NJPW: G1 Climax 31 – Dan 17 (18/10/2021) recenzija

Satoshi Kojima vs Great-O-Khan

Danilo Otašević: Generično, ali zabavno. Vidim da se O-Khan trudi oko svakog meča, što mi je jako drago.

6/10

Tomohiro Ishii vs Toru Yano

Ivan Sučić: Ova dvojica uvijek imaju isti meč, i uvijek je zabavno. Ishii odbija hrvati Yanov comedy stil, tjera ga a hrva “pravi meč.” Tako je bilo i ovdje, ista struktura i ista priča. Iako je u uvodu Ishii bio spreman prihvatiti pobjedu na countout. Palac gore.

Danilo Otašević: Yano krene, Ishii ga zaustavi. I tako u krug. Nema mnogo Yano kerefeka i Ishii ne dozvoljava da padne na Yano-ov nivo. Meni je ovo bilo prilično zabavno.

6/10

Shingo Takagi vs Yujiro Takahashi

Ivan Sučić: Van otvaranja u kojem je Yujiro prije zvona proletio kroz konopce da napadne Shinga nisu napravili ništa. Dosadni brawl koji nije živnuo sve do finisha koji je bio botchani double countout jer je Shingo ušao u ring prije dvadeset. Nered.

Danilo Otašević: Uf što je ovo bilo loše. Sem početka, koji je obećavao, ostatak je bio brawl koji ničemu nije vodio. Još onaj užasan kraj. Em botch-ovan, em loš. Prvi draw na turniru. Bolje da je Yujiro dobio čisto nego ovako.

4/10

Zack Sabre Jr. vs Tanga Loa

Ivan Sučić: MOTN i to bez razmišljanja. Otvorili sjajno, Zack lovi brzu pobjedu jer zna da će teško parirati Loi po snazi kako meč bude išao. Pogotovo ovako duboko u turniru. Međutim pravi grešku, Loa mu nanosi dosta štete u uvodu i onda idu kroz meč kontru za kontru. Stvarno odlično, ne mogu reći ni da je bio carry job jer je Loa bio sjajan. Bravo za obojicu.

Danilo Otašević: Najbolji meč večeras. ZSJ je imao sjajan turnir i sjajno ga je završio. U toku trajanja turnira, ZSJ je uvek lovio grešku. Čekao je i uglavnom je dočekao. Ali ovde to nije bio slučaj. Potcenio je Loa-u u početku meča i to ga je pratilo do kraja. Sjajna psihologija, odlične kontre i jako zabavan meč.

7/10

Kota Ibushi vs KENTA

Ivan Sučić: Otprilike što sam i očekivao. Prilično formulaičan NJPW main event koji nije živnuo di finisha. Dosta predvidljivo, van jednog ludog table spota. S tim rečenim bilo je dosta stiff i uz sve prigovore ne mogu ovo nazvati lošim mečom. I završni stretch, kada je napokon živnulo, bilo je uživancija. Obojica su previše kvalitetni da bi imali loš meč. Imamo i prvog finalista, stvarno se nadam da ne gledamo još jednu Ibushijevu pobjedu tu.

Danilo Otašević: Shodno rezultatima ostalih mečeva, očekivao sam ko će pobediti, što je uništilo i bilo kakvu neizvesnot. Nije pomoglo ni to što je meč struktuiran kao klasičan NJPW main event. Sada već sigurno mogu da tvrdim da je KENTA preuzeo Naito-ovu ulogu u turniru. Nije bilo loše, samo standardno. Prvi finalista je tu. Priznaću, ne gleda mi se još jedno finale sa njim

7/10

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: S obzirom da je zadnji dan bloka očekivao sam ipak malo više. U globalu nije bilo loše, i Loa u najboljem meču je bilo sjajno iznenađenje. Ali mislim da su i u main eventu i Shingo mogli biti puno bolji.

Danilo Otašević: S obzirom da je poslednji dan A bloka, očekivao sam više. Na papiru je ovo jako neizvestan dan, ali je u praksi nešto sasvim drugačije. Loa meč je bio dobar, ali ništa za preporuku.

5/10

Be the first to comment on "NJPW: G1 Climax 31 – Dan 17 (18/10/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*