NJPW G1 Climax 30 – dan 9 recenzija

Nakon malo duže pauze vraća nam se G1. Još jedno prilično dobro veče, čudan booking oko završnice nekih, nepotreban Yujiro meč od 14 minuta i najbolji Okada za sada su neki opšti utisci. Ni jedan meč nije bio loš, Yujiro je ovoga puta prilično prosečan (ali ne i loš), a mnogo više sam očekivao od main event-a nego ono što sam dobio.

Yujiro Takahashi vs. Shingo Takagi

Čija li je bila ideja da Shingo izvlači dobar meč sa Yujiro-om, ali to smo dobili. Zanimljiva je bila dinamika samog meča jer je Shingo uzvraćao istom merom (što se tiče ujeda i čupanja za kosu). Yujiro je imao veći broj poteza nego obično (posebno jedan lep ddt na ivici ring-a), ali je veliki deo posla ovde uradio Shingo što se odbrane kvaliteta meča tiče. Malo mi je čak i bilo smešno jer je ovo zaista bilo nepotrebno, čak sam se u nekoliko navrata i uplašio da neće Shingo kojim slučajem da izgubi. Zaista ne znam nekog ko bi iz ove grupe mogao da pretrpi poraz od Yujiro-a. Pristojan meč, do sada najzabavniji Yujiro svakako, ali ništa se ovde posebno nije desilo.

5/10

Jeff Cobb vs. Jay White

U ovom meču sam više uživao nego što je sam meč bio toliko kvalitetan, ali hemija i dinamika između njih dvojice je bila blago rečeno spektakularna. White je znao da na suvu snagu ne može da dobije Cobb-a pa je probao da uradi apsolutno bilo šta i nije uspeo. Cobb ga je u potpunosti provalio i sve vreme je bio izuzetno smiren i uzdržan. Na sve načine je probao White da ga isprovocira da napravi neku kardinalnu grešku, ali je Cobb samo stajao i gledao ga. Cobb je ovde bio mnogo dominantan, veliku većinu poteza je on izveo i ako zagrebemo ispod površine nije ovo bilo sve u najboljem redu. Ne mogu protiv sebe, ceo meč sam imao ogroman osmeh na licu i zato prilično neobjektivna ocena.

8/10

Minoru Suzuki vs. Kazuchika Okada

Trenutak koji smo svi čekali, najbolji Okada-in nastup na turniru. Ovakav meč i ovakav Suzuki su zaista bili potrebni. Meč je krenuo prilično sporo sa dosta tehničkog rvanja i bilo je zanimljivo za videti. Podrazumeva se, sukob se nastavio van ring-a i to je Suzuki-jevo prirodno okruženje. Okada je lepo sell-ovao sve Suzuki-jeve poteze i znao je da ubrza kada tok meča to zahteva. Dobro ste čuli, Okada se ovde (makar i povremeno) ubrzavao. Jej. Pred kraj je meč bio prilično dosadan, nakon „tombstone“-a, Okada forsira kobru, a Suzuki „sleeper“, da bismo dobili neočekivani pin za jako kratko vreme. Vrlo solidan meč, sa mnogo manje akcenta na tim, sada već, regularnim Okada-inim potezima i prikazivanjem (makar na kratko) drugu stranu medalje. Nije mi se svidela završnia, ali sem toga ovo je jako dobar meč.

7/10

Tomohiro Ishii vs. Taichi

Da ne ponavljam onu formulaciju iz prethodnih kritika, ali Ishii je za sada imao najbolji nastup na celom turniru. Naravno, nisam ni očekivao da će da pobedi, ali nisam ni očekivao da će da se ovako dobro pokaže sa svim učesnicima. Da ne bude da hvalim samo Ishii-ja, Taichi je ovde u potpunosti promenio personu i prešao na teren Ishii-ja i na „hard hitting“ meč. Neočekivano od njega jer sam očekivao da će na sve načine da beži od toga, ali smo dobili u potpunosti suprotno. Rvanje van ring-a, chop-ovi, clothesline-ovi, powerbomb-ovi, brainbuster-i i „badass no selling“, ako volite ovakav stil mečeva, ovo ima sve što možete da poželite. Impresioniran sam u potpunosti i ovo stvarno vredi da se pogleda. Evidentni MOTN.

9/10

Kota Ibushi vs. Will Ospreay

Šta bi? Ali zaista, šta bi? Kao kad vam nestane struja u sred nekog „game“-a. Ovo je trebalo da bude verovatno i najbolji meč na turniru, ali njet. Ospreay leti, Osprey peva, bam gotov meč. Da pojasnim, ovo se završilo u trenutku kad je očekivan najbolji deo meča i to prilično random. Ibushi nije mnogo toga uradio u meču, uglavnom se nervirao i šutirao (da ne preterujem bilo je tu još nekih poteza), Ospreay je uradio mali milion „high flying“ poteza i iz čista mira se završi meč. Ne znam da li sam nekad ovoliko bio razočaran jednim mečom što se NJPW tiče. Čak bih vam preporučio da odgledate, da ne ispadne da nešto sa mnom nije u redu. Ubedljivo najveće razočarenje turnira.

6/10

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 30 – dan 9 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*