NJPW: G1 Climax 31 – Dan 11 (07/10/2021) recenzija

Ryohei Oiwa vs. El Desperado

Danilo Otašević: Solidno, kao i uvek.

4/10

Hiromu Takahashi vs. KENTA

Danilo Otašević: Majko moja, koliko sam se smorio. Do sada su ovi „zamenski“ mečevi bili u najgoru ruku okej, ali kada po svaku cenu pokušavaju da produže minutažu celog događaja, dobijemo ovako nešto. Meč je trajao blizu 20 minuta i rastegli su kako su znali i umeli. Ponešto su uspeli, ponešto ne, ali je svakako delovalo isforsirano. „U bilo kojoj drugoj promociji, ovo bi bio main event!“ komentator nije prestajao da ponavlja. Opšti utisak je okej. Dobra razmena udaraca, ubrzavanje i usporavanje, heel kerefeke i Hiromu koji skoro sve uspeva da nadvlada. Bukvalno kao main event, što je i najveći problem. Zabavni sprint/spotfest je dovoljan da malo „digne“ publiku. Tu formulu su primenjivali do sada i ne vidim razlog zašto bi je menjali, nezavisno od toga kakav status Hiromu ima u promociji.

6/10

Kota Ibushi vs. Tanga Loa

Ivan Sučić: Brinulo me da će biti predugo kao i dosadašnji Loa mečevi. Na kraju nije, točnije nije djelovalo dugo. Zapravo je ispalo jako zabavno i dobro su opravdali minutažu. Loa je imao kontru na skoro sve što je Bushi radio, čak mu je i ukrao Kamigoye. Ali Ibushi je ipak previše razina iznad Loe i već ima jedan gubitka previše da bi ovdje dozvolio još jedan. Najbolji Loin meč u turniru za sada, i to dobar ne samo po njegovim standardima nego općenito.

Danilo Otašević: Prvo da kažem, odlična minutaža. Imao je Loa vreme da odradi par poteza i kontri, ali ga nisu preterali kao u nekim njegovim prethodnim mečevima. Ibushi nije bio na nivou, no objektivno i nema potrebe s obzirom ko mu je protivnik. Bilo je tu i nekoliko botch-eva. Ne puno, ali taman toliko da pokvari opšti utisak, Prosečan meč

6/10

Zack Sabre Jr. vs. Yujiro Takahashi

Ivan Sučić: Ništa posebno, ali više od toga ni ne treba tražiti s obzirom da je Yujiro ovdje. Imali su nešto nalik na priču u ringu i nije trajalo previše (iako je moglo biti kraće). Na trenutke je i izgledalo kao da bi Yujiro mogao i skupiti pobjedu tako da je bilo i donekle neizvjesno. Zadovoljan.

Danilo Otašević: Nije ovo moglo bolje. Yujiro-a više ne želim da komentarišem. Rekao sam sve što imam o njemu više puta. Što se ZSJ-a tiče, očekivana pobeda. Kao i u Ibushi meču, nije se mnogo trudio i, opet, nije imao razloga. Par simpatičnih poteza i odličan hold za kraj meča. Još jedan prosek.

6/10

Toru Yano vs. Shingo Takagi

Ivan Sučić: Otvorili su dosta zabavno, prvo Yano nagovara Shinga da stavi vreću na glavu, onda ga nakon kratkog brawla baca pod ring s vrećom na glavi. I onda se povratkom u ring sve raspalo jer su počeli hrvati koliko-toliko normalan meč. Nije bilo loše, ali falila je ili manja minutaža, ili više Yano gluposti.

Danilo Otašević: Odličan humor na samom početku. Mislio sam da će tako ići do kraja, ali iz neobjašnjivog razloga, kada su se vratili u ring, odradili su „normalan“ meč. To nije bilo dobro. Očito. Bolje bi bilo da su ili skratili minutažu ili odradili komičan meč. Odabrali su najgoru opciju, iako je meč bio zabavan.

5/10

Tomohiro Ishii vs. Great-O-Khan

Ivan Sučić: Realno najbolji meč koji su mogli staviti u main event, ali nešto je ovdje falilo. Nije bilo loše, alo više je djelovalo kao nekakav undercard meč koji su samo rastegli da opravdaju main event status. Obojica u ringu su dobri, dapače Ishii je u samom vrhu cijele industrije, ali van nekoliko trenutaka stvarno nismo dobili ništa posebno. Da je bilo kraće i da je bio samo ludi brawl bilo bi puno bolje.

Danilo Otašević: Nešto je ovde falilo. Ishii/Ibushi meč je bio dobar jer je bio (relativno) kratak. Ovde su morali da produže minutažu i da ni iz čega naprave „magični main event“. Sve više i više uviđam taj problem u ovoj promociji. Standardni potezi i struktura za obojicu. Ishii potez, O-Khan potez, luft… I tako u krug. Bilo je tu par odličnih spot-ova, ali ništa što nismo već videli u mečevima ove dvojice. Što bi reko Bora Čorba: „Na zapadu ništa novo“.

6/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Prilično slab dan sve skupa. Ne najgori dan turnira, ali definitivno ne jedan koji ću pamtiti kad završi. Stvarno ne mogu ništa preporučiti.

Danilo Otašević: Loš raspored, upitne minutaže i odluke i nepotrebni „magični main event“ mečevi (Hiromu/KENTA i Ishii/O-Khan). Prvi dan da ne mogu ni jedan meč da preporučim. Videćemo da li će biti najgori dan, ali za sada je svakako najdosadniji. Ako nemate vremena, skip.

5/10

Be the first to comment on "NJPW: G1 Climax 31 – Dan 11 (07/10/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*