NJPW: G1 Climax 31 – Dan 13 (09/10/2021) recenzija

Zack Sabre Jr. vs. KENTA

Ivan Sučić: Sa strane akcije u ringu ovo je bilo sjajno. Tehničke izmjene i kontre koje je radio Zack su na trenutke djelovale nevjerojatne. Kenta je isto bio motiviran, brži i aktivniji u ringu nego inače. Ali meni je nešto svejedno nedostajalo. Nekakva priča, malo više sellanja. Ne mogu reći da sam razočaran, jer je bila uživancija za gledati i ovo je moj MOTN, ali siguran sam da mogu bolje. Čista pobjeda Kente me dosta iznenadila.

Toru Yano vs. Yujiro Takahashi

Ivan Sučić: Bože moj zašto je ovo trajalo 10 minuti. Jedino je finish bio donekle zanimljiv, ali do njega su mogli puno brže doći.

Shingo Takagi vs. Tanga Loa

Ivan Sučić: Ispodprosječan meč za Shinga, jedan od boljih za Lou. Realno sveukupno neki prosjek, iako je moglo trajati kraće. Zaboravno.

Kota Ibushi vs. Great-O-Khan

Ivan Sučić: Još jedan main event gdje sam se brinuo da će trajati previše i da će to ubiti meč. I opet sam ugodno iznenađen. Oka je u početku dominirao tehničkim hrvanjem, da bi Kota pokazao da mu donekle može parirati na čistu volju i toleranciju na bol. Zatim Kota dominira udarcima dok Oka ne pokaže da mu može parirati na čistu snagu. I tako su strukturirali cijeli meč, Oka je često lovio submissione dok je Kota kontrirao udarcima. I te kontre su bile sjajne, posebno jedna u završnom stretchu gdje je uhvatio trčućeg Oku koljenom. Mislio sam da je bio botch i da Oka skupio potres mozda. Svidjelo mi se i Okino hvatanje Kotinog koljena u claw prilikom kamigoyea. Na kraju kota ipak kupi pobjedu. Ovo je meni bilo za nijansu ispod ZSJ/Kenta meča, iako ne sumnjam da ima ljudi kojima bi ovo bilo bolje. Ako se ne varam sada su Kota i Shingo izdjenačeni po bodovima.

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Ako ignoriramo Yano meč ovo je bio jako dobar dan. Fantastičan main event, fantastičan ZSJ/Kenta meč i solidan Shingo meč. Malo sam prevrtio i Ishii/Takahashi i to je isto djelovalo jako zabavno.

Be the first to comment on "NJPW: G1 Climax 31 – Dan 13 (09/10/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*