NJPW G1 Climax 25 – Dan 8 i 9 recenzija

DAN 8

Satoshi Kojima vs Yujiro Takahashi – **3/4

Jedan od boljih Takahashijevih mečeva na ovom turniru. Dosadna akcija na početku, no onda je Kojima napravio dobar povratak i otada je bilo bolje s par solidnih izmjena. Cody Hall je izvukao sudca iz ringa kada je Kojima trebao pobijediti i to je koštalo Kojimu da ostvari pobjedu ovdje te je Takahashi izvukao pobjedu s Miami Shine.

 

Yuji Nagata vs Karl Anderson – ***

Dobar meč, nešto bolji nego prethodni. Većinom dosadna akcija u početku i ništa posebno se nije dogodilo, no završne minute su bile prilično dobre. Nagata je dobro prodavao Andersonova koljena. Nekoliko dobrih udaraca od Nagate kao i obično. U završnici par kul poteza. Anderson pobjeđuje sa Stun Gun.

 

Michael Elgin vs Tomoaki Honma – ***3/4

Da mi je netko prije nego što sam ovaj meč odgledao rekao da su Elgin i Honma imali ovako dobar meč, ne bih mu vjerovao. No, njih dvojica zaista jesu imali jako dobar meč i time su premašili sva moja očekivanja. Definitivno najbolji meč za Elgina na ovom turniru dosada. Publika je totalno bila uživljena u ovaj meč i moram priznati da Elgin dobiva prilično solidne reakcije. Nekoliko jako dobrih poteza tokom meča. Završnica je također bila jako kul i Elgin je izveo tri različita Powerbomba za pobjedu. A baš sam mislio da bi Honma ga mogao dobiti.

 

Shinsuke Nakamura vs Tomohiro Ishii – ***1/2

Napokon evo Nakamure natrag! Već sam se pobojao da bi mogao propustiti već dio turnira što bi mu onemogućilo da ga osvoji. No, tu je, vratio se i imao vrlo dobar meč čak i s ozlijeđenim laktom. Vjerujem kako bi bio i još bolji da je Nakamura zdrav. Malo sporija akcija na početku, no imali smo nekoliko solidnih izmjena laktova, a onda je završnica bila vrlo uzbudljiva s par izvrsnih near fallova. Bila je jedna odlična kontra Nakamure na kraju iz Lariata u Cross Armbreaker. Nakamura dobiva s Boma Ye.

 

Kazuchika Okada vs Hirooki Goto – ****

Ovo je bilo mnogo dobro i definitivno najbolji meč osmoga dana. Najbolji meč za Gota na ovom turniru. Zabavna akcija od početka do kraja s mnoštvom dobrih poteza i kontri. Nekoliko dobrih izmjena pri kraju i Goto pobjeđuje s Shouten Kai nakon što je kontrirao Rainmakera i tako IC prvak pobjeđuje IWGP prvaka.

 

Vrlo dobar dan. Svi mečevi su mi se svidjeli, ali zadnja tri su posebno bila dobra. Elgin/Honma me definitivno iznenadio kvalitetom. Nakamura je uspio odraditi dobar meč unatoč ozljedi. Okada i Goto su zaključili dan odličnim mečom. 7.5/10

 

 

DAN 9

Hiroyoshi Tenzan vs Kota Ibushi – **1/2

Ovo je bilo solidno, ali ništa više od toga i mogu reći da sam očekivao možda malo više. Spora akcija na početku s dominacijom Tenzana što je bilo prilično dosadno. Ibushi je napravio solidan povratak, izveo nekoliko dobrih udaraca i na kraju pobijedio s Phoenix Splashom. Ništa posebno, očekivao sam malo više highflying poteza od Ibushija.

 

Bad Luck Fale vs Katsuyori Shibata – **1/2

Zadnje dvije minute su jedino bilo dobre i spasile ovaj meč. Sve do toga je bilo dosadno s dominacijom Falea. No, onda je Shibata hvatao Falea u Sleeper Hold što mi se jako svidjelo. Kontra iz Bad Luck Falla u Sleeper je bila izvrsna. Shibata očekivano pobjeđuje.

 

AJ Styles vs Doc Gallows – **3/4

Ovo je bilo dobro, onako kako sam i očekivao. AJ Styles je bio jako dobar u meču i izveo je nekoliko odličnih udaraca i poteza. Gallows je bio solidan, ali ništa posebno. Impresivan Bloody Sunday Stylesa na kraju i pobjeda za njega.

 

Tetsuya Naito vs Togi Makabe – ***1/2

Dobro ispričana priča s Naitom tokom cijelog meča. Jako mi se svidio njegov rad negativca u ovom meču, pogotovo na početku. Što se tiče samog hrvanja, ništa posebno sve do završnice gdje su imali nekoliko kul izmjena. Naito je uspio zadobiti razbijeno čelo i tako se pridružio Yanu i Tenzanu. Makabe dobiva.

 

Hiroshi Tanahashi vs Toru Yano – **3/4

Tipičan Toru Yano meč s ponešto komedije i prljave igre kao i inače. Solidna akcija togom meča, ali niti u jednom dijelu nije bilo pretjerano dobro. Yano je uspio obnoviti ranu od onog Headbutta i opet je krenuo krvariti. Tanahashi očekivano pobjeđuje.

 

Ništa posebno 9. dan. Vidjeli smo jedan vrlo dobar meč, no svi ostali su bili prosječni/solidni mečevi. 6/10

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 25 – Dan 8 i 9 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*