NJPW: G1 Climax 31 – Dan 07 (30/09/2021) recenzija

BUSHI vs. Yujiro Takahashi

Alen Butumović: Žao mi je što Nagate više neće bit kao zamjene za Naita u turniru, ali za ove prilike ni BUSHI nije loš izbor. A ovo je čak i bio zabavan meč koji je premašio neka moja minimalna očekivanja. Spasili su nas svih gluposti i overbookinga i dali nam stvarno zanimljivu akciju. Činilo mi se da se BUSHI baš trudio. ***

Danilo Otašević: Yujiro i BUSHI u istom meču je košmar za svakog fana profesionalnog rvanja. Ne mora per se da bude loše, ali njihove najbolje verzije ne mogu da garantuju bilo kakav kvalitet. Yujiro je bio standardan, makar što se ovog G1 turnira tiče, a BUSHI se baš potrudio. Ishod je jedan prilično nebitan i zabavan meč. Drago mi je što nije bilo BC uplitanja.

6/10

Tomohiro Ishii vs. Tanga Loa

Ivan Sučić: Za mene najbolji Loin meč u turniru za sad, ne treba čuditi da je za to bio potreban Ishii. I ovo je bio stopostotno Ishii meč. Petnaestak minuti brawlanja sa savršeno tempiranim velikim potezima i puno kontri za kraj. Jedini prigovor je ono što je bilo i u meču s Okom, ne vidim zašto je potrebno da Loini mečevi idu preko 15 minuta.

Alen Butumović: Kolika je razlika između Ishiija i Loe govori podatak da je ovo najlošiji meč Ishiija na ovom turniru, a najbolji za Lou. Dobar meč koji je po meni čudno bookiran. Akcija je bila zabavna i tempo je bio stvarno dobar i za Lou definitivno impresivan, ali me začudilo da je Loa toliko dominirao prvim dijelom meča i da je u završnici imao Ishiija n svakom koraku. Skoro sve mu je kontrirao. Po meni bi bio bolji meč da je išlo kraće i da smo izbjegli toliko Loine dominacije, nepotrebno je bilo. Ali dobro. ***1/4

Danilo Otašević: Kao što su kolege već primetile, najlošiji Ishii-jev, a najbolji Loa-in meč. Čudna booking odluka da Loa ima odgovor na svaku Ishii-jevu ofanzivu. Ne bi to bio problem da je meč bio back and forth, no u ovom meču smo gledali jednu prilično jednodimenzionalnu dominaciju Loa-e. Tempo i potezi su bili standardni za jedan Ishii meč. Loa se lepo uklopio u taj ambijent i na momente je izgledao impresivno. Valjda je to i bio cilj, mada opet ne vidim čemu ovakva booking odluka.

6/10

Zack Sabre Jr. vs. Great-O-Khan

Ivan Sučić: Prvi put u turniru da je netko uspio parirati Zacku u tehničkom hrvanju. I ne samo da je parirao nego je kontrolirao otvaranje meča. Zatim Oka uvlači Zacka u izmjenu udaraca gdje opet pokazuje dominaciju. Zack se na trenutak vraća, ali Oka ubrzo ponovno uspostavlja kontrolu. Mislim da nisu mogli bolje prikazati da je Oka ne samo na razini Zacka što se tiče hrvanja, nego ako slučajno Zack i preuzme kontrolu Oka je previše jak da bi to trajalo. Nije ovdje bilo rastavljanja protivnika kako smo do sada viđali. Oka je napravio jednu grešku, Zacku je to bilo dovoljno. Brza poluga i tapkanje. Maestralno i pokazuje koliko dobar zapravo Oka može biti. Lagani MOTN.

Alen Butumović: Još jedan meč koji je imao prilično neočekivan booking, a to je da je Khan uspio dominirati dobar dio meča i kontrirati sve što je ZSJ bacao na njega. Jako zanimljiv meč za koji sam se bojao da možda neće imati adekvatan završni stretch i da neće ubaciti u veću brzinu, ali jesu. Mislim da mi je ovo jedan od boljih Khanovih mečeva na turniru, ako ne i najbolji. Zaista je ovdje pokazao da može. Iako ga nisam očekivao da će to od svih mečeva pokazati u ovom. ***1/2

Danilo Otašević: Sjajno. Moj MOTN. Od svih rvača u A bloku, ova dvojica su se do sada pokazala svoju superiornost. Isti broj poena, iako je učinak ZSJ-a impresivniji. Meč je bio u potpunosti tehnički orijentisan, iako smo imali sekvence gde obojica pokazuju „ko je veće muško“, nešto što je tipično za strong style rvanje. Užitak za gledanje. Do sada nisam stekao neki utisak o O-Khan, ali kada sam video kako može da parira ZSJ-u na „njegovoj teritoriji“, sve mi je bilo jasno. Navešću samo primer jedne sekvence. ZSJ hvata O-Khan-a u Cobra Twist, O-Khan to okreće u Ankle Lock, ZSJ ponovo preuzima kontrolu i radi Arm Bar, da bi se sekvenca završila O-Khan-ovim Figure 4. Fantastično.

9/10

Kota Ibushi vs. Toru Yano

Ivan Sučić: Napokon pravi Yano meč. Kratko i smiješno. Sve što trba biti.

Alen Butumović: Uporno se pitam gdje su nestali oni kratki Yanovi mečevi zašto su ih zamijenili desetminutnim mečevima koji su ni tu ni tamo. I sad smo evo dobili i takav 4-minutni zanimljiv meč sa svim Yanovim kerefekama. I opet je bilo zabavno. Puno zabavnije nego kad traje 10 minuta. Ibushi nije imao puno vremena za Yanove fore pa g je brzo riješio. NR

Danilo Otašević: Voleo bih da svi Yano mečevi imaju ovakvu minutažu. Ne duže od 5 minuta, Yano stigne da odradi svoje kerfeke i na kraju pobedi „ko mora“. Sve se ovo lepo uklopilo u Ibushi-jevu „redemption“ priču i kako trenutno nema vremena da se spušta na Yano-ov nivo. Kratko i jako zabavno.

7/10

Shingo Takagi vs. KENTA

Ivan Sučić: Priča meča je bila Kentin rad na Shingovoj ruci. I rad je bio jako konzistentan. Problem je što je u jednom trenutku Shingo prestao sellati. I razumijem da su htjeli prikazati da se Shingo bori kroz bol, ali moglo je bit bolje izvedeno. Bilo kako bilo, nakon kratkotrajne naprijed-nazad borbe Kenta baca suca na put jurećeg Shinga, koristi priliku i u meč ubacuje stolice. Opet napada ruku i hvata Shinga u Game Over. I Shingo dolazi do konopca. Za mene ipak malo previše da čovjek izdrži toliko napada na ruku, plus finisher na tu istu ruku i da preživi. U nekom većem meču možda i da, ali ne u prvoj polovici turnira. Nakon toga malo sam i izguvio interes, finish meča je bio prilično jasan i samo sam čekao tu Shingovu pobjedu. Meč dovoljno dobar, ali stvarno mislim da je moglo bolje.

Alen Butumović: Odličan meč, najbolji na showu definitivno. Stvarno mi se svidjelo kako su to sve strukturirali. Dobar dio meča je otišao na Kentin arm work koji je stvarno bio izvrstan. Mogli bi se pričati o Shingovom sellingu, pogotovo kada mu je Kenta smrskao ruku stolicama, ali ne mislim da je bio toliko loš. Kakvih loših sellinga u New Japanu ima, ovo je i dobro. Malo mi je ref bump pokvario stvari u završnici, ali sreća nije puno poremetio tijek meča. Završnica napeta s dobrim nearfallovima. Sve skupa, jako sam zadovoljan i ovim mečom i kako Kenta do sada funkcionira na turniru. ****

Danilo Otašević: Meč je imao sjajnu priču i relativno dobru realizaciju do jednog trenutka. Meta KENTA-inih napada je bila Shingo-ova desna ruka. Ceo, ali ceo meč je radio presing, kako je znao i umeo. Shingo je u početku jako dobro sell-ovao. Probao je da predstavi kako ne može da odradi svoje upečatljive poteze poput Made in Japan i Pumping Bomber. U jednom trenutku imamo ref bump. KENTA radi low blow i uzima dve stolice da bi odradio par udaraca po povređenoj ruci. Vraća sudiju u ring i hvata Shingo-a u Go 2 Sleep. I nekim čudom se Shingo iz toga izvukao. Tu već meč prestaje da mi bude zanimljiv. Što je najodvratnije od svega, nakon svih tih napada na Shingo-ovu ruku, Shingo prosto prestaje da sell-a. Komentatori su to pravdali preko adrenalina, ali ne postoji opravdanje za takav idiotizam. Komotno u završnim segmentima radi sve svoje upečatljive poteze, kao da se prva polovina meča (ako ne i više) nije desila. Ili nisu trebali da rade ovakav meč ili je Shingo trebao da preda na taj Go 2 Sleep. Nije meč bio loš, naprotiv,  samo su postojale mnogo bolje opcije, a oni su odabrali najgoru.

7/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Sve jako dobro. Čak ni slaba druga polovica main eventa ne kvari sveukupni dojam. Još jedan jako dobar dan u turniru.

Alen Butumović: Definitivni upgrade na prethodni show. Vidjeli smo bar jedan odličan meč koji nije bio nešto wow, ali je bio dovoljno dobar. I undercard je bio zanimljiv i kvalitetan. Sve skupa, zadovoljan.

Danilo Otašević: I bez Naito-a, A blok je miljama iznad B bloka. Nekoliko solidnih i jedan jako kvalitetan meč. Booking je uništio Ishii/Loa i Takagi/KENTA meč, ali šta je tu je. Neizvesnija je situacija oko potencijalnog pobednika, pa mi je možda i zato zanimljivije.

7/10

Be the first to comment on "NJPW: G1 Climax 31 – Dan 07 (30/09/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*