NJPW: G1 Climax 31 – Dan 08 (01/10/2021) recenzija

Ryohei Oiwa vs. Yoshinobu Kanemaru

Danilo Otašević: Kanemaru agresivniji nego inače. Mladi lav imao prilike da pokaže svoju brzinu. Lep privju nadolazećeg Best of the Super Juniors turnira.

5/10

Jeff Cobb vs. Tama Tonga

Ivan Sučić: Borba brzine i snage. Na jednu ruku mislim da su mogli bolje, na drugu nisu ni trebali s obzirom gdje su na cardu. Bilo je dovoljno dobro s nekoliko zanimljivih poteza, posebice Cobbova kontra Tonginog splasha u kutu gdje ga je uhvatio iz zraka i onda udario s belly to bellyem preko glave. Ili Tongina kontra tour of the islandsa u tonga twist. Očekivana pobjeda Cobba. Trenutno, uz ZSJ-a, djeluje kao najbolji izbor za pobjednika.

Alen Butumović: Prosječan meč s par blistavih trenutaka, uglavnom su to bile Cobbove izvrsne kontre kao recimo ona iz Gun Stuna u German pri kraju meča. Mislim da se Cobb nije previše trudio u ovom meču a i ne vidim zašto bi, ovo mu je ionako možda najslabiji meč koji će imati na ovom Climaxu, tako da je okej što si je uzeo mali predah. **1/2

Danilo Otašević: Od početka meča nam je Cobb stavio do znanja da Tama nije na njegovom nivou. Zbog te ogromne samouverenosti, Tama je imao prilike da odradi par lepih kontri (Death Valley Driver i Tanga Twist iz Tour of the Islands). Ne znam da li je to odrađeno kayfabe ili ne, ali objektivno Cobb nije morao nešto naročito da se trudi, mada mi se svidela sjajna realizacija njegovog finišera pri samom kraju meča. Čist prosek.

6/10

EVIL vs. Chase Owens

Ivan Sučić: Ovaj meč je spasilo to što su obojica u istoj frakciji. Da nije toga bio bi stvarno dosadan jer se po strukturi nije puno razlikovao od bilo kojeg drugog Evil meča. Ovako su imali barem nekakve zabavne interakcije i Evil se malo potrudio. Otvorili meč s tim da je Evil htio da Chase samo legne, govoreći mu kako njemu ne trebaju dva boda. I realno je u pravu, ali Chase nije htio. Čak je i Evil pokazao neki žar kroz meč, kao da je htio naučiti Chasea lekciju. Ruku na srce, imali su i prokleto dobar završni stretch gdje je publika stala (dosta glasno) na stranu Chasea. Na njihovu, a i moju žalost, ipak Evil kupi 2 boda nakon low blowa.

Alen Butumović: Joj grozan meč. Možda i najlošiji na turniru. Stvarno postajem sit ovih Evilovih dosadnih gluposti koje se ponavljaju iz meča u meč bez obzira tko mu je protivnik. Nisu mogli povezati dvije-tri sekvence poteza da se ne dogodi neki low blow, upadanje Dicka Toga ili nešto slično. Owens je imao seriju dobrih mečeva do sada, ovo mu je nažalost prekinulo tu seriju, ali ne njegovom krivicom. *

Danilo Otašević: Čim završim pisanje ove recenzije, istog trenutka odlazim na reddit da saznam da li je neko zaista fan EVIL-a. Chase Owens je stvarno lepo počeo turnir, a onda se desio ovaj meč i sve ode dođavola. Mečevi unutar frakcija su uglavnom zanimljivi. Svidelo mi se kako je izgledao meč između Owens-a i Tama-e, ali ne mogu da verujem da niko ne može da shvati EVIL-ovu taktiku, čak i ljudi iz njegove frakcije. Naravno da će Dick Togo da se uključi, naravno da će Dick Togo da te davi, naravno da će EVIL da odradi low blow, naravno da će forsirati tri poteza koje zna da uradi, naravno da će sve vreme da otežava gledanje ovog meča, naravno da će svaki minut prolaziti kao večnost.. Barem, ponavljam, barem da su dozvolili Owens-u da malo preuzme kontrolu. Čak i u ovakvom idotizmu od meča, odradio je par lepih kontri i poteza. Ubedljivo najlošiji meč turnira.

2/10

YOSHI-HASHI vs. Taichi

Ivan Sučić: Nisam znao što očekivati. Dobio sam MOTN. Realno nisu napravili bog zna što, ali imali su recentnu povijest feudanja oko tag i NEVER 6 man titula tako da su bez previše truda mogli prodati međusobni animozitet. Otvorili s jako dobrim brawlanjem van ringa gdje je većinu vremena Yoshi imao kontrolu, međutim mometum mijenja stranu vraćanjem u ring. I tako je otprilike tekao cijeli meč. Veliki potez jednog, kratka pauza, veliki potez drugog, kratka pauza. Dovoljno da ukradu show na ovaj dan, dovoljno da obojica izađu iz meča jači nego su ušli. Yoshi uzima prve bodove, jednostavno nije bio Taichijev dan. Ne bi me iznenadio i nekakav meč za tag titule opet.

Alen Butumović: Hajde nije me čudilo kad su Yoshiju dali 25 minuta protiv Okade, ali da ovo ide gotovo 25 minuta je puno previše. Idealno trajanje ovakvog meča je trajanje prethodna dva meča, znači 12-13 minuta. Užasno dosadno većinu vremena. Taichi je tu probao pogurati nekakav arm work koji ne mogu reći da je baš uspio, a i Yoshi je to vrlo inkonzistentno sellao. Bilo je tu okej trenutaka tijekom meča da se razumijemo, ali ne možeš samo gledat dobre trenutke a ovo ostalo zanemarit. Činjenica je da se ovaj meč mogao skratiti za 10 minuta i da su trebali odlučili ili će graditi meč oko Taichijevog arm worka ili će graditi meč oko ludih izmjena udaraca i poteza. Odabrali su nešto između i nije se dobro poklopilo. **

Danilo Otašević: Neočekivano, ali moj MOTN. Rivalstvo između Hashi-ja i Taichi-ja traje već neko vreme, a G1 je odlično mesto za kulminaciju. Taichi je probao da Hashi-ja ponizi. Već neko vreme mu priča kako nije zaslužio da bude deo CHAOS-a i da nosi NEVER 6 man pojas. Vreme je da se Hashi dokaže i valjano se dokazao. Taichi se fokusirao na Hashi-jevo povređeno levo rame. Svi potezi su, normalno, bili usmereni na taj deo tela. Svidelo mi se kako su usporili tempo. Na samom početku meča, tempo je bio jako brz, brawlom van ringa. Kada su se vratili u ring, potezi su se nizali sporadično i na svaki način su želeli da prikažu kako su jednaki u ringu. Po mom skromnom mišljenju, uspelo im je. Hashi je odradio jednu od lepših kontri u Destroyer i po prvi put na turniru je odradio svoj finišer. Prvi poeni za njega i odličan meč za obojicu.

8/10

Kazuchika Okada vs. Hirooki Goto

Ivan Sučić: Goto je tokom ulaska izgledao kao da bi najradije bio bilo gdje drugo. Nije ni Okada djelovao puno zainteresiraniji. Trebao sam odmah tu znati da nešto ne štima. Ovdje je bio toliki potencijal. Mogli su ispričati toliko priča. Umjesto toga oni su odradili jedan savršeno pristojan, neuvredljiv 6 ili 7 od 10 meč. Realno nemam ni neke poštene zamjerke koja nije to da nisu odradili meč kakav sam sam sebe uvjerio da će imati. Pred kraj su i imali nekakve priče, Goto je imao kontre na dosta Okadinih poteza i Okada je morao pobjediti na roll up, ali ne znam. Nije ni prvi put da smo vidjeli da netko ima kontre na Okadu ni da Okada pobjeđuje na roll up. Isto smo to dobili i u prvom Cobb meču koji nije bio davno. Morali su bolje. Ovo sve vjerojatno znači da će Goto i Yoshi imati MOTYC.

Alen Butumović: Solidan meč, ali mislim da je ovo njihov najlošiji koji sam gledao. Jednostavno je bio problem taj da prva polovica meča nije bila dovoljno dobra da pripremi posebno dobru završnicu. Previše rest holdova u početku i trošenja vremena na gluposti umjesto da se stvori kakva-takva nit vodilja i smjernica za meč. Završnica je bila klasična izmjena signature poteza, ali ništa vanserijski ili neočekivano. ***

Danilo Otašević: Delovali su nezainteresovano kada su ulazili u ring, to se nastavilo i u samom ringu. Ne samo da sam očekivao mnogo više od ovog meča, već ni u ludili nisam mogao da pretpostavim da će biti ovako dosadno. Manje-više su se vrteli oko par „upečatljivih“ poteza i sve vreme su delovali strašno neusklađeno. Nije ovde bilo botch-eva, ali nije bilo ni te hemije za jedan kvalitetan meč. Još Okada odnosi pobedu na prilično bizaran način, bez upotrebe Rainmaker-a. Stvarno se plašim da se ishod ovog bloka ne svede na rematch između Okada-e i Cobb-a, a da do tada obojica budu nepobeđeni.

5/10

Hiroshi Tanahashi vs. SANADA

Ivan Sučić: Da dizajniram manji NJPW main event meč u laboratoriju, vjerojatno bi dobio ovaj meč. Mislim da bi svatko s najmanjim iskustvom gledanja ove promocije predvidio ovaj meč potez za potez u sekundu. Čista formula. I najgore je što im je uspjelo, izvukli su nešto dovoljno dobro s minimumom truda. Kao i u prošlom meču nemam realan prigovor koji se ne svodi na to da je ovo bio samo kompetentan meč, a mogao je biti puno više.

Alen Butumović: Dobar meč, ali mislim da oni to mogu 15 puta bolje. Priča u meču je valjda bila da su naizmjenično radili iste poteze, dakle što je jedan napravio, onaj drugi bi mu vratio istu stvar. Što je zapravo fora stvar u slučaju da ste pesimistični i da mislite da od ovog meča nema kruha te da bolju strukturu od toga ne mogu napraviti. Ali možda bi se ipak malo više očekivalo od ovog dvojca. I to u main eventu. Na minutažu nemam posebnu zamjerku, moglo se to skratiti na 20 minuta, ali nećemo cjepidlačiti. ***1/4

Danilo Otašević: Moglo je da bude mnogo bolje. Čim sam video da su se odlučili za najtipičniji primer NJPW main event-a, jasan mi je bio i ishod i tok meča. Skoro svaki spot i interakciju sam predvideo. Čak sam i očekivao da će SANADA da se fokusira na Tanahashi-jevim kolenima. Stvarno ne znam šta da mislim. Bilo je okej, ali je stvarno moglo bolje. Gubi se draž kada je ovako predvidljivo.

6/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Dan koji je na papiru obećavao dosta, a na kraju su najbolji nastup imali Taichi i Yoshi. Samo zamislite da vam je netko rekao u 2018. ili čak 2019. da će za dvije godine, na cardu koji uključuje Sanada/Tanahashi i Goto/Okada najbolji meč biti YOSHI-HASHI i Taichi.

Alen Butumović: Mogao bi ovo biti najlošiji dan ovogodišnjeg Climaxa do sada. Zadnja dva meča jesu dosegnula prag od barem tri zvjezdice, ali to nije ono što se traži. Imam osjećaj da je ovaj B blok totalno dosadan za gledati jer se tješim da je svaki dan tranzicijski dan, ali valjda je već trebao doći i taj neki stvarno dobar dan.

Danilo Otašević: Definitivno najslabiji dan. Meni je jedan meč bio solidan, iako verovatno nije za svakoga. Ostatak šareno, uglavnom nedorečeno i nekvalitetno. Znatno je lošiji B od A bloka.

4/10

Be the first to comment on "NJPW: G1 Climax 31 – Dan 08 (01/10/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*