NJPW G1 Climax 30 – dan 15 recenzija

Situacija je krajnje neizvesna i interesantna u redovima A bloka. Rezultati su bili krajnje očekivani (iako sam se u jednom trenutku uplašio da če Ibushi da izgubi od Yujiro-a, svaka čast kad uspeju da naprave takav utisak). Uopšteno gledano solidno veče. Prvi i poslednji meč su mi svakako favoriti i nisam tačno siguran kome bih dao primat.

Jeff Cobb vs. Will Ospreay

Očekivano jako dobro, usudio bih se da kažem i najbolji Cobb-ov meč na turniru. Dinamika je bila skoro pa ista kao i nekoliko prethodnih mečeva, s tim da je broj counter-a bio iznad normale i izgledalo je prilično spektakularno. Kada vidite kako Cobb okreće „swanton“ na „suplex“ ili kakav je counter urado na „cutter“ biće vam jasno o čemu pričam. Cobb je ovde u potpunosti određivao šta će da se dešava u meču. Ospreay je imao neznatan broj kontranapada na koje je uvek postojao odgovor. Bacakanje koje smo imali prilike da vidimo u nekoliko prethodnih mečeva je ovde bilo na nivou ultra. Sjajan meč i odličan izbor pobednika.

8/10

Yujiro Takahashi vs. Kota Ibushi

Nema tog rvača ko bi umeo da izvuče dobar meč sa Yujiro-om (sem ako ne računamo ono sagu sa White-om što je najmanje imalo elemente meča). Ibushi je dao sve od sebe i prinzaću da je ovo bio najdinamičniji Yujiro meč po pitanju čistih poteza, gde sam čak imao utisak da će Ibushi da izgubi. Ipak do toga nije došlo i bez nekog preteranog napora (sem negde pri sredini meča) Ibushi odnosi pobedu. Yujro-u nije mesto na ovom turniru. Pitanje da li mu je mesto u NJPW-gu, ali nećemo sad o tome. Teško mi je da ovo na bilo koj način ocenim, ali bilo je pre svega mnogo naporno za gledanje.

4/10

Taichi vs. Shingo Takagi

Očekivao sam da će Taihci da preuzme personu kao u meču sa Ishii-jem, međutim to nije bio slučaj. Čudna je bila Taichi-jeva taktika moram priznati i prilično se pokazao inovativnim na ovom turniru za razliku od nekih (khm, khm Okada). Kvalitetan meč, ne preterano dobar niti loš. Neka sredina što se tiče dobrih mečeva. Odlično se pokazao i Shingo, ali Taichi-jevi counter su bili zaista sjajni. O kick-ovim neću ni da pričam, realno bi retko ko mogao onako nešto da preživi. Dobar meč.

7/10

Minoru Suzuki vs. Jay White

Tri puta sam sebe ispravljao oko recenzije ovog meča. Neću da lažem, indiferentan sam prema White-u. Cenim neke njegove mečeve, pre svega izvedbu, ali nekad ume da bude mnogo dosadno. Suzuki mi je jedan od najdražih što se NJPW roster-a tiče. I šta sad? Bilo mi je dosadno. I to mnogo dosadno. Kapiram što se nekim ljudima ovakvi mečevi sviđaju, ali meni nije to to. Posebno kad uzmemo u obzir Ibushi/White od pre neki dan. Takav sam meč očekivao, a dobio sam kombinaciju svega i svačega. Mnogo se Gedo uključivao u meč i nikad nisam veliki fan takvih stvari. Suzuki se snašao (pre svega sa stolicom) i Gedo je dobio jedan lep udarac u glavu. Glavni problem koji vidim ovde je koliko je Gedo uticao na finish meča. White je u jednom trenutku predao, ali sudija to nije video. Posle toga smo imali još jedno uključenje Gedo-a, ovoga puta za pobedu (low blow i blade runner kombinacija). Bilo je ovde dosta dobrih trenutaka, na momente je zaličilo na Ibushi/Suzuki, ali čim je Suzuki preuzeo makar i na trenutak vođstvo nešto se desilo. To mi je sve vreme razbijalo koncentraciju i fokus na sam meč. Opet kažem, ne znam. Verujem da je nekima ovo sjajno, meni je bilo prilično prosečno.

7/10

Tomohiro Ishii vs. Kazuchika Okada

Evo mog MOTN. Da nismo dobili jako sličan meč kao Shingo/Okada, verovatno bi ovo bilo 10/10. To je jedino loše što mogu da kažem o ovome. Slične momente smo imali i završnica je bila identična, ali sam bio unet u meč za sve pare. Ishii je meni bez razmišljanja MVP ovog turnira. Svaki meč gde je mogao da pokaže šta zna i ume je bio sjajan. Nebitno da li je izgubio ili pobedio. S druge strane Okada se uključio baš pred kraj turnira. Prethodni meč je bio maestralan, ovaj je bio sjajan i očekujem da će sledeći (protiv Ospreay-a) da bude nešto posebno. Formula meča je nešto što smo već više puta videli, ali Okada je ovo uzdigao na novi nivo. Jako kvalitetan main event.

9/10

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 30 – dan 15 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*