NJPW: G1 Climax 31 – Dan 05 (26/09/2021) recenzija

Master Wato vs. Kosei Fujita

Danilo Otašević: Dugo nismo gledali Wato-a, zaboravio sam da ovaj čovek postoji. Loš meč, čak i za snižene YL standarde. Fujita je pokazao kakav-takav žar i to je to. Pametna odluka kolega da preskoče meč.

4/10

Yuji Nagata vs. Shingo Takagi

Alen Butumović: Nagata nije mogao biti bolji izbor za Naitovu zamjenu u smislu nadomještanja kvalitete mečeve. Jer Nagata stvarno nikad ne odustaje, i sad s 5 banki može imat bolje mečeve nego neki koji su u svom primeu. Na početku smo dobili jako dobar arm work Nagate koji se protegao kroz prvu polovicu meča. A onda se dogodio comeback Shinga, ubrzanje meča, sjajne izmjene poteza itd. Ako će Nagata davati ovakve mečeve, onda se stvarno neću žali na to što Naita nema. Jer ovo je stvarno super. ***3/4

Danilo Otašević: Svaka čast za Nagata-u. Meč sa Loa-om je bio dobar, ovaj se čak može okarakterisati kao odličan. Dobro kombinacija tehničkog rvanja sa strong stylom. Nagata je ponovo bio jako eksplozivan. Odlično je odradio arm work na Shingo-ovoj desnoj ruci i imao je par odličnih kontri i nearfall-ova. Exploder sa vrha je izgledao ubitačno, skoro pa kao Ishii-jev superplex. Shingo standardno dobar. Iznenadilo me je kako je publika dobro reagovala na par Nagata-inih nearfall-ova, da sam čak i ja u jednom trenutku stekao utisak da mooožda ima šanse da pobedi Shingo-a. Preporuka za meč.

8/10

Great-O-Khan vs. Yujiro Takahashi

Ivan Sučić: Vjerojatno najbolji meč koji je Oka za sada imao u turniru. Što i nije velika hvala, ali nakon ovog vjerojatno može samo bolje s obzirom tko ga još čeka. Yujiro je isto nastavio svoj niz solidnih nastupa. Otvorili dosta tehnički što me iznenadilo. Zatim je uslijedila izmjena dominacije i obojica izvodili signature poteze. I onda finish. Kratko i slatko.

Alen Butumović: Okej meč s obzirom na to tko je u njemu, očekivao sam dosadnije provedeno vrijeme. I početne minute malo jesu bile dosadne, ali završne minute su donijeli solidnu back-and-forth akciju i izmjene poteza. Ne možete više tražiti od jednog Yujiro meča. **3/4

Danilo Otašević: Stravično dosadno. Yujiro je ponovo krenuo sa BC šizofrenijama i automatski mu pada kvalitet mečeva. Nemam visoka očekivanja ni za O-Khan-ove mečeve, ali očekujem makar prosek, što se ovog puta nije desilo. Pred kraj su malo poboljšali utisak lepom razmenom udaraca, ali sve u svemu ništa posebno.

5/10

Toru Yano vs. Tanga Loa

Ivan Sučić: Yano meč je Yano meč. Bolji nego su mu do sada bili u turniru, primarno jer je najkraći. Finish je bio zabavan, sve do tog predvidljivo. Loa isto nije pokazao ništa.

Alen Butumović: Malo ozbiljniji tip Yanovog G1 meča što može biti upitno u slučaju kada ti je protivnik Tanga Loa, ali ne mogu reći, nije bilo dosadno. Čak je i overbooking na kraju pomogao s obzirom da se to u ovakvim mečevima očekuje i vjerojatno nikada neće odmoći. **1/4

Danilo Otašević: Do sada najzabavniji Yano meč. Obojica su odradili solidan broj wrestling poteza, ali nije izgledao usiljeno. Išlo je uz priču. Loa nije mnogo toga uradio, čak smatram da je mogao bolje da se „uživi“ u meč, ali šta je tu je. Završnica mi je bila jako zabavna. Yano uzvraća udarac.

7/10

Tomohiro Ishii vs. KENTA

Ivan Sučić: Fantastično. Kenta otvorio u svom tempu, nadmudrio Ishiija što mu je omogućilo rani napad na ruku. Ishii vraća kontrolu i uvlači Kentu u svoj tip meča tj. tko je jači strong style meč. Izmjene stiff udaraca i velikih poteza, posebno već standardni superplex od Ishiija kojeg malo tko izvodi bolje. I točno kada je Ishii bio nadomak pobjede Kenta ga opet nadmudruje i uzima pobjedu na brzi roll up. Sjajno.

Alen Butumović: Odličnan meč! Kenti valjda treba dobar protivnik ili nešto da dobije poticaj da radi dobar meč jer ne pamtim da sam ga vidio ovako zainteresiranog. Netipičan početak za Ishiijev meč, bar do sada na ovom Climaxu, gdje smo vidjeli dosta borbe van ringa i općenito dominaciju Kente u početnim minutama. Sjajan arm work koji se protegao kroz cijeli meč i nekako bio cijela okosnica oko kojeg se meč gradio. Kenta je pokušavao oslabiti Ishiijeve udarce tim arm workom, što mu je čas išlo čas ne jer je Ishii i dalje upućivao vrlo snažne Lariate i laktove. Jedino mi je kraj bio slabašan u odnosu na cijeli meč. Iako razumijem zašto ga takvog napravili, više bih volio da je Kenta dobio prljavo ali nakon nekog konkretnijeg poteza. ****1/4

Danilo Otašević: KENTA-i samo treba ozbiljan protivnik i dešava se magija. Rekoh već da će Ishii imati verovatno najkvlitetnije mečeve na turniru i taj ciklus se nastavlja. KENTA-in brawl pristup protiv Ishii-jevog strong style-a. Ko pobeđuje? KENTA je u početnim minutima pokušao da izbegne direktnu konfrontaciju sa protivnikom, no to nije urodilo plodom. Kada su krenuli u akciju, bilo je neizmerno zabavno i neizvesno. Kako je vreme odmicalo, svaki potez je delovao sve brutalnije. Stvarno više ne znam kako Ishii to postiže, mada večeras nije bila samo njegova zasluga. Fenomenalan meč.

10/10

Kota Ibushi vs. Zack Sabre Jr.

Ivan Sučić: Fantastično, iako ispod ZSJ/Shingo meča. Najveća mana je Kotin nekonzistentan selling, i to je prilično velika mana s obzirom koliko ZSJ-ev stil ovisi o protivnikovom sellanju. Van toga sve ostalo je dobro odrađeno. Priča u ringu i ZSJ-evo postepeno rastavljanje Ibushija koji ide srcem i glavom kroz zid. I jednostavno ne može uspjeti tako, pogotovo protiv ZSJ-a koji je već pobijedio Shinga na sličan način. Usudim se reći da je ovo možda i veći šok od pobjede nad trenutnim prvakom. Da mi je netko rekao da će ZSJ natjerati dva bivša i trenutnog prvaka kompanije da tapkaju. I više nego dostojno main eventa.

Alen Butumović: Odličan meč i ovdje, iako meni mrvicu lošije nego prethodni meč. Još jedan meč u kojem smo vidjeli arm work, ali kao i u prethodna dva i ovdje je bio dobar. I ovdje se nekako očekivao s obzirom da je to ZSJ. Rekao sam i kod ZSJ/Shingo meča kako više volim kad ZSJ hrva s protivnicima različitog stila. Tako je bilo i ovdje. ZSJ je sprječavao Ibushijevu razigranost ringu čitavo vrijeme, baš kao što je i kod Shinga sprječavao njegovu ubojitost u udarcima. Mogu se složit da Ibushijev selling ne čini uslugu nijednom njegovom meču, a pogotovo ovakvom, ali nekako sam već navikao da će to bit negativna komponenta svakog njegovog meča. Još jedna lijepa pobjeda za ZSJ-a.

Danilo Otašević: Sumnjam da će se do kraja turnira desiti da vežu dva ovako kvalitetna meča, ali ne isključujem mogućnost da mogu da me iznenade. Kako stvari stoje ZSJ je pobedio trenutnog i dva bivša prvaka. Jedine potencijalne probleme može da ima sa O-Khan-om i Ishii-jem do kraja svog bloka. Današnjom pobedom je zasigurno postao favorit za osvajanje bloka A. Meč je bio jako kvalitetan, ne na nivou njegovog susreta sa Shingo-om, ali jako blizu. Verovatno najbolji meč što se tiče psihologije na celom turniru. Ibushi je u velikom problemu i još uvek ne može da nađe svoje mesto u promociji. Ide glavom kroz zid i na vrlo atipičan način je zaradio jedinu pobedu (za sada) u ovom turniru. ZSJ oseća svačiju slabost i zna kako da to iskoristi. Terao je Ibushi-ja da izgubi kontrolu i da napravi neku grešku. Vrlo metodički pristup, kao i svi njegovi veći mečevi. Uspeo je u naumu. U pravu je Ivan, ovo je realno veći šok nego prethodna dva ZSJ meča. Da je kojim slučajem Ibushi bolje sell-ovao, meč bi bio ozbiljan MOTY kandidat. Ovako je samo MOTN.

10/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Od četiri G1 meča, tri su bila u namjanju ruku dobra. Čak je i Yano imao svoj najbolji meč do sada, iako ne bi rekao da je imao dobar meč. I više nego solidan dan.

Alen Butumović: Odličan dan! Stvarno sam uživao. Zadnja dva meča je nešto što bi trebali pogledati, a ako stignete i Nagata/Shingo. Drago mi je što nijedan meč nije išao preko 20 minuta, takve dane obožavam.

Danilo Otašević: Najkvalitetniji dan bez razmišljanja. Preporuka za poslednja dva meča, kao i za Yano meč, ako volite Yano mečeve.

9/10

Be the first to comment on "NJPW: G1 Climax 31 – Dan 05 (26/09/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*