NJPW: G1 Climax 31 – Finale (21/10/2021) recenzija

Ryohei Oiwa & Kojesi Fujita vs Suzuki-gun (El Desperado & Yoshinobu Kanemaru)

Ivan Sučić: Kao i skoro svaki young lion meč, pogotovo kada nisu na main cardu. Ništa posebno dobro za istaknuti, ali i ništa loše. A to je ionako i cilj.

Danilo Otašević: Kao i svaki YL meč do sada.

4/10

Toru Yano & Yuji Nagata vs United Empire (Jeff Cobb vs Great-O-Khan)

Ivan Sučić: Otprilike što bi se i očekivalo. Yano je radio svoje standardne trikove, Nagata je imao prilično zabavan hot tag. United Empire su dominirali kao monster heelovi dok Yano nije ulovio Oku i nabrzinu ga pinao. Zabavan opener, očekujem nekakav KOPW meč Yanoa i Oke. Očekujem i da će United Empire biti jaki u nadolazećem tag leagueu.

Danilo Otašević: Zabavno. Yano i O-Khan imaju dobru hemiju. Videli smo sve moguće Yano kerefeke, odličan hot tag Nagata-e i predstavljanje United Empire-a kao najveću heel silu u promociji. Svetla budućnost ih čeka u tag diviziji, ako nastave sa ovakvim booking-om.

6/10

CHAOS (Hirooki Goto, Tomohiro Ishii & YOSHI-HASHI) vs Bullet Club (EVIL, Yujiro Takahashi & SHO)

Ivan Sučić: Iznenađujuće dobro. Bullet Club nije bio previše naporan, čak su imali dobar comedy spot gdje je Yujiro više puta udario Evila slučajno. Overbooking za kraj meča očekivan, chair shot u glavu Yoshija manje očekivan. Nagađam da ovo ide prema NEVER 6 man meču.

Danilo Otašević: Uvek imam ogradu kada vidim EVIL-a u meču, ali ovo je bilo solidno. Mnogo bolje funkcioniše u tag mečevima, nego u singles. Klasična priprema za NEVER 6 man meč.

6/10

Hiroshi Tanahashi, Togi Makabe, Tomoaki Honma & Tiger Mask vs Bullet Club (KENTA, Tama Tonga, Tanga Loa & Chase Owens)

Ivan Sučić: Nered, ali barem zabavan nered. Sam meč realno nebitan, puno važnije je što se dogodilo nakon meča. I Chase i KENTA žele meč za US titulu protiv Tanahashija, Kenta će prvi dobiti priliku.

Danilo Otašević: Ne bih baš olako mogao da objasnim šta se sve desilo u ovom meču, ali služilo je svojoj svrsi. Očekivano, i KENTA i Chase žele meč za US titulu. Dobar razvoj priče, što je i poenta ovakvih mečeva.

6/10

Katsuyori Shibata vs Zack Sabre Jr.

Ivan Sučić: Egzibicija od 5 minuta pod UWF pravilima. I to je nebitno, i akcija u ringu je isto bila nebitna. Imali smo Shibatu nazad na tih pet minuta. Stvarno se nadam da ćemo ga još gledati.

Danilo Otašević: Neočekivan povratak i još neočekivano dobar meč. Ništa revolucionarno, trajalo je jako kratko, no imali smo priliku da vidimo Shibata-u ringu posle nekoliko godina. Nadam se da ćemo da ga gledamo još i što bi rekli američki navijači „You still got it.“.

7/10

Hiroyoshi Tenzan, Satoshi Kojima, Ryusuke Taguchi & Master Wato vs LIJ (Shingo Takagi, SANADA, Hiromu Takahashi & BUSHI)

Ivan Sučić: Nije ovo bilo loše, svi su dobili dovoljno vremena i prostora da nešto pokažu. Ali stavljeno je u death spot između Shibate i main eventa. I još nije imalo nikakvu težinu, neće se ovdje roditi nekakav program za titulu. Totalno zaboravno.

Danilo Otašević: Formulisano kao klasičan tag meč. Svi imaju nekoliko minuta da se pokažu, imamo par solidnih spot-ova i to je to. Slažem se sa kolegom da je ovaj meč stavljen u pat poziciju, ali ipak nije bio nekvalitetan.

7/10

Kota Ibushi vs Kazuchika Okada

Ivan Sučić: Stvarno nisam htio ovo kao finale turnira. I stvarno nisam htio da mi se svidi meč. Na moju veliku žalost odradili su sjajan meč i dostojno finale. Otvorili su sa standardnim ispipavanjem. Izmjene rest holdova. Ali nije im trebalo puno da ubrzaju i izađu van ringa. Odmah su i uspostavili da će Ibushi imati prednost u brzini i pogotovo snazi, ali da će Okada biti snalažljiviji. I toga su se držali dosta uspješno. I onda tragedija, i to baš kad je djelovalo da će krenuti izmjenjivati velike poteze. Ibushi gadno botchao phoenix splash, sletio na ruku i dislocirao desno rame. Doktori su brzo stigli u ring i pobjeda je dodjeljena Okadi. Tužan kraj, nadam se da Ibushi neće dugo izbivati.

Danilo Otašević: Prilično sam razočaran što gledamo ovakvo finale. Kao što sam napisao u prethodnim recenzijama, voleo bih da smo gledali ZSJ vs. Cobb, ali šta je tu je. Meč je imao solidan početak, odličnu sredinu, ali nažalost nije imao kraj. Koliko sam razumeo, Ibushi je iščašio rame i tu se meč prekida. Bukvalno u momentima kada me je meč zainteresovao. Kao što to obično radim, rvač se povredio, pa meč neće dobiti ocenu, ali delovalo je da će biti dostojno finale. Svakako očekujem neki revanš kada se Ibushi vrati. Nadam se da neće biti dugo odsutan.

/

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: Samo povratak Shibate ovo čin jedan od najboljih showova godine. Undercard mečevi su svi bili u najmanju ruku dobri i (sem jednog) imali su nekakvu svrhu. Main event je krenuo u odličnom smjeru, ali nažalost dogodilo se što se dogodilo. Sve skupa zadovoljan sam turnirom. Cobb i ZSJ su izašli puno bolje nego su ušli, Chase Owens je imao breakout i podignuo je očekivanja za sebe. Dok nisam bio oduševljen Okada/Ibushi finalom na papiru, ono meča što smo dobili je bilo dobro. I Okada sve više izgleda kao iz svojih najboljih dana. Bravo za NJPW.

Danilo Otašević: Jako dobro finale. Svaki meč je bio, u najgoru ruku, zabavan. Tag mečevi služili svrsi i dobro predstavili nastavak priče. Što se samog turnira tiče, ZSJ i Cobb zaslužuju MVP poziciju. Owens je isto bio iznenađujuće dobar. Okada je delovao zainteresovano i njegovi mečevi sve više i više liče na one dobre stare na koje smo navikli. Jako dobar turnir.

9/10

Be the first to comment on "NJPW: G1 Climax 31 – Finale (21/10/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*