NJPW: G1 Climax 31 – Dan 18 (20/10/2021) recenzija

Ryohei Oiwa & Kosei Fujita vs LIJ (Hiromu Takahashi & BUSHI)

Danilo Otašević: Klasika.

5/10

YOSHI-HASHI vs Chase Owens

Ivan Sučić: Dovoljno dobro da bude solidan opener. Nekoliko dobrih kontri, posebno iz Chaseovog piledrivera. Ništa specijalno, ali s obzirom kakva se kvaliteta očekivala od Chasea prije ovog turnira i od Yoshija prije prošlog turnira, u usporedbi s tim standardima ovo je sjajno.

Danilo Otašević: Dva rvača koja su na vrlo sličnom nivou. Chase-ov turnir je bio jako dobar, dok je Yoshi još jednom dokazao da vredi ovim učešćem. Par dobrih kontri i lepe razmene udaraca. Nije možda bilo na nivou u poređenju sa nekim drugim mečevima ove dvojice, ali solidan opener.

6/10

Hirooki Goto vs Tama Tonga

Ivan Sučić: Još jedan prilično zabavan meč. Dosta brza akcija, zabavne kontre i Goto se potrudio malo više nego u turniru do sada. Da sam ciničan rekao bih da je to jer je pobjedio. Palac gore, iako ću vjerojatno jako brzo zaboraviti ovaj meč.

Danilo Otašević: Vrlo slično kao i prethodni meč. Solidno, ali ništa posebno. Slažem se sa kolegom da se Goto malo više potrudio nego inače, a i Tonga je bio jako dobar. Svi ovi mečevi su manje-više nebitni, sem main event-a, pa možda to malo kvari užitak.

6/10

Hiroshi Tanahashi vs Taichi

Ivan Sučić: Nevjerojatno. Očekivao sam puno, ali ne ovo. Majstorija storytellinga i psihologije. Da čovjek ne gleda NJPW redovno pomislio bi da je Taichi najveći underdog babyface ikada. I sve to bez da Tanahashi ne hrva kao heel. Dominirao je meč, nakon uvoda u kojem je Taichi lovio brzu pobjedu zbog ozlijede. I kroz tu dominaciju publika je čvrsto stala iza Taichija. Kad je napokon skupio pobjedu odnikud poludjeli su. Nenormalno.

Danilo Otašević: Zbog ograničenja apropo korone, nismo u nekim mečevima stekli utisak da publika postoji, ali ovde mi se činilo kao da je pun kapacitet. Taichi ima nenormalnu podršku od publike. Imalo bi smisla da se rva protiv bilo koga drugog, ali pričamo o Tana-i, najvećem babyface-u u promociji. Završni stretch fenomenalan i publika prosto nije mogla da veruje šta se dešava. Jako kvalitetan meč.

8/10

SANADA vs EVIL

Ivan Sučić: Sačuvaj nas Bože kuge, glada, rata i Evil mečeva.

Danilo Otašević: Glavni razlog zašo sam odužio gledanje G1-a.

3/10

Kazuchika Okada vs Jeff Cobb

Ivan Sučić: Prvo i najvažnije, ovo je dalo dojam velikog meča. Nešto što je nedostajalo u finalu A bloka. Drugo imalo je i nekakvu priču i strukturu. Okada lovi prvu pravu pobjedu protiv Cobba. Čovjeka koji je sada u poziciji koju je Okada dugo držao, tj. dominantna sila koja protivnicima ne ostavlja skoro pa nikakve šanse za pobjedu. Treće akcija u ringu je bila fantastična. Okada je izgledao kao iz svojih najboljih dana, Cobb je bio standardni Cobb, ali standardni Cobb je trenutno jedan od najboljih hrvača na planeti. Neki potezi su isto bili fenomenalni. Kontra top rope tour of the islands u ddt od strane Okade, ili tombstone piledriver od Cobba gdje ne pušta Okadu nego ga još jednom udara istim potezom. MOTN i jedan od najboljih mečeva turnira. Ako ne i godine.

Danilo Otašević: Možda preterujem, ali build za meč je bio kao da gledam WK main event. A blok je izgubio na neivesnosti s obzirom da smo posle par dana shvatili ko će se boriti za prvo mesto. Iskreno mi nije smetalo. Okada pokušava da bude najbolja verzija sebe. Već neko vreme nije na svom standardnom nivou. S druge strane imamo Cobb-a. Ne samo da je bio dominantan u ovom turniru, već od kada se priključio United Empire-u. Uz sve to, Cobb ima singles pobedu nad Okada-om. Kada se sve to sabere, delovalo je kao da se radi o titulu, a ne o mestu u finalu G1-a. Ipak, mislim da je meč bio gori od njihovog prethodnog susreta. Meč ni najmanje nije bio loš, ali čini mi se da su morali da odrade nešto više kada uzmemo u obzir kakvu priču imaju. Svidela mi se uloga Cobb-a. Još jednom je pokazao da može na „čistu“ snagu da odradi kontru na skoro svaki Okada-in potez. S tim da je, za razliku od prethodnog meča, Okada bio spreman na to.

9/10

Sveukupni dojam

Ivan Sučić: Dok je finalni dan A bloka bio prilično slab, ovo je bilo sve osim. Svaki meč (osim Evilovog) je bio u najmanju ruku dobar, i u svakom se moglo naći barem nešto zanimljivo. Super.

Danilo Otašević: Solidan dan. Dva jako dobra meča. Ostatak filler/nebitno. Raduje me finale.

7/10

Be the first to comment on "NJPW: G1 Climax 31 – Dan 18 (20/10/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*