NJPW G1 Climax 30 – dan 6 recenzija

Ponovo se vraćamo B bloku sa šestim terminom rezervisanim za G1. Uopšteno gledano mečevi su bili prilično prosečni, iako se svaki put nađe neki dragulj. Mislim da ću ovde da budem prilično subjektivniji nego inače što se samog ocenjivanja tiče jer smo imali prilike da gledamo najbolje mečeve (za sada) Hashi-ja, Goto-a i Kenta-e. Čak je i Yano meč uspeo da me iznenadi dozom kreativnosti.

SANADA vs. Yoshi-Hashi

Jel korona trebala da se desi da vidimo Hashi-ja u njegovom punom sjaju? Dok mi je Robinson/Hashi bio takođe sjajan meč, videlo se da je dobar deo posla tu uradio Robinson. S druge strane ovde takav utisak ni najmanje nisam imao. Kako je meč odmicao Hashi je bio sve agresivniji i bolji. Spektakularan mi je bio način na koji se izvukao iz „skull end“-a (ujedno nešto što do sada nisam imao prilike da vidim) i SANADA ga je, iz nekog razloga, svojim mediokritetskim mečom stimulisao da bude sjajan. Mnogo sam uživao gledajući ovo, iako mi je jasno da meč nije bio nešto previše dobar.

8/10

KENTA vs. Zack Sabre Jr.

Ofanziva, defanziva i prelepo tehničko rvanje sledi. S obzirom da su obojica jako slični po pitanju stila, ovo je svakako bio „match made in heaven“. Krenuli su prilično lagano, odmeravajući jedan drugog i tražeći slabu tačku. Dok je ZSJ pre svega fokusiran na tehničko rvanje, KENTA ima i druge načine da pobedi pa je to bilo ono odlučno u ovom meču. Kada se dinamičnost drastično ubrzala, videli smo nikad agresivnijeg KENTA-u sa mnogo kick-ova i jednim divnim „cannonball“-om. Holivudski osmišljen meč.

9/10

Hiroshi Tanahashi vs. Juice Robinson

Kao što su KENTA i ZSJ vrlo slični u ring-u, tako su ova dvojica skoro pa identična van ring-a. Atmosfera za ovaj meč je bila najbolja jer to obojica vešto rade, ali kvalitet mi nije bio u potpunosti tu. Jasno je da Robinson nije mogao da preuzme vođstvo kao u mečevima protiv Hashi-ja i KENTA-e, ali činilo mi se da Tanahashi baš ne zna u potpunosti kakvu je priču hteo da ispriča. Nije ovo bilo loše, samo sam očekivao malkice više. S druge strane svaki potez je izgledao smisleno i imao je neki uticaj na dalji tok meča. Jedan clothesline ili suplex izgleda ubitačnije nego dobar deo arsenala bilo kog rvača. Na lep način su uradili završnicu i logično je da se ovako odvilo. Pristojan meč.

7/10

Toru Yano vs. EVIL

Čudno mi je da ocenjujem Yano-ove mečeve u istoj kateogriji kao sve ostalo, ali šta je tu je. Moram da priznam da mi je ovo bio najzabavniji Yano meč na turniru. Trajao je kratko, bilo je jako inteligentno i dosta dobar „feel good“ momenat za sve koje iritira BC taktika. Da elaboriram, u suštini ovo je bila čista razmena „low blow“-ova gde je Yano na kraju odneo pobedu. Koliko god da mi je simpatična njegova persona i šta sa njim grade u toku korone, zaista smatram da ovo treba da bude njegova poslednja pobeda na turniru. Zabavno, ako volite takav humor u vašem rvanju, ali nema ovde ni m od meča.

4/10

Hirooki Goto vs. Tetsuya Naito

Nema ovde mnogo šta da se obrazlaže. Pored Naito/Hiroshi ovo je bio (za sada) najbolji meč na turniru. Ništa ovde ne bih promenio (sem pobednika, ali i to je razumljivo). Goto-a nisam video ovako euforičnog jako dugo. Naito mu je pružio meč gde će izgledati ubedljivo najbolje. To je manje više to. Dinamika, tok, ofanziva, defanziva i predivna razmena finisher-a pred kraj meča. Sve smo to imali prilike da gledamo ovde u najboljem izdanju. Zbog ovakvih mečeva bih iskreno preporučio svakome da prati turnire jer se nikad ne zna kada će ovakav dragulj da ispadne. Nisam očekivao ovako dobar meč, ali smo ga dobili. Majstorski od obojice.

10/10

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 30 – dan 6 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*