NJPW G1 Climax 30 – dan 14 recenzija

YOSHI-HASHI vs Zack Sabre Jr.

Možda najstereotipniji ZSJ tip meča u turniru, ali pri tom ne mislim ništa loše. Sve je bilo građeno oko njega i njegovih napada na Yoshievo rame/ruku. Yoshi je srećom nastavio niz dobrih performansa u turniru, sjajno je odradio ulogu ozlijeđenog underdoga. Sveukupno solidno, ali ne bolje od toga. Sviđa mi se i što je ZSJ završio ovaj i prošli meč submissionima koji mu nisu standardni finisheri, mislim da mi se kod njegovog stila najviše odgovara što imam dojam da meč može završiti u bilo kojem trenutku.

Toru Yano vs KENTA

Kenta je u početku igrao vlastite igrice s Yanom da ga pokuša izbaciti iz takta, da bi se kasnije vratili u standardne Yano kerefeke. Za mene najslabiji Yanov meč u turniru za sad, ili možda bolje rečeno najmanje smiješan zbog ultra sporog početka. Ali moram pohvaliti dva suludo dobra spota. Prvi kada je sudac Kenti dodao u ruke dezinfekcijsko sredstvo da prolije po Yanou za koji nemam pojma je li bio planiran ili botch, drugi kada je na ulaznoj rampi udario Yanoa kuferom da bi se iz istog prosulo desetak rola trake.

SANADA vs Juice Robinson

Podsjetilo me dosta na Juice/Yoshi meč po strukturi. Nisu radili ništa posebno zadivljujuće, ali ono što jesu je bilo bez greške. Polako su gradili prema dosta dramatičnoj završnici, nisu izgubili publiku, psihologija i sellanje (pogotovo Juiceovo) je bilo dobro. Gornja granica dobrog meča, a da ipak ne prijeđe u odlično.

Hirooki Goto vs Hiroshi Tanahashi

Fenomenalno. Prvo su prekinuli niz da svi Gotovi protivnici mu napadaju ozlijeđenu ruku i to je ovdje imalo savršenog smisla jer je Tanahashijeva ofenziva primarno građena oko napadanja nogu da bi lakše pogodio frog splash. To se pokazalo kao greška. Goto je (relativno) zdrave ruke iskoristio da prebaci tok meča na svoju stranu u ključnim trenucima. Noge, koje mu do sada nitko nije napadao, su dovoljno izdržale da pogodi svoju klasičnu ofenzivu, uključujući i jedan brutalan top rope ushigoroshi, i izvuče pobjedu. Bravo.

EVIL vs Tetsuya Naito

Za mene savršen nastavak na prijašnja dva njihova meča u pogledu bookinga i priče. U prvom Evil kupi pobjedu na šok, u drugom gubi jer ide na fokusiranog Naita, u ovom opet pobjeđuje jer je Naito previše samouvjeren. Usprkos više prilika da nanese ozbiljnu štetu Evilu, Naito odlučuje ili likovati ili se fokusira na Togoa, i na kraju kada shvaća da je pogriješio već je kasno. Togova uplitanja su srećom bila rijetka, što je isto pomoglo priči meča. Što se tiče same akcije u ringu bilo je dosta sporo, što mi ne bi smetalo za jedan slow burn meč poput ovog. Problem je što je djelovalo pomalo traljavo na momente. Kao da su obojica ustali na krivu nogu.

Daleko od toga da je ovaj dan bio loš, ali mislim da je ovo prvi put u turniru da je B blok bio dosta slabiji od A bloka, a ne obrnuto ili da su podjednaki. Dok za jučerašnji dan mogu dati preporuku za svih 5 mečeva, ovdje ne mogu nijedan osim Goto/Tanahashi. Čak ni main event, koji mi se stvarno dopao, ne smatram nekakvim must see mečem.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 30 – dan 14 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*