NJPW G1 Climax 26 - Dan 1 recenzija

NJPW G1 Climax 26 – Dan 1 recenzija

New Japan odradio je prvi dan ovogodišnjeg Climaxa gdje smo vidjeli pet mečeva A bloka. Kako je sve to prošlo, tko je pobijedio i kako trenutno stoji tablica pogledajte ovdje, a u nastavku pročitajte moja mišljenja o mečevima koji su se dogodili na showu.

 

Tomohiro Ishii vs Hiroyoshi Tenzan – ***1/4

Krenuli su prilično sporo i mislio sam kako će meč ispasti bezveze, ali onda su se napokon probudili u sredini meča i krenuli se udarati najjače što su mogli, od stiff chopova i laktova pa sve do izvanrednih izmjena headbuttova. Akcija u završnim minutama je bila sjajna, napetost je bila prisutna, Ishii je po običaju bio stiff, a Tenzan je pokazao da može proizvesti dobar me. Tenzan je na kraju pobijedio s Moonsaultom. Kao i uvijek, na početku dadnu pobjede onima koji baš nisu favoriti turnira pa se to i ovdje dogodilo. Moonsault je bio impresivan.

 

Togi Makabe vs Tama Tonga – **1/4

Ovaj meč očekivano nije bio na razini prošloga, ali to nisam niti očekivao tako da nisam niti ostao razočaran. Tongu ne volim, a Makabe ako nema kvalitetnog protivnika neće napraviti nešto pretjerano dobar meč. No, nije ovo bilo potpuno loše, meč je imao svojih trenutaka i bilo je nekoliko lijepo izvedenih poteza. Makabe je dobio s King Kong Kneedropom. Dobro je što nisu Tongi dali pobjedu.

 

Hirooki Goto vs Bad Luck Fale – **1/2

Solidan meč, za nijansu bolji od prethodnog, ali opet ništa spektakularno. Prvi dio meča dominirao je Fale što je bilo prilično dosadno jer se apsolutno ništa nije događalo. U drugom dijelu je to već bilo dosta bolje, Goto je uspio izvesti nekoliko lijepih poteza, uključujući i onu kotru u Sleeper Hold. Goto je na kraju pobijedio s GTR što je njegov novi finisher izgleda.

 

Hiroshi Tanahashi vs SANADA – ***3/4

Jako sam zadovoljan ovim mečom. Lijepo su ga struktuirali, prvi dio meča je bio posvećen SANADI koji je imao solidan arm work, a onda u drugom dijelu je Tanahashi uzvratio udarac s leg workom. Volio bih da su to malčice bolje prodavali pri kraju i da je to imalo nekakvog efekta na rezultat, ali i bez toga su uspjeli napraviti nevjerojatno dobru i uzbudljivu završnicu s odličnom atmosferom, near fallovima, odličnim potezima i kontrama. Završetak je bio fantastičan, SANADA je udario dva Moonsaulta, a onda stavio Tanahashija u Dragon Sleeper za pobjedu. Pomalo sam iznenađen s time što je Tanahashi tapkao, ali ovo je odlična pobjeda za SANADU koja mu daje mnogo momentuma za nastavak turnir.

 

Kazuchika Okada vs Naomichi Marufuji – ***3/4

Jako dobar meč, na razini prethodnoga. Marufuji je zasjao tijekom meča, dominirao je skoro cijelo vrijeme, imao je sjajan arm work kojeg je Okada na prilično solidan način prodavao. Akcija u završnim minutama je bila odlična, uspjeli su stvoriti fantastičnu atmosferu, bilo je nekoliko jako lijepo izvedenih kontri te near fallova i publika je odlično reagirala na pobjedu Marufujia. Nisam očekivao poraz prvaka ovako rano, no sada Marufuji ima Okadu pobijeđenog i kada Climax završi mogli bismo dobiti još jedan meč između njih dvojice i to za IWGP titulu s čim sam ja apsolutno u redu.

 

Veoma zabavan prvi dan. Zadnja dva meča učinila su svoje, jako dobri mečevi, a i Ishii/Tenzan je itekako vrijedan spomena. Jako lijepo zagrijavanje za ostatak turnira. Sada slijedi pauza od četiri dana.

About the Author

Alen Butumović
Urednik ProHrvanja koji obožava Deana Ambrosea.

1 Comment on "NJPW G1 Climax 26 – Dan 1 recenzija"

  1. Sedmica i od mene.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com