NJPW G1 Climax 26 – Dan 15 recenzija

  • 6/10
    NJPW G1 Climax 26 - Dan 15 ocjena - 6/10
6/10
Sending
User Review
0/10 (0 votes)

15. dan ovogodišnjeg Climaxa je iza nas, a s njime i još pet mečeva A bloka. Nakon odličnog trinaestog dana, je li A blok uspio proizvesti još jedan kvalitetan show?

 

Tama Tonga vs Naomichi Marufuji – **1/2

Prosječan meč. Tonga me impresionirao u svome meču protiv Sanade prije par dana i mislio sam kako će isto to učiniti i ovdje, ali ovdje je bio onaj stari dosadni Tama Tonga. Akcija je bila u redu, ali nikada nije otišla na neki veći nivo. Marufuji je bio donekle zabavan i imao je par dobrih udaraca. Na kraju je Marufuji ostvario svoju petu pobjedu na ovome turniru, što znači da je na samom vrhu tablice.

 

SANADA vs Tomohiro Ishii – ***3/4

Veoma dobar meč. Ishii, koji je bio odličan u meču protiv Okade na trinaestom danu, bio je ovdje veoma zabavan. SANADA, s druge strane, nikad ne razočara kada je u ringu s dobrim hrvačima. Cijeli meč je bio dobro građen, akcija je bila zabavna i tempo je bio brz pogotovo kako smo se primicali kraju, a kontre su bile odlične. SANADA je napokon uzeo tu pobjedu koju hoću već tjedan dana. Ne znam baš je li Ishiiu ovaj poraz bio potreban nakon što je pobijedio Okadu, ali drago mi je da je SANADA napokon uzeo još jednu pobjedu na ovom turniru.

 

Hiroshi Tanahashi vs Hiroyoshi Tenzan – **3/4

Bilo je solidno. Vidio sam i mnogo boljih mečeva od obojice na ovom turniru, tako da ovo i nije bilo nešto posebno i mislio sam da bi moglo ispasti bolje, ali bilo je u redu. Tanahashi je bio heel tijekom meča, dok je publika navijala za Tenzana. Akcija je bila solidna, ali ništa spektakularno, samo nekoliko dobrih poteza. Završetak je bio veoma standardan, High Fly Flow za kraj i pobjeda Tane. Tenzan bi stvarno trebao uzeti koju pobjedu. Bad Luck Fale ima bolji omjer pobjeda i poraza od njega čak.

 

Bad Luck Fale vs Kazuchika Okada – ***

Recite vi meni tko je tu sada normalan. Da jedan Bad Luck Fale skupi 10 bodova u turniru i pobijedi likove poput vašeg IWGP prvaka Kazuchika Okade, a da likovi poput Tenzana, kojemu je ovo zadnji turnir, ili Sanade, koji je zasjao otkako je došao u New Japan, trunu na dnu tablice. Ovaj meč je bio zabavan čak, Fale je bio dobar tijekom meča, a ni Okada nije bio toliko loš, no pobjednik mi smeta. Nikad neću shvatiti Gedu. Nikada. Izgleda da njemu više ne znače pobjede i porazi ništa jer je bitno stvoriti DRAMU! Imati pet likova s deset bodova na vrhu tablice je drama, a to što Fale dobiva IWGP prvaka je sitnica.

 

Togi Makabe vs Hirooki Goto – **3/4

Znate da je dan ispunjen prosječnim mečevima kada vam je ovaj meč main eventu. Dva prilično dosadna lika, a takav je otprilike bio i meč. Trajalo je oko 15 minuta i bilo je solidno, ali ništa pretjerano dobro. Makabe je još uvijek najdosadniji lik na turniru uz Tama Tongu. Goto je na kraju ostvario pobjedu, a ovo je za Makabea četvrti uzastopni poraz nakon što je prije toga imao četiri uzastopne pobjede. Nije to bitno, malo je pobjeđivao, sad je upao u krizu i gubi. Bitna je drama! Jer Goto sada ima 10 bodova i u vrhu je!

 

Nakon odličnog trinaestoga dana, A blok se vraća na staro. Prosječni mečevi, čudan booking…sreća pa je skoro gotovo.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 26 – Dan 15 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*