NJPW G1 Climax 30 – dan 8 recenzija

Toru Yano vs Juice Robinson

Definitivno najzabavniji Yanov meč u turniru do sada. Juice koji progresivno postaje sve ljući na Yanoa i njegovo varanje je bilo savršeno odrađeno. Do kraja meča izgledao je kao da ga želi zaklati u ringu. Ako volite Yano mečeve onda je ovo definitivna preporuka.

Hirooki Goto vs Zack Sabre Jr.

Nekima je vjerojatno smetalo što je ovo bilo kratko, meni ne. S obzirom na minutažu i ispričanu priču ne mogu tražiti više od ovog. Nema ni razloga da se neko sa Zackovim gimmickom ultra tehničkog hrvača muči s ozlijeđenim Gotoom u dugom meču. Da su im dali više vremena mislim da bi to naškodilo kvaliteti meča. Pohvale za backstage promo od ZSJ-a nakon meča.

YOSHI-HASHI vs Hiroshi Tanahashi

Yoshi u ovom turniru ima možda najkvalitetniji niz mečeva u karijeri. Do ovog bi mi bilo nezamislivo da on drži ikakvu singles titulu, sad me iskreno zanima kako bi se snašao oko NEVER, možda i Intercontinental titule. S obzirom da je s Tanahashijem teže odraditi loš nego dobar meč ovdje je nastavio niz. Mislim da je ovo prvi meč u turniru gdje je Yoshi izgledao dominantno. To mi se sviđa, Yoshi koji je iz meča u meč sve više vjeruje u sebe protiv istrošenog Tanahashija kojeg sustižu godine i koji je podcijenio Yoshia. Na kraju, slično kao i protiv Juicea, Tanahashi pobjeđuje više zbog iskustva nego ičeg drugog. Lako je moguće da je to slučajno i da ja izvlačim previše iz meča, ali ionako je sve subjektivno. Sviđa mi se i što su izbjegli nepotrebne prečace poput izlaženja iz ringa.

EVIL vs KENTA

Od meča s nula prečaca do meča sa svim mogućim. Da nije bila riječ o Bullet Club vs Bullet Club meču sigurno bi mi smetalo. Svidjela mi se i apsurdna situacija u kojoj je KENTA face iako otvoreno vara i pokušava pridobiti Togoa na svoju stranu. EVIL je toliko zao da su u usporedbi s njim svi bolji. Van toga nema se što reći, to što je meč dvoje ljudi iz istog factiona ga je podiglo na razinu da je donekle zanimljiv/gledljiv, da je EVIL još u LIJ-u sigurno mi se ne bi svidio. Odluka da EVIL pobijedi je dobra, drugi ikad dual champ zaslužuje biti u nekakvoj priči oko titule, makar to bila US titula.

SANADA vs Tetsuya Naito

Očekivao sam priču gdje si nijedan od ove dvojice ne može priuštiti da izgubi ovaj meč. Naito ne samo zbog činjenice da je za sada nepobijeđen u turniru, nego i zato što je nedavno izgubio meč od nekog tko je bio u LIJ-u. SANADA ne samo zbog činjenice da je u turniru 0-3, ali i zato što ga prati metanarativ chokera. Nekog tko je dovoljno talentiran u atletskom smislu da pobijedi slabije od sebe, ali nikako da napravi taj konačni iskorak u singles vode. Ako se ne varam on je jedini član LIJ-a koji nikada nije osvojio ikakvu singles titulu ili singles turnir. Ono što smo dobili je bio jedan prilično formulaičan NJPW main event. Imali su lijepih poteza, kontri, završni stretch je bio jako zabavan. SANADA je izveo jedan top rope neckbreaker na koljeno, što je potez kojeg ne znam jesam ikad vidio. S tehničke strane nemam niti jedan prigovor. No ni u jednom trenutku nisam stekao dojam da obojici ovo znači išta više van 2 osvojena boda u turniru. Samim time mi i pobjeda Sanade, trenutak koji bi ne samo za njega nego i za cijeli LIJ trebao imati velike implikacije, djeluje nekako isprazno.

Sve u svemu jedan prosječan dan. Daleko od najgoreg, daleko od najboljeg. Podsjeća me na prvi dan. Neočekivano zabavan opener, najbolji meč na sredini carda, prilično razočaravajući main event.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 30 – dan 8 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*