NJPW G1 Climax 26 – Dan 13 recenzija

  • 8/10
    NJPW G1 Climax 26 Dan 13 ocjena - 8/10
8/10
Sending
User Review
0/10 (0 votes)

Vrijeme odmiče, polovina G1 Climaxa je iza nas, a mi idemo vidjeti hoće li trinaesti dan, što je inače nesretan broj, biti ipak sretan za G1 Climax i A blok te hoće li uspjeti dostaviti dobar show.

 

SANADA vs Tama Tonga – ***1/4 

Iznenađujuće dobar meč. SANADA je bio dobar, ali me Tama Tonga jako impresionirao u ovome meču, vjerojatno je imao jedan od boljih mečeva, ali i sasvim sigurno najbolji do sada na turniru. Nije bilo previše dosadnih trenutaka, akcija je bila na nivou, izvodili su dobre poteze i završnica je bila uzbudljiva. Ne sviđa mi se baš što je SANADA pretrpio još jedan poraz. Već sam i prošli puta rekao kako bi trebao biti bolje bookiran, a sada evo kažem i opet. Pobjeda bi mu stvarno dobro došla. Dok Tongi to baš i ne igra ulogu.

 

Bad Luck Fale vs Togi Makabe – **1/2

Bilo je onoliko dobro koliko biste otprilike i očekivali od ovog meča. Niti jedan niti drugi me nisu nešto impresionirali tijekom ovog turnira, mečevi su im prosječni, prilično dobri u najveću ruku, a jedan prosječan meč smo dobili i ovdje. Akcija nikad nije prešla na sljedeću razinu i cijeli meč je izgledao otprilike isto. Bilo je nekoliko dobrih izmjena udaraca, no to je otprilike to. Nakon što je imao 4-0, Makabe je pretrpio poraz ovdje i sada mu je omjer 4-3. Interesantno.

 

Hiroyoshi Tenzan vs Hirooki Goto – ***

Dobar meč. Nisam bio impresioniran u početku i mislio sam kako se meč neće razviti u nešto veće i bolje, ali su u završnim minutama poboljšali akciju, tempo je bio brz, ispričali su solidnu priču i obojica su imali prilično dobru izvedbu ovdje. S obzirom da je ovo zadnji turnir za Tenzana, mislim kako nije baš najbolje bookiran i da je trebao ostvariti više pobjeda. Ovdje je opet izgubio.

 

Kazuchika Okada vs Tomohiro Ishii – ****1/2

Vide li to moje oči dobro? Jesam li ja napokon dobio taj jedan G1 klasik kojeg već tjednima očekujem od ovoga turnira? Izgleda da jesam. Sjećam se kako je njihov prošlogodišnji meč bio prilično razočaravajuć, no ove godine sam dobio upravo ono što sam htio i više. Odmah na početku su ubacili u veću brzinu i pokušali izvesti finishere, što je bilo dobro. Kasnije su malo usporili, ali uopće nije bilo dosadno, Ishii je bio u svom klasičnom izdanju i njegovi chopovi su fantastični, ali napokon sam dobio onog dobrog starog Okadu. Cijeli ovaj turnir je zakazao, ali se ovdje izgleda napokon probudio i po prvi puta u ne znam koliko, rad mu se nije činio ispraznim kao što je to bio slučaj u dosadašnjim mečevima. Trenutak kada je Ishii prekinuo Rainmaker pozu chopom je bio fantastičan. Završnica je bila izvanredna, publika je poludjela, komentatori su poludjeli, akcija je bila brza, sekvence su bile izvanredne i jednostavno nemam neke zamjerke na ovo. Ishii je na kraju pobijedio, što znači kako bismo mogli vidjeti još jedan njihov meč u budućnosti čemu se veselim. Najbolji meč turnira za sada.

 

Naomichi Marufuji vs Hiroshi Tanahashi – ***3/4

Imali su težak zadatak pratiti kvalitetu prethodnog meča, i iako ovaj meč nije nikako bio na nivou Okada/Ishii meča, bilo je svejedno dosta dobro. Početak je bio klasičan, prilično spora akcija, ali ništa loše. Marufuji je malo podigao atmosferu kada je udario Tanahashiju Piledriver na Apron, čemu sam se iskreno iznenadio jer sam mislio kako će to Tanahashi kontrirati. Akcija u završnim minutama je bila jako zabavna, udarci Marufujia su bili odlični kao i uvijek te je bilo par dosta dobrih kontri. Tanahashi je na kraju uzeo pobjedu s High Fly Flow, što mu je četvrta uzastopna pobjeda na turniru. Zadovoljan sam kvalitetom meča.

 

Napokon da je i A blok imao odličan dan. Prva tri meča su bila u redu, ali ništa se nije previše istaklo, no zadnja dva meča su bila jako kvalitetna, pogotovo Ishii/Okada meč koji je razvalio. Ako nemate mnogo vremena, definitivno taj meč pogledajte. Vrijedan je vaših 20 minuta.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

1 Comment on "NJPW G1 Climax 26 – Dan 13 recenzija"

  1. Our spine is coenncted to our nerves and brain. It is very delicate. That is why we must not just take easily. It could be something more serious.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*