NJPW: G1 Climax 31 – Dan 04 (24/09/2021) recenzija

Hiroshi Tanahashi vs. Hirooki Goto

Alen Butumović: Vrlo zanimljiva odluka stavit ovo za opener jer bi ovo vrlo lako mogao biti barem predzadnji meč na cardu, ako ne i main event. Zabavan meč, mislim da oni imaju i dosta bolji meč u sebi, ali za ovih 15-ak minuta su napravili ono što su i trebali. Solidna akcija, pristojan Tanin leg work koji je nekako držao meč koliko-toliko na okupu i okej završnica koja nije bila nešto posebnija od ostatka meča, ali je bila okej. Dobar završetak s Taninom small package pobjedom. ***1/4

Ivan Sučić: Zabavno. Ne sumnjam da obojica mogu bolje, ali ovo su tretirali kao dan za odmor vjerojatno. Odradili jedan pristojan otvarajući meč, držali se Taninog rada na nozi da bude strukture. Zadovoljan, pokazatelj da samo jer je nešto prosječno ne znači da je loše.

Danilo Otašević: Čudna odluka da ovaj meč otvara program. Da su bolje pozicionirani na card-u, ne sumnjam da bi meč bio znatno bolji. Ovako kako stvari stoje, dobili smo jedan pristojan i prilično neizvestan meč. Tanin leg work je bio standardno dobar, a iako nismo imali mnogo nearfall-ova, u par navrata sam bio ubeđen da Goto odnosi pobedu. S obzirom da su im dali samo 15ak minuta, sumnjam da je moglo bolje.

7/10

Tama Tonga vs. Chase Owens

Alen Butumović: Ovo je čak bilo i dobro, dosta bolje nego što sam očekivao. Drago mi je da su uspjeli meč zadržat u kakvoj-takvoj sprint maniri, a ne da je Tonga recimo dominirao u 75% meča što bi sigurno umrtvilo sve. Owens je imao još jedan dobar performans nakon meča s Cobbom, tako da za sada njemu ide palac gore u ovom turniru. A nije ni Tonga loš. ***

Ivan Sučić: Od kada Chase zna hrvati? I to dobro hrvati? Vjerojatno ista magija G1-a koja je utjecala na Archera i Yoshija. Samo da ostane i nakon turnira. Moram spomenuti finish. Package piledriver kontriran u gun stun. Nestvarno. Ako želite mišljenje o meču pročitajte u prošloj recenziji što mislim o mečevima unutar frakcije.

Danilo Otašević: Debelo iznad očekivanja. Što kaže Ivan, to je ta G1 magija. Mečevi unutar heel frakcije su na papiru uvek dobri, no ovaj je bio dobar i u praksi. Niko nije klasično dominirao unutar strukture meča, potrudili su se da bude neizvesno i Owens je bolji nego ikada. Stvarno ne mogu da se žalim. Tiger driver sa nastavkom u STF i finiš u vidu „gun stun“ kao kontra na „package piledriver“. Izgledalo je epski.

7/10

YOSHI-HASHI vs. Jeff Cobb

Alen Butumović: Jako dobar meč. Ne znam je li me to iznenadilo, ali svakako je bolje nego što sam očekivao. I jedan i drugi imali su dobar performans u svojim prvim mečevima na turniru, a ovdje su još digli to za jedan level više. Jako dobra akcija, čak me iznenadila Yoshijeva dugotrajna dominacija u par navrata i općenito njegovo pariranje Cobbu. U svakom slučaju lijepo. ***1/2

Ivan Sučić: Meč koji su sitnice podigle na višu razinu. Priča u ringu je bila nevjerojatna. Yoshi je napravio svoj maksimum, izveo čak i destroyer. Ali jednostavno nije bilo dovoljno. Što se Cobba tiče prvi put u jako dugo je izgledao ranjivo. I to su sjajno uklopili u meč. Morao se malo prilagoditi, najbolje ilustrirano time što, nakon dva neuspjela pokušaja odbijanja Yoshija od konopce za svoj finisher, na kraju je izveo bez odbijanja. Sjajan meč.

Danilo Otašević: Nepotrebno velika minutaža, iako je meč bio solidan. Jako su male šanse da Hashi sada savlada ovakvog Cobb-a. Na prošlogodišnjem turniru možda, ali sada definitivno ne. Meč je krenuo kao jobber meč. Hashi je uspeo da kontrira par Cobb-ovih poteza. Uspeo je dva puta da izbegne „tour of the islands“ i izveo je sjajan „destroyer“, ali sve je to bilo nedovoljno, što smo i znali. Doduše, Cobb je po prvi put izgledao ranjivo i morao je da se adaptira na novi scenario. Jedva čekam rematch između njega i Okada-e.

6/10

SANADA vs. Taichi

Alen Butumović: Dobar meč, ali ne znam zašto je ovo išlo preko 25 minuta čak, stvarno nije bilo potrebe za tim jer je prva polovica meča bila potpuno bezvrijedna i malo je okaljala ostatak meča koji je bio jako zabavan zapravo. Ona sekvenca gdje su no-sellali poteze je definitivno pokrenula ovaj meč i ubacila ga u veću brzinu, a završni stretch je bio dovoljno dobar da ugasi određene nedostatke. Definitivno nije trebalo ići na 25 minuta. ***1/4

Ivan Sučić: Previše minutaže su morali popuniti. Prva polovica meča kao da se i nije dogodila, bilo je čisto trošenje vremena i ništa drugo. Druga polovica jako zabavna. Ubrzali su, smislenije vezali poteze. Iskupili su se donekle za slabo otvaranje, ali nedovoljno. Mogli su i morali bolje.

Danilo Otašević: Slabo. Jasno mi je da neke mečeve moraju neprirodno da produže, ali nema očitijeg primera od ovog meča. Iako smo svi to zaključili, bukvalno ništa nisu radili prvu polovinu. Čisto gubljenje vremena. Uništilo mi je sveopšti utisak o meču, iako je druga polovina bila znatno bolja. Da su imali samo drugu polovinu, verujem da bi ovo bio jedan od boljih mečeva turnira.

6/10

Kazuchika Okada vs. EVIL

Alen Butumović: Dobar meč, ali ništa posebno, mislim da je ovo najslabiji njihov međusobni meč koji sam gledao, a i definitivno najslabiji main event do sada na turniru. Evilovi već sada postaju ustaljeni ako će svaki izgledati ovako svaki puta. Solidna akcija, ali to je to. ***

Ivan Sučić: Evil postaje Yano. Svaki meč je isti. I gdje je Yano redovito zabavan, Evil je redovito dosadan. Ne mogu reći da je bilo loše, ali nije ni iznad nekog prosjeka. Imali su meč, to je otprilike to.

Danilo Otašević: Daj brate promeni nešto, ne mogu više da te gledam.

6/10

Ukupni utisak:

Alen Butumović: Najslabiji dan do sada definitivno, iako ne toliko loš. Mečevi su svi bili dobri, ali su otprilike sve iste kvalitete, nijedan ne iskače i nismo dobili nijedan malo kvalitetniji main event.

Ivan Sučić: Definicija 3 od 5 showa. Ništa nije posebno iskakalo kvalitetom, ali isto tako nije bilo ničeg lošeg i svi mečevi su dosegli očekivanja. Sreća za Evila da su očekivanja za njega jako niska.

Danilo Otašević: Najlošiji main event i najlošiji dan za danas. Ni jedan meč ne bih mogao da preporučim, čak bih savetovao da ovaj dan preskočite ako nemate puno slobodnog vremena.

6/10

Be the first to comment on "NJPW: G1 Climax 31 – Dan 04 (24/09/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*