NJPW G1 Climax 26 – Dan 9 recenzija

  • 5/10
    NJPW G1 Climax 26 - Dan 9 ocjena - 5/10
5/10
Sending
User Review
0/10 (0 votes)

Nakon osmog i po meni do sada daleko najboljeg dana ovogodišnjeg G1 Climaxa, nastavljamo sa sljedećim setom mečeva A bloka.

 

Tama Tonga vs Tomohiro Ishii – **1/2

Mišljenja sam kako jedan meč Tame Tonge ne bi trebao trajati više od 10 minuta. Ovaj je trajao i na kraju je ispao kao solidan meč, ali mogao je biti i dosta bolji da su malo skratili cijeli meč i suzbili akciju. Ishii je još jednom bio veoma dobar tijekom meča, a Tonga je pokraj njega uspio biti solidan. Završnica je bila posebno dobra, uspjeli su stvoriti atmosferu, bilo je nekoliko lijepih kontri, a Tonga je na kraju Cutterom uzeo pobjedu. Malo sam iznenađen što Ishii ima već tri poraza a samo dvije pobjede na ovom turniru. Malo su ga jače trebali bookirati.

 

SANADA vs Bad Luck Fale – **1/4

Kao što sam i očekivao, ovo nije bilo ništa posebno. Meč je imao svojih trenutaka i SANADA je bio dosta dobar, ali to je otprilike to. No, rezultat mi se nije nimalo svidio. SANADA, koji je trebao biti dobro bookiran tijekom cijelog ovog turnira kako bi postao sljedeći top negativac u Japanu, izgubi od Falea. Lijepo su mu dali čistu pobjedu protiv Tanahashija u prvom danu turnira i to je bila fantastična odluka, no onda dođe ovdje i izgubi od Falea. Malo trebaju poraditi na tome tko će koga pobijediti jer razlika je ako SANADA izgubi od Tanahashija ili Falea.

 

Togi Makabe vs Naomichi Marufuji – ***

Marufuji je i ovdje nastavio s jako zabavnim izdanjima na ovogodišnjem turniru te je uspio s Makabeom, koji je inače jako razočarao do sada, imati dobar meč. Krenuli su jako dobro, izmjena chopova na početku je bila odlična. Zatim se meč pretvorio u uobičajeni Makabe meč u sredini što nije bilo ništa posebno, ali onda su na kraju poboljšali akciju s nekoliko fantastičnih udaraca. Marufuji je pobijedio sa Shiranui. Hajde da je i Makabe pretrpio prvi poraz na ovom turniru. Mislim kako je Marufuji fantastičan odabir za to.

 

Kazuchika Okada vs Hiroyoshi Tenzan – ***1/4

Tenzan je još jednom imao veoma dobru izvedbu te su on i Okada napravili jako zabavan meč. Očito je da daje 100% u svakom meču, pošto je ovo posljednji turnir za njega. Okada za sada nije toliko impresionirao na ovome turniru jer njegovi mečevi prate jednu te istu formulu svaki puta. A uz to, morao bi poraditi i na boljem storytellingu. Tenzan je očigledno bio zvijezda ovoga meča, uspio je stvoriti fantastičnu atmosferu do samoga kraja gdje su ljudi žestoko navijali za njega. Okada je na trenutke odlučio raditi kao negativac, što je bila dobra odluka. Okada je na kraju pobijedio s Rainmakerom te se tako izjednačio s Makabeom na vrhu skupine s 8 bodova.

 

Hiroshi Tanahashi vs Hirooki Goto – **

Ne znam zašto, ali sam skoro zaspao tijekom meča. Očekivao sam da bi ovo mogao biti prilično dobar meč, ali sam se na kraju pomalo i razočarao. Otkuda je trajao dugo, preko petnaest minute te je zbog toga bilo mnogo praznih rupa i meč je na trenutke bio istinski loš, uz to još i nisu najbolje izgradili meč, stretch nije imao osjećaj nekakve uzbudljive završnice kao što je to inače slučaj u prosječnom New Japan main eventu. Nikad nisu prešli na neku veću razinu u meču, sredina je imala jednak osjećaj kao kraj. Bilo je nekoliko dobrih stvari u meču, kao što je ona izmjena forearm udaraca pri kraju, ali to je to zapravo. Tanahashi je ostvario pobjedu s High Fly Flowom.

 

Prilično dosadan dan i rekao bih najlošiji do sada. Nije bilo posebno dobrih mečeva i samo su dva meča prešla tri zvjezdice, ali ne značajno puno. A blok nastavlja s razočaravajućim izdanjima.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 26 – Dan 9 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*