NJPW G1 Climax 26 – Dan 17 recenzija

  • 8.5/10
    NJPW G1 Climax 26 - Dan 17 ocjena - 8.5/10
8.5/10
Sending
User Review
0/10 (0 votes)

Posljednji je dan A bloka i danas smo napokon saznali tko je to prošao u finale. Hiroyoshi Tenzan je imao svoj posljednji Climax meč, a Tanahashi i Okada, dugogodišnji rivali, sukobili su se u još jednom okršaju.

 

Hiroyoshi Tenzan vs SANADA – ***1/4

S obzirom da je ovo zadnji Tenzanov turnir, mislim kako je grozno bookiran. Definitivno nije zaslužio biti zadnji na tablici čak i ako je to bila njegova odluka te da s time dadne priliku mlađim wrestlerima. U ovom turniru je stvarno dao sve od sebe i bio je jedan od konstantnijih hrvača A bloka. Ovaj meč je krenuo jako sporo i neki udarci su izgledali traljavo, ali su pojačali ritam kako smo se približavali kraju i zato smo dobili jedan veoma zabavan meč. Tenzan se opet potrudio dati i zadnji dio energije u meču, ali i SANADA je bio dosta dobar. I opet mi je krivo što je Tenzan svoj posljednji meč izgubio, ali ako ćemo gledati to s one pozitivne strane, barem je SANADA, koji je također u ovom turniru loše bookiran, uzeo pobjedu ovdje i to protiv legende što će navući heata na njega.

 

Tomohiro Ishii vs Togi Makabe – ***1/2

Već sam mnogo puta istaknuo kako je Makabe bio užasno dosadan kroz cijeli ovaj turnir, čak dosadniji nego što je inače. S druge strane, Ishii je bio dobar, iako to nije bio onaj odličan Ishii kojeg smo imali prilike vidjeti u dosadašnjim turnirima, ali je popravio svoj dojam odlični mečom protiv Okade. Kakogod, meni se ovaj meč dosta svidio. Udarali su se jako, bilo je nekoliko lijepih kontri, jedina zamjerka je ta što su udarci Makabea užasno loši, ali to je i inače slučaj kod njega. Završnica uzbudljiva s dobrom atmosferom. Ishii na kraju dobiva, što je dobra odluka.

 

Tama Tonga vs Bad Luck Fale – **1/2

Mislim da su izvukli ono što se izvući da iz ovoga okršaja. Početak je bio izvanredan, Faleu je trebala ova pobjeda i onda bi ima ogromne šanse za osvajanje A bloka, a pošto je Tonga njegov partnera iz Bullet Cluba i svejedno mu je hoće ovdje pobijediti ili ne, očekivalo se da će Tonga pokloniti pobjedu Faleu. Što smo skoro i vidjeli kada je Tonga legao na pod, a Fale je jednostavno stavio nogu na njega, no ovaj je ipak napravio kickout. To je odmah podiglu atmosferu i učinilo je ostatak meč zanimljivijim. Meč naravno nije bio ništa posebno iz perspektive samoga hrvanja, ali bio je uzbudljiv i zaista sam povjerovao kako bi Fale mogao uzeti ovo. No to se na svu sreću nije dogodilo.

 

Hirooki Goto vs Naomichi Marufuji – ***1/2

Kada bih morao reći tko je najkonstantniji hrvač A bloka, a možda i cijelog turnira, vjerojatno bih rekao kako je to Naomichi Marufuji. Ušao sam u turnir relativno ne upoznat s njegovim radom, ali me je poprilično impresionirao ovdje. Njegovi su mečevi jako zabavni i uzbudljivi, pa je takav bio i ovaj. Goto je s druge strane prosječan hrvač, ali je bio dobar ovdje. Uzbudljiva akcija u završnim minutama, bilo je napeto jer tkogod bi od njih pobijedio, imao bi ogromne šanse za osvajanje A bloka. Iskreno, nisam niti pomislio da bi taj netko mogao biti Marufuji pošto on nije regularan New Japan kečer i došao je iz NOAH-a, ali sam navijao za njega. No, Goto je pobijedio i tako si udvostručio šanse za osvajanje bloka na moje ne baš tako oduševljenje.

 

Kazuchika Okada vs Hiroshi Tanahashi – ****

Ostao sam razočaran Okadom u ovom turniru. Njegov rad u ringu postao je tako isprazan, a njegovi mečevi nemaju priče nego su se samo sveli na izvađanje poteza po redu. Tako da sam bio oduševljen kada je imao onaj odličan meč protiv Ishiia. S druge strane, Tanahashi nije razočarao u ovom turniru, ali nije bio niti pretjerano dobar ili odličan. No, dugogodišnji rivali koji iza sebe imaju kolekciju mečeva su još jednom stupili u ring kako bi zatvorili A blok. I po meni, meč nije razočarao. O ovome meču je ovisilo sve. Ako netko u ovome meču pobijedi, taj netko ide u finale. Ako pak prijeđu trideset minuta i meč završi izjednačeno, Goto ide u finale. Odmah su ciljali na finishere i svoje trademark poteze na početku što mi se svidjelo i podiglo je atmosferu. U nastavku su dosta usporili, ali je Tanahashi imao dobar leg work koji je rastegnuo tijekom cijelog meča. Volio bih da je Okada malo to bolje prodao i da je taj work imao malo većeg afekta na završne minute, ali i nije baš toliko. No, u završnici su uspjeli stvoriti predivnu atmosferu kao što to uvijek biva tako u njihovim mečevima. Bilo je mnogo drame i što mi je drago, nisu je postigli tako što su koristili finisherom za finisherom kao što je to bio slučaj u njihovom meču ranije ove godine na Wrestle Kingdomu. Na kraju, meč je zaista prešao limit od trideset minuta i obojica su tako ispali iz borbe za pobjedu, što znači da je Goto prošao. To mi se nimalo nije svidjelo. Iskreno, ne bih gledao niti jednog od te trojice u finalu. Okada i Tanahashi su već bili u finalu u zadnjih nekoliko godina tako da će ovo biti osvježenje, ali to je jedino dobro što proizlazi iz ove situacije jer radije bih opet gledao nekoga od njih dvojice u finalu nego dosadnog Gota. Pobjednik mi se nimalo ne sviđa i to je ostavilo gorak okus u mojim ustima.

 

Iako su kroz cijeli turnir pružali prosječne, dosadne mečeve, A blok je za zadnji dan dostavio jedan odličan i konstantan show ispunjem dobrim i jako dobrim mečevima s odličnim main eventom. Jedini problem koji imam, a taj se odnosi na općenito turnir je taj što je Goto prošao u finale. Sada mi se finale ne čini nimalo zanimljivim iako nismo još saznali drugog sudionika. S Gotom, ovo će više izgledati kao finale New Japan Cupa nego Climaxa što je pomalo žalosno.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 26 – Dan 17 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*