NJPW G1 Climax – Dan 15 i 16 recenzija

DAN 15

Doc Gallows vs Tetsuya Naito – **

Ovo je bilo solidno, ali ništa više od toga. Naito je zasada bio dobar tokom cijelog turnira, no Gallows nije osoba s kim on može baš imati dobar meč stoga je ovo možda i najlošiji meč za Naita na turniru. Akcija u početku dosadna i spora, no kasnije su ubrzali malo i izveli su par solidnih poteza. Naito je išao po Avalanche Frankensteiner, ali je Gallows to kontrirao u Avalanche Gallows Pole za pobjedu. Nije me previše iznenadila pobjeda Gallowsa.

 

Hiroyoshi Tenzan vs Katsuyori Shibata – **1/2

Ovo je već bilo bolje od prvog meča, ali još uvijek ništa znatnije dobro. Nekoliko dobrih udaraca tokom meča od obojice, posebno od Shibate i završne minute su bile zabavne s nekoliko dobrih Submission izmjena. Tenzan na kraju pobjeđuje s Anaconda Vice. Nisam očekivao da će Shibata još jednom izgubiti, mislim da mu je ovo treći poraz zaredom. Sada je totalno pao s vrha.

 

Toru Yano vs Kota Ibushi – NR

Što je ovo bilo? Zašto je ovo ovako završilo? Zašto je ovo ovako ispalo sve uopće? Mislim, meč je trajao ni minutu i Yano je s Roll Upom ostvario pobjedu nad Ibushijem. Zašto je Ibushi zaslužio ovo? Ovo je bilo tako glupo i nepotrebno. Yano je prvo dobio Shibatu, a sada i Ibushija. Gubi od dobrih, a pobjeđuje one lošije. Nije mi se ovo svidjelo. Nikako. Ne bih se toliko ljutio da je meč trajao 10 minuta, ali ovako lako nadmudriti Ibushija? Ne znam baš.

 

Bad Luck Fale vs AJ Styles – **3/4

Prilično zabavno. Na početku je Styles htio da Fale legne i da mu ovaj samo napravi Pin. Fale naravno nije pristao, iako je čak legao, no napravio je Kickout. Njih dvojica su se onda većinu meča tukli po areni što nije bilo pretjerano zanimljivo jer su ih ovi iz Bullet Cluba stalno rastavljali. Akcija u ringu pri kraju meča je bila solidna. Svidjelo mi se kad je Fale pokušao napraviti Styles Clash. Ipak, Styles je napravio Pin Faleu pritom se držeći nogama za užad te tako ostvario pobjedu. Ovo je bilo solidno, vidjela se neka priča koju su ispričali te zasada najbolji meč na showu.

 

Hiroshi Tanahashi vs Togi Makabe – ***1/4

Dobar meč i definitivno najbolji meč ovog dana, no svejedno ništa previše dobro i možda malo razočaravajuće. Prvi dio meča nije bio ništa posebno. Bilo je dosadnih trenutaka tokom meča. Tanahashi je onda krenuo raditi na Makabeovoj nozi što je bilo prilično dobro i to je nastavio raditi tokom cijelog meča. Završne minute su pak bile vrlo dobre i malo su ubrzali tempo što je bilo poželjno. Tanahashi je na kraju pobijedio sa Frog Splashom.

 

Ovo nije bio previše dobar dan. Niti jedan meč osim Main Eventa nije baš bio posebno dobar, a niti sam Main Event nije bio odličan meč. Falio je jedan taj zabavan, vrlo dobar meč kojeg smo vidjeli dosada na svakom danu. 5.5/10

 

 

DAN 16

Karl Anderson vs Yujiro Takahashi – **1/4

Solidan meč, ali ništa previše posebno kao i svaki meč za Takahashija na ovom turniru. Malo su si grizli ruke, izmijenili pokoji lakat i Anderson je izveo pokoji dobri udarac, no to je otprilike to ovdje. Takahashi je pokušao igrati prljavo i u jednom je trenutku dao Andersonu Low Blow, ali je ipak Anderson ostvario pobjedu s Gun Stun. Poslije meča, Anderson je naravno oprostio što ga je Takahashi udario u nezgodno mjesto. Po meni nema puno logike, ali u redu, to je Bullet Club, oni su opraštaju uvijek.

 

Michael Elgin vs Hirooki Goto – ***1/2

Ovo je bilo dosta dobro. Elgin je stvarno dobar na ovome turniru i i gotovi su svi njegovi mečevi bili dobri. Lijepo je primljen od strane publike, a to se moglo vidjeti i u ovom meču gdje su prilično jako navijali za njega. Vrlo dobra akcija tokom cijelog meča. Obojica su izveli mnoštvo dobrih poteza i imali su par lijepih izmjena. Goto je na kraju ostvario pobjedu s Cradleom.

 

Shinsuke Nakamura vs Satoshi Kojima – ***

Ovo je bilo dobro, ali očekivao sam malo više. Još jedan pomalo razočaravajuć meč za Nakamuru na ovom turniru. Solidna akcija tokom meča, ali mi meč nije prešao na neku veću razinu u završnim minutama. I da, baš i ne razumijem zašto se u svakom meču mora raditi Kickout na Boma Ye. Razumijem to da netko poput Okade ili Ishiija napravi, ali recimo sada Kojima ili Nagata, to je već pomalo nepotrebno. Nakamura je ipak na kraju ostvario pobjedu s još jednim Boma Ye.

 

Kazuchika Okada vs Yuji Nagata – ***1/2

Ovo je bilo jako, jako dobro. Odlično su funkcionirali u ovome meču Okada i Nagata. Dobra akcija tokom cijelog meča s vrlo uzbudljivim završnim minutama. U par navrata su imali nekoliko dobrih izmjena laktova, Nagata je udario pokoji dobar Kick i nekoliko odličnih kontri pri kraju. Ljudi su navijali za Nagatu i mislili su u par navrata da bi čak i mogao ostvariti pobjedu, no ipak je Okada pobijedio s Rainmakerom.

 

Tomohiro Ishii vs Tomoaki Honma – ***3/4

Ovo je bio vrlo dobar, skoro pa odličan meč. Njihov meč s New Beginninga mi se ipak više svidio, no ovaj nije puno zaostajao za njim. Zabavna akcija tokom cijelog meča, puno dobrih poteza i jedna sjajna izmjena Chopova u sredini meča koja je možda i jednu minutu trajala. Bilo je izvrsno. Uzbudljiva završnica gdje je Honma lupao samo Kokeshije ne bi li došao do pobjedu, što je na kraju i ostvario! Prva pobjeda za Honmu na ovom turniru! Odličan trenutak. Publika se obradovala kad je Honma udario treći uzastopni Kokeshi i pobijedio Ishiija.

Block A Block B
AJ Styles 12 Kazuchika Okada 14
Hiroshi Tanahashi 12 Shinsuke Nakamura 12
Tetsuya Naito 10 Karl Anderson 12
Bad Luck Fale 10 Hirooki Goto 12
Katsuyori Shibata 8 Tomohiro Ishii 8
Togi Makabe 8 Michael Elgin 8
Kota Ibushi 6 Yujiro Takahashi 4
Toru Yano 6 Satoshi Kojima 4
Doc Gallows 4 Yuji Nagata 4
Hiroyoshi Tenzan 4 Tomoaki Honma 2

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax – Dan 15 i 16 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*