NJPW G1 Climax 26 – Dan 5 recenzija

  • 5.5/10
    NJPW G1 Climax 26 Dan 5 ocjena - 5.5/10
5.5/10
Sending
User Review
0/10 (0 votes)

Danas je dan odmora za sve gledatelje Climaxa jer nema showa, no peti dan turnira dogodio se jučer i ovo su moja mišljenja o mečevima.

 

Tomohiro Ishii vs Bad Luck Fale – ***

Bio je dobar meč. Ishii i Fale imaju dosta dobru kemiju zajedno i njihovu se stilovi znaju lijepo spojiti. Ishii je bio u svom klasičnom izdanju, pokušao je udariti Falea najjače što je mogao i dotući ga, ali Fale se odupirao svojom snagom i veličinom. Lijepo ispričana priča. Uz to, vidjeli smo dosta dobrih poteza i akcija je bila na nivou. Brainbuster za kraj je bio jako impresivan, odličan završetak! Ishii je time uzeo svoju prvu pobjedu na turniru, dok je Fale pretrpio drugi poraz i sada su njih dvojica na istom omjeru.

 

Togi Makabe vs SANADA – **1/4

Togi Makabe za sada je prilično podbacio u ovom turniru. Nije uspio proizvesti dobar meč s Tanahashijem prije par dana, a isto to se sada dogodilo i u meču sa Sanadom. Bilo je tu nekog brawla oko ringa, što nije bilo ništa spektakularno, Makabe je previše dominirao i učinio meč dosadnim te zbog toga na kraju meč nije uspio prijeći na neku veću razinu koja bi popravila kvalitetu meča. Makabe je uzeo pobjedu s King Kong Dropom. To mu je treća pobjeda u tri meča na ovom Climaxu što znači da je stopostotan. Ne znam baš zašto su krenuli tim pravcom i otkuda je od svih ljudi baš on dobro bookiran na početku turnira. Valjda imaju nekakav razlog za to. Ali nije mi se svidio na ovom turniru, ništa ne radi u mečevima.

 

Hiroyoshi Tenzan vs Naomichi Marufuji – ***1/4

Ovo uopće nije bilo loše, zapravo najbolji meč ovoga showa. Tenzan se stvarno pokazao dobrim u ova tri meča, trudi se pokušati biti što bolji i zabavniji u ringu te proizvesti kvalitetne borbe. S druge strane, Marufuji je impresionirao u turniru, svi mečevi do sada su mu bili zabavni, pa tako i ovaj. Jako lijepa akcija, dobri potezi, stiff udarci i odlična atmosfera tijekom meča. Na kraju, Tenzan je promašio svoj Moonsault i Marufuji je pokupio pobjedu sa Shiranui. Oboje su trenutno na 2-1 omjeru.

 

Hiroshi Tanahashi vs Tama Tonga – **1/2

Nisam očekivao mnogo od ovoga meča, tako da se nisam niti razočarao. Ipak, nije meč toliko bio loš. Iako je prva polovica bila dosadna, u drugoj polovici su se popravili, malo ubrzali tempo, napravili solidnu atmosferu i podigli kvalitetu meča. Tama Tonga je još uvijek najdosadniji kečer u New Japanu. I ostat će. No, uspio je ovdje uzeti pobjedu protiv Tanahashija, što me izrazito iznenadilo. Ovo je treći poraz za Tanahashija u tri meča, što znači da nema još niti jednu pobjedu na turniru! I izgubio je od Tama Tonge! Izgleda da stvarno više nije as kompanije. Sad ga Tonga treba zamijeniti na tome mjestu. Ali, ozbiljno, tko bi pomislio da će Tanahashija na ovakav način uvesti u turnir. Ja barem nisam.

 

Kazuchika Okada vs Hirooki Goto – ***

Nisam pogledao njihov meč s New Beginninga ranije ove godine jer je meč trajao dvadeset pet minuta, a gledati Gota toliko dugo je bizarno, tako da nisam točno znao što očekivati ovdje. No, uspjeli su napraviti pristojan meč. Prvi dio meča nije bio ništa posebno, klasično je prati formulu Okada meča, bilo je back-and-forth akcije, ali nije bilo ništa posebno. Napokon, u završnici su uspjeli podići tempo i stvoriti odličnu atmosferu. Bilo je nekoliko jako dobrih kontri i napetost je bila prisutna. Na kraju je Okada pobijedio s Rainmakerom. Obojica su na 2-1 omjeru trenutno.

 

Za sada najlošiji dan. Ništa nije bilo toliko grozno, ali ništa nije bilo toliko dobro, svih pet mečeva je bilo prosječno/solidno ili dobro u najveću ruku. Danas je dan odmora, ali očekujem da ovaj turnir napokon više prebaci u veću brzinu i da se napokon uspijem uživjeti u njega jer ovo što sam do sada vidio nije mi se svidjelo. Samo jedan ****+ meč i to Elgin/Naito. Ostalo je sve ispod.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 26 – Dan 5 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*