NJPW G1 Climax 30 – dan 11 recenzija

Yujiro Takahashi vs Tomohiro Ishii

Ako je YOSHI-HASHI otkriće turnira onda je Yujiro suprotno od toga. Dođe mi da mu počnem preskakati mečeve. Ovo je bilo duže od meča sa Shingom, što je upitna odluka. Jednostavno ne vidim zašto je potrebno da netko tko je realno dan za odmor protivniku ima mečeve od 15 minuta. Sam meč ništa posebno, bolje od meča sa Shingom tj. najbolji Yujirov za sad u turniru, ali ne za puno. To je primarno jer je Ishii odradio bogovski posao. Bilo bi bolje da su Honmu stavili u turnir.

Jeff Cobb vs Kazuchika Okada

Da su željeli da nisu mogli odraditi više WWE Main Event meč. Mislio sam da ćemo dobit nenadano dug meč s obzirom da je krenulo dosta sporo i da su bile naznake da će i jedan i drugi napadati leđa protivnika. I onda, taman kad su krenuli ozbiljnije u meč, samo je završilo na čudan roll-up. Iskreno ne znam je li ovo bilo dobro ili ne, finish me ostavio previše šokiranim.

Will Ospreay vs Minoru Suzuki

Glavni prigovor koji vidim na meč je Willovo loše sellanje ruke koju mu je Suzuki napadao. I dok ću priznati je bilo stvarno loše, dok sam gledao nije me uopće bilo briga. Uspješno su me uvukli u meč i uvjerili da bi Suzuki mogao ipak izvući pobjedu na čisti sadizam. Suzuki je napadao ruku cijeli meč, bilo je i par odličnig countera Willovih akrobacija u armbarove. Kad već spominjem akrobacije bile su standardno lijepe, i još smo dobili uz njih finu dozu stiff stiff udaraca s obje strane. Što se mene tiče obojica su u meču odradili svoje uloge (skoro pa) savršeno.

Jay White vs Taichi

Taichi koji pjeva za Whitea dok ovaj sjedi i plješće je nešto najbolje ikad. Iskoristili su svaki prečac u knjizi i bilo je maestralno. Ovo je na momente izgledalo kao Yanov meč, više su se fokusirali na to tko je bolji u varanju, a ne tko je bolji hrvač, tako da se i ne može puno reći o samom meču. Da ne bude greške, bilo je lijepih poteza i sekvenci, ali sve je to bilo sporedno odličnom varanju, mentalnom dvoboju i character worku. Sviđa mi se ova pojava da je Bullet Club toliko grozan da su protiv njih Suzuki-gun faceovi u mečevima, i s obzirom da smo sad imali i face ZSJ-a i face Taichia želim njihov face turn.

Shingo Takagi vs Kota Ibushi

Nema potrebe puno pisati. Počeli polako, do kraja meča ubili boga jedan u drugom, sve što sam želio od njih. Neočekivana pobjeda Shinga kao šlag na kraju. MOTN uz jaku konkurenciju iz prijašnja dva meča.


Dan je krenuo dosta slabo, no zadnja tri meča su ga itekako popravili. Preporučam sva tri, za mene je svaki bio odličan i pružio nešto drukčije.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 30 – dan 11 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*