NJPW G1 Climax 26 – Dan 7 recenzija

  • 7/10
    NJPW G1 Climax 26 Dan 7 ocjena - 7/10
7/10
Sending
User Review
0/10 (0 votes)

Već sedmi po redu dan ovogodišnjeg G1 Climaxa je iza nas, a što nam je ovoga puta A blok imao na repertoaru pročitajte u nastavku.

 

Hiroyoshi Tenzan vs Togi Makabe – ***

Najbolji meč za Makabea na ovom turniru do sada, što naravno ne govori puno. Bio je podnošljiv tijekom meča i zapravo je izvodio razne poteze umjesto svoga dosadnog brawlanja do sada. Ovo također pokazuje koliko je Tenzan dobar u ovom turniru. Dobra akcija u završnim minutama. Makabe je ostvario pobjedu s King Kong Knee Dropom. To mu je četvrta pobjeda na ovom turniru, što znači da je još uvijeek neporažen i prvi na tablici. Sada ozbiljno krećem pomišljati kako bi on mogao osvojiti sve ovo. Ali, duboko se nadam da su te četiri pobjede koje je uzeo samo način kako bi se stvorila napetost u završnici. Nema šanse da osvoji skupinu. Prije će Fale uzeti sve to. Što se tiče Tenzana, sve pohvale idu njemu, bio je jako dobar tijekom meča i vidi se da se trudi imati dobar meč sa svima.

 

Hirooki Goto vs SANADA – ***

Još jedan prilično kvalitetan meč sa solidnom akcijom. Imali su jako lijep početak, malo su zastali u sredini i izgubili momentuma, ali kasnije su se opet povratili, tako da je završnica bila jako zabavna. Kontre su bile fora, kao i Sanadina postavljanja u Dragon Sleeper te kontre na ista. Sanada je na kraju ostvario pobjedu s Moonsaultom.

 

Naomichi Marufuji vs Tomohiro Ishii – ***1/2

Jako dobra stiff tučnjava. Krenuli su odmah na početku s odličnim stiff udarcima. Izmjena chopova je bila fantastična, a to možete zaključiti po crvenim, na nekim mjestima čak i plavim prsima Ishiia. Na kraju smo dobili jednu fantastičnu izmjenu udaraca. Ishii je na kraju dobio Brainbusterom te sada obojica imaju po dvije pobjede i dva poraza. Moram priznati kako je Marufuji izrazito zabavan na ovom turniru i za sada je većinom pružio dobre mečeve. Što se tiče Ishiia, još uvijek nije imao taj jedan odličan, stiff meč kojeg očekujem od njega, ali nadam se da ću ga dobiti.

 

Kazuchika Okada vs Tama Tonga – **3/4

Bilo je zabavno, moram priznati. Možda ne cijeli meč, ali zadnje minute se definitivno dobre, Tonga je uspio imati nekoliko uvjerljivih near fallova, a i kontre su bila lijepe. Okada je na kraju pobijedio s Rainmakerom što je potpuno očekivano. Zamislite da je Tonga pobijedio i Okadu u ovom turniru nakon Tanahashija. Ipak nije novi as, kako sam rekao. Meč je bio solidan, i iako nisam Tongin fan, imao je svojih momenata u ovom meču i bio je solidan za razliku od većine mečeve koje je do sada imao.

 

Bad Luck Fale vs Hiroshi Tanahashi – ***1/4

Nije ovo uopće bilo loše kako sam mislio da će biti, uspjeli su ispričati uobičajenu priču koju sadrži svaki meč Bad Luck Falea na solidan način. Početak je bio dobar, onaj dio kada je Fale svom snagom dva puta spustio željeznu ogradu na Tanahashija je bilo brutalno. Fale je većinom dominirao sredinom, ali smo onda dobili zanimljivu završnicu, obojica su izveli nekoliko dobrih poteza i Fale je čak uspio poletjeti s Baseball Slideom. Tanahashi je na kraju Backslideom uzeo svoju tek prvu pobjedu na ovogodišnjem turnirom. Njegova pobjeda ovdje je bila očekivana, neće valjda od svih gubiti, dosta mu je što je od Tonge izgubio.

 

Još jedan prilično dobar, iako ne odličan dan. Nikako da uspiju napraviti taj odličan show koji očekujem od njih.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 26 – Dan 7 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*