati. Na kraju ipak UE tim udara Gotoa svojim finisherom da ga izbace iz meča i onda Cobb udara svoj da bi pinao Yoshia. Jako zabavno sve skupa, Cobb i Oka su itekako zaslužili ove titule. Zaslužuju i dug reign.

El Desperado (c) vs SHO – IWGP Junior Heavyweight Championship

Brawl van ringa za otvaranje gdje Desperado ima prednost. Povratak u ring i tokom suicide divea Desperado prima udarac stolicom u glavu. I kao da to nije bilo dovoljno loše Sho ga baca s ruba ringa na ogradu oko ringa, na koju Despy slijeće rebrima. Ako je bilo namjerno prilično gadan bump. Onda kreće većinski kontrola Shoa u kojoj Despy samo povremeno pokazuje znakove života. I onda je u jednom trenutku meč samo završio. Nakon Shoovog low blowa Despy jednostavno pogađa finisher i to je to. Dovoljno za pokvariti generalni dojam, ali svejedno jako dobar meč.

Kazuchika Okada (c) vs Zack Sabre Jr. – IWGP World Heavyweight Championship

Kao i za većinu Zack mečeva odmah su ustanovili da je bolji u tehničkom hrvanju i unutar prvih 5 minuta tjera Okadu da napusti ring i smiri se. Dalje kroz meč Zack generalno kontrira svaki Okadin potez (i načima mu ruku), dok se Okada na čistu snagu probija kroz poluge da bi stvorio ikakvu ofenzivu. Opet, slična priča kao i u svakom Zack meču, može li protivnik pobijediti prije nego ih Zack rastavi na djelove. Nekoliko velikih spotova (piledriver van ringa primjerice) raspoređeno kroz savršeno pacean meč. Za kraj ipak pobjeda Okade. Razočarenje, ne samo za mene nego i po reakciji publike. Tj. po nedostatku reakcije. Meč u globalu slabiji od njihovog klasika iz 2018., ali ne za puno. Naito je slijedeći izazivač i to nas čeka na Dontakuu. Na papiru je to sjajan meč, iako dosta predvidljiv rezultat.

Sveukupni dojam

Main event i tag titule su mečevi itekako vrijedni gledanja. Junior meč također usprkos slabom finishu. Ostatak nije bio loš, ali isto tako nije bio ništa posebno. Sve u svemu jedan solidan NJPW show, kada se uzme u obzir relativno mala važnost ovih travanjskih showova.

Be the first to comment on "NJPW Hyper Battle 2022 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*