NJPW G1 Climax 30 – dan 12 recenzija

Verovatno sam potpuno poludeo, ali ovo je meni bio najbolji dan do sada. Nije bilo ničega mnogo dobrog, ali je sve bilo dobro, Ukratko mogao bih da kažem da je ovo bio najkonstantniji dan u potpunosti, ni jedan meč nije bio ispod 7-ice.

Hirooki Goto vs. YOSHI-HASHI

Kada sam čuo da je Goto povređen, nisam u potpunosti bio siguran koliko mu je povreda ozbiljna. Imao je dva jako kratka meča (protiv ZSJ i najkraći meč u istoriji G1 protiv Yano-a), ali ovde se već ozbiljno vratio. Skoro 15 minuta je trajao sukob između 6 man tag šampiona i imalo je zaista sve što bi jedan kvalitetan meč trebao da ima. Odličnu psihologiju i dosta dobrog rvanja. Jedini blagi problem je što je Goto bio povređen, pa nije u potpunosti mogao da iskaže sav opseg svoje dominacije, ali tu je bio HASHI da to nadomesti. Neverovatan je HASHI bio u toku ovog turnira, prilično sam iznenađen i ni najmanje se nije smanjivao njegov entuzijazam čak ni u ovom meču (iako je prvi koji zvanično „ispada“). Uživao sam pre svega jer je bio beskrupulozan prema Goto-ovoj ruci i ceo meč je bio istiniski dinamičan i neizvestan. Svaka čast za ovakvo učešće i očekujem da uzme NEVER titulu vrlo brzo.

7/10

Toru Yano vs. Zack Sabre Jr.

Ko god da piše scenario za Yano-ove mečeve treba da dobije Nobelovu nagradu za mir. Koliko se menja i uvija u zavisnosti od protivnika je prosto fascinantno. Ovo je bez razmišljanja bio njegov najbolji meč na turniru, pre svega jer je imao najveću dozu rvanja, ali i zbog toga što je ZSJ u potpunosti bio uključen u komediju. Yano je krenuo prvo „čisto“ rvanje i čak probao da „savlada“ ZSJ tehničkim stilom, ali kada je video da to ne funkcioniše baš tako lako, brzo se vratio svom starom mehanizmu odbrane. Mnogo zabavnih momenata smo imali prilike ovde da vidimo, pre svega vezivanje stolice za ZSJ i odvlačenje do ulaza da bi se trkali do ring-a. Baš sam uživao i još jednom sam bio nasmejan od početka do kraja i još jednom neobjektivna ocena. Yano je one love.

7/10

KENTA vs. SANADA

KENTA se ubrzao. Muzika za moje uši. Najkraći meč ove večeri, ali dosta energičan, iako mislim da je trebao malkice veći akcenat da se baci na psihologiji meča. Ostatak je bio jako kvalitetan. SANADA je ubacio KENTA-u u „paradise lock“ (prvi put na turniru), na šta je publika apsolunto poludela. KENTA je ovde pokazao maksimum svog umeća jer je sve što zna kombinovao: tehničko rvanja, kick-ovi, blagi high flying i BC u srcu. SANADA je imao odgovor na sve. Posebno je bio lep dropkick na koferu kada je s tim probao KENTA nešto da uradi. Moram da priznam da je ovo moglo bolje, ali mi je neizmerno drago da ne gledamo više onog nezainteresovanog KENTA-u makar i na jedno veče.

7/10

Tetsuya Naito vs. Juice Robinson

Šta reći koju posluku porati? Naito je imao ubedljivo najbolje učešće što se ovogodišnjeg G1-a tiče (od osmice do desetke su mu bili bukvalno svi mečevi) i niz se samo nastavlja. Znam da non stop spominjem taj termin, ali kakvu je psihologiju imao ovaj meč. Neverovatno. Ko će da bude veći šmeker bih rekao da je glavna stvar ovde bila. Naito je krenuo prilično agresivno i bacakao Robinson van ringa kao blesav. U ostatku meča smo gledali seriju jako lepih poteza. Prvi put da vidim Robinson kako izvodi „jackhammer“ i to posle „suplex“-a. Fenomenalno. Naito je izveo neku varijaciju „destino“-a i izgledalo je jako moćno i videlo se da su probali da zaštite Robinson-a u toku samog meča kako su znali i umeli. Ovo jeste bila pat pozicija što se protivnika tiče (Robinson je trebao da pobedi, a Naito nije smeo da izgubi), ali niko objektivno ne bi ustao posle dva „destino“-a. Naito je neverovatan u B bloku i svaka čast na još jednom mnogo kvalitetnom meču.

9/10

Hiroshi Tanahashi vs. EVIL

Više je meč bio zabavan, nego što je bio preterano kvalitetan u ring-u (a imao je mnogo lepih trenutaka priznaću). Tsuji je ovde funkcionisao kao paralela Togo-u (ne baš uspešna paralela, ali lepo je videti da se pruža kakav takav otpor). Tsuji je dobio „suplex“ na stolice zbog toga i samo sam čekao trenutak kada će to da se desi. Sem klasičnih BC fora (uključenje Dick Togo-a, pokušaj low blow-a i čak jedan Eddie Guerrero momenat sa stolicom), prikazali su maksimum što se svojih poteza tiče. Kako je Hiroshi okrenuo „darkness falls“ na „swingblade“. Perfektno. EVIL dobija meč kombinacijom „darkness falls“ i „everything is evil“. Morao je ovo da dobije i drago mi je da se to desilo. Prilično dobro odrađen meč.

7/10

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 30 – dan 12 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*