NJPW G1 Climax 30 – dan 2 recenzija

YOSHI-HASHI vs Juice Robinson

Dokaz da se može puno s malo. Nisu radili ništa spektakularno, ali sve je djelovalo dosta uvjerljivo i gradilo ka finishu. Koristeći samo svoje signature poteze (i rest holdove), jedan dive s konopa, nula sekundi provedenih van ringa i zdravu dozu solidne psihologije i storytellinga, odradili su puno bolji meč nego primjerice Ibushi i Okada dan ranije. Pohvale za obojicu. Još da dodam da je bilo lijepo vidjeti Juicea u ringu nakon više od pola godine. Čovjek je u samom vrhu NJPW-a što se tiče upravljanja publike.

SANADA vs Toru Yano

Kao i za sve comedy hrvače koliko će vam se svidjeti Yano meč ovisi o tome koliko vam je drag Yano i njegov smisao za humor. Meni je on odličan, jedan od primarnih razloga zašto se veselim G1-u su upravo njegovi mečevi. S obzirom da se o njegovim mečevima ne može normalno pisati bez da se sve spoila, reći ću samo da on i SANADA imaju odličnu kemiju skupa dok me finish malo razočarao.

Hirooki Goto vs KENTA

Kao da ste uzeli prvi meč i sveli ga na čistu formulu, nula duše. Znali su da žele imati jednostavan meč sa submission finishom i kako taj isti otprilike postaviti, ali kao da nisu imali pojma kako oko toga izgraditi zanimljiv meč. Arm work mi je bio previše nekonzistentan, sellanje istog od strane Gotoa je bilo dosta slabo. Na momente mi je izgledalo kao da samo bezidejno nižu poteze jer moraju popuniti minutažu. Nadam se da će ovo za obojicu biti najgori meč i da će dalje u turniru pokazati što mogu.

Zack Sabre Jr. vs EVIL

Za ovo sam imao velika očekivanja jer povijesno su dostavljali jako dobre mečeve, i ovdje su nastavili niz. Ovaj je imao dodatni sloj toga što je ZSJ preuzeo ulogu underdog facea što je nadrealno na svoj način.  Izgleda da je tema drugog dana raditi bazične stvari, ali raditi ih dobro (sem jedne iznimke). Opet, nismo u ovom meču vidjeli ništa spektakularno u smislu akcije u ringu ili priče (ako ignoriramo apsurd ZSJ-a iza kojeg je stala publika), ali ono što jesu radili je imalo odlične temelje i to je omogućilo da dostave bolji meč nego što bi play-by-play izvedenih poteza dao naslutiti. Uplitanje Togoa u meč mi nije smetalo, ali nagađam da sam tu u manjini.

Hiroshi Tanahashi vs Tetsuya Naito

Biti ću kratak, očekivano MOTN i rani kandidat za meč turnira. Možda kandidat i za jednog od najboljih mečeva godine. Obavezno pogledati.Sveukupni dojam: jako dobar drugi dan. Brinio sam se da će B blok biti slabiji po kvaliteti mečeva od A bloka. Na papiru imaju, ako ne slabije, onda barem manje relevantne hrvače od A bloka. Srećom bio sam u krivu, uspješno su izjednačili, i u nekim aspektima nadmašili prvi dan turnira.

Najbolje: ZSJ vs EVIL, Naito vs Tanahashi
Najlošije: Goto vs KENTA

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 30 – dan 2 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*