NJPW G1 Climax 26 – Dan 3 recenzija

  • 7/10
    NJPW G1 CLIMAX 26 DAN 3 OCJENA - 7/10
7/10
Sending
User Review
6/10 (1 vote)

Rezultate i tablicu nakon trećeg dana ovogodišnjeg Climaxa pročitajte ovdje, a u nastavku teksta pročitajte moja mišljenja o mečevima koji su se dogodilo na showu.

 

Hiroyoshi Tenzan vs Tama Tonga – **3/4

Nije čak ovo bilo loše koliko sam mislio da će biti. Tama Tonga je i dalje užasan, ali Tenzan se zaista potrudio izvući najbolje iz njega i u tome je donekle uspio. Prva polovica meča nije bila ništa posebno, no u završnici su uspjeli stvoriti zavidnu atmosferu s lijepom akcijom i nekoliko dobrih near fallova. Moonsault za kraj i Tenzan tako ostvaruje svoju drugu pobjedu u ovogodišnjem turniru, dok je ovo za Tongu drugi poraz. Pošto je ovo za Tenzana posljednji turnir možda, vjerojatno će biti pri vrhu tablice kada se sve završi.

 

Tomohiro Ishii vs Hirooki Goto – ***1/4

Zadovoljan sam kvalitetom ovoga meča. Nije to bila stiff tučnjava na razini Ishii/Shibata mečeva, ali je svejedno bilo jako zabavno za gledati kako se neprestano udaraju lariatima, chopovima i laktovima. Akcija je bila zabavna od početka do kraja, pokoji dobar potez, lijepe izmjene udaraca i par odličnih no-sell trenutaka. Goto je na kraju dobio s GTR. Ne sviđa mi se baš taj finisher, slab je u odnosu na ostale, ali i druge poteze koje ima u arsenalu. Malo sam iznenađen porazom Ishiia pošto je izgubio i prvi meč.

 

Naomichi Marufuji vs Bad Luck Fale – ***

Iznenadio sam se koliko je ovaj meč bio dobar. Ispričali su odličnu priču tijekom meča gdje je Marufuji raznim udarcima pokušavao srušiti i prizemljiti Falea koji je koristio svoju veličinu i snagu te samo jednim udarcem/potezom srušio Marufujia dok je ovome trebalo nekoliko udaraca da to napravi. Udarci su bili izvrsni, akcija je bila prilično dobra i koliko god Fale bio dosadan, nekada se zna zaista pojaviti kao grom iz vedra neba i napraviti dobar meč. Fale je na kraju pobijedio, što mu je prva pobjeda na ovome turniru.

 

Kazuchika Okada vs SANADA – ***3/4

Veoma, veoma dobar meč. U početku je to bio standardan meč Okade u kojem on dobiva batine i biva dominiran, a onda u sredini napravi povratak. Nije tu ništa bilo toliko loše jer SANADA dobro obavio svoj posao tu. No, zadnje minute su bile posebno dobre, bilo je nekoliko predivnih sekvenca te mnogo dobrih kontri. SANADA se za sada pokazao odličnim na turniru, imao je dva do ovoga trenutka najbolja meča na ovogodišnjem turniru, onaj protiv Tanahashija te sad ovaj protiv Okade. Okada je na kraju pobijedio s Rainmakerom, što je bilo i očekivano jer je u prvoj borbi protiv Marufujia izgubio.

 

Hiroshi Tanahashi vs Togi Makabe – **1/2

Moram priznati kako me je ovaj meč poprilično razočarao. Nisam očekivao odličan meč, ali sam očekivao puno više od onoga što sam na kraju dobio. Nije to bilo loše, bilo je tu solidnih stvari kao što je bila ona borba oko suplexa, ali kad pogledam u globalu, dobijem dojam da nisu ništa radili cijeli meč. Avalanche German Suplex na kraju je bio odličan. King Kong Knee Drop i pobjeda Makabea. Moram priznati kako ovo nisam očekivao pošto je to već drugi poraz za Tanahashija u dva meča. Ali izgleda da je glavna fora Climaxa ove godine ta da favoriti gube u početku. Bilo je to tako i prošlih godina, ali ove godine je učestalo.

 

Prilično dobar show, ali za mene najslabiji do sada. Bilo je tu zabavnih i dobrih mečeva, ali još uvijek niti jedan meč nisam pronašao odličnim. Valjda ćemo nešto upecati već u idućih par dana.

 

 

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 26 – Dan 3 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*