NJPW: G1 Climax 31 – Dan 10 (04/10/2021) recenzija

Hiroshi Tanahashi vs. Chase Owens

Ivan Sučić: Donekle sam se nadao da će Chase ovdje uzeti bodove, donekle sam očekivao da će tako biti. I tako je i bilo. Solidan meč. Djelovalo je kao da je Chase sastavio nekakav plan i kontru na većinu stvari što Tana ima u arsenalu. Tana kao da je izašao nonšalantno, “lako ćemo” mentalitet. I gadno se prevario. Palac gore.

Danilo Otašević: Sve signali su upućivali na to da je ovo trenutak kada će Chase konačno dobiti svoju prvu G1 pobedu. I drago mi je da se to obistinilo. Velika se frka digla po društvenim mrežama oko ove njegove pobede. Ne vidim zašto bi se to razlikovalo od Yujiro-ove pobede prvog dana turnira, sem što je Yujiro Yujiro, a Chase se trudi više nego ikada. Uz to, vrlo verovatno ćemo dobiti program za US titulu što je Chase, opet, zaslužio, nezavisno od njegovog učešća u G1 turniru. Meč je bio solidan. Chase se fokusirao na Hiroshi-jevu nogu i imali su jako dobru razmenu udaraca. Usput je konačno uspeo da odradi svoj finišer. Zadovoljan sam.

7/10

EVIL vs. Tama Tonga

Ivan Sučić: Ovo je djelovalo kao da je trajalo deset dana. Puno su zujali, malo meda dali. Standardne Evil kerefeke koje, na moju veliku žalost, ni međufrakcijski aspekt nije spasia. Moglo se ovdje puno više.

Danilo Otašević: Imali su prilike da konačno odrade jedan „normalan“ Evil meč i naravno da tu priliku nisu iskoristili. Nevezano za to, ovo je najkvalitetniji Evil-ov meč na turniru. Tama je bio pripremljen na sve, a Jado je bio tu da eliminiše Dick Togo-a iz meča. Brzina je bila zapanjujuća. Tama je odradio par prelepih dropckick-ova i uspeo da kontrira Scorpion Death Lock sa Tongan Grip-om. Spomenuću još samo sjajni Death Valley Driver. Najbolji Tama-in meč na turniru. Sve je to funkcionisalo dok se svetla nisu ugasila i bam, ponovo Evil kerefeke. Skočio mi je pritisak. Stanite sa ovim ljudi molim vas. Nikuda ne vodi.

7/10

Taichi vs. Jeff Cobb

Ivan Sučić: Jako zabavno. Dosta stiff, veliki potezi i Cobb nastavlja dominaciju. usudim se reći prosječni Cobb meč, i s tim ne mislim apsolutno ništa loše. Čak je bilo i nešto storytellinga s Taichijevim leđima. Stvarno nemam nekakav poseban prigovor, bravo za obojicu.

Danilo Otašević: Što se mene tiče, MOTN. Mnogo je doduše u odluci pomogla publika, no i meč je bio stvarno kvalitetan. Odlična priča i psihologija u ringu. Taichi je svestan, kao i velika većina rvača u promociji, da ne može da parira Cobb-u po snazi, pa je nalazio druge načine da to nadomesti. To se ogledalo u brawl-u van ringa i konstantnom prozivanju za debljinu. Poenta je bila da Cobb bude van svoje zone komfora i da pogreši. Mnogo toga je uradio sa kick-ovima i sjajno je realizovana kontra iz Tour of the Islands u Throat Hold. Uživao sam, kao i publika.

9/10

Hirooki Goto vs. YOSHI-HASHI

Ivan Sučić: Za mene MOTN. Obojica uradili maksimum da protivnik izgleda dobro, što se i očekivalo. Goto je prvi put u turniru djelovao ozbiljno, to su i super uklopili u priču meča. Yoshiju skoro kao da je bilo važnije da izvuće iz Gotoa najbolji mogući nastup nego da skupi dva boda. Koristio je sve moguće taktike da ga probudi, čak mu je i poteze kopirao. Sjajan meč.

Danilo Otašević: Koliko je Goto bio nezainteresovan za meč sa Okada-om, toliko je bio zainteresovan za ovaj meč. Sukob dva brata, dva tag partnera koji se nenormalno dobro poznaju. Od početka su krenuli brzo i nisu stali ceo meč. Dosta kontri i kopiranja poteza. Neverovatno mi je da ovo pišem, ali čini mi se da se Hashi potrudio da iz Goto-a izvuče najbolji mogući meč i uspeo je u tom naumu. Jako kvalitetan strong style meč.

8/10

Kazuchika Okada vs. SANADA

Ivan Sučić: Isto kao i Tanahashi/Sanada meč. Formulaičan i nepotrebno dug main event za kojeg nemam nijedan pošten prigovor jer je tehnički sve odrađeno dobro. Mogli su bolje, naravno, ali publika uživo je toliko uživala tako da možda je u meni problem. zapravo je publika i podigla generalni dojam. Ovo rivalstvo ubrzo postaje kao i Cena/Orton rivalstvo, još malo pa će postojati samo u Gedovoj glavi.

Danilo Otašević: Od kada aktivno pratim ovu promociju, pokušavam da utvrdim da li zaista postoji rivlastvo između ove dvojice ili je to samo u nečijoj glavi. Sanada ume da odradi odličan meč, ali nije ni približno kvalitetu Okada-e kada on hoće da se potrudi. Poput Tana/Sanada meča, formulisano je tipično za jedan NJPW main event. Upečatljivi potezi, kontre, duži završni segment i interakcija sa publikom. Kada smo već kod publike, jako ih je interesovao ovaj meč. Čak su u jednom trenutku kolektivno uzdahnuli kada su mislili da je Okada predao meč. Iskren da budem, početnih nekoliko minuta me je žešće smorilo. Samo sam čekao da se završi i da vidim ko će pobediti. Kada je Sanada krenuo da sell-uje nogu, tu sam se već uključio i bila je dobra vožnja do kraja. Ništa unikatno, ali jako zanimljivo. Mogao sam da se kladim da će na kraju biti time limit draw kako su harmonično radili kontre pred sam kraj. Mnogo bolje nego što sam se nadao.

8/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Nekoliko dobrih mečeva, jedan stvarno loš i main event koji je predvidljiv svima koji su gledali barem 3 Okada ili Sanada meča. Preporuka samo za Yoshi/Goto, osim ako volite i Cobba gledati.

Danilo Otašević: I više nego korektan dan i najbolji dan u B bloku. Evil je mogao da ima MOTN, ali nepotrebno su tu priliku protraćili. Cobb i Okada izgledaju sjajno i očekujem jako dobar meč između njih dvojice za pobednika bloka.

8/10

Be the first to comment on "NJPW: G1 Climax 31 – Dan 10 (04/10/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*