NJPW G1 Climax 25 – Dan 6 i 7 recenzija

Šesti i sedmi dan NJPW G1 Climaxa su iza nas, a ProHrvanje.com van donosi njihov pregled. Je li bilo odličnih mečeva? Kandidata za meč godine? Sve to možete saznati u ovom pregledu.

 

DAN 6

Yujiro Takahashi vs Yuji Nagata – **

Dosadan meč je bio. Većinom spora akcija bez ikakvih dobrih poteza ili izmjena. Nagata je zadao tu i tamo pokoji dobar udarac, no to je otprilike to. Zadnje dvije minute su jedino bile donekle dobre s par solidnih near fallova. Ostalo i ne baš zanimljivo. Takahashi pobjeđuje.

 

Hirooki Goto vs Tomoaki Honma – ***

Ovo je već bilo dobro i čak bolje nego što sam očekivao. Krenuli su poprilično sporo i mislio sam da neće ispasti tako dobro, no onda su imali onu odlično izmjenu laktova i otada je meč prešao na višu razinu te smo imali jednu vrlo zanimljivu završnicu gdje je Goto ipak uzeo pobjedu sa Shouten.

 

Karl Anderson vs Tomohiro Ishii – ***3/4

Ovo je bilo jako, jako dobro. Jako lijepi meč od početka do kraja. Puno izvrsnih stiff udaraca i dobrih izmjena. Ishiijeve face prije nego što poludi su odlične. Stvarno zabavna akcija tokom cijelog meča, Anderson je udario nekoliko odličnih kickova, a Ishii je bio standardno dobar. On je na i kraju pobijedio Brainbusterom.

 

Michael Elgin i Shinsuke Nakamura su trebali imati meč, no Nakamura je ozlijedio lakat i propustio je ovaj show te su dva boda dodijeljena Elginu. Šteta za Nakamura. On je bio moj favorit ovdje, a sada izgleda da će ga ozljeda spriječiti da bude dalje u turniru i možda ga osvoji.

 

Kazuchika Okada vs Satoshi Kojima – ***

Ovo mi je bilo nekako dosadno. Daleko od toga da nije bilo dobro, ali očekivao sam malo bolje. Prva polovina meča je bila prilično dosadna i ništa posebno se nije dogodilo. U završnici su malo pojačali tempo i bilo je u redu, no sve skupa, pomalo razočaravajuće. Okada pobjeđuje s Rainmakerom.

 

Iako nismo imali odličnih mečeva, ovo je bio dobar dan. Skoro svi mečevi su bili dobri s tim da je Anderson/Ishii bio dosta dobar. Žao mi je za Nakamuru, no što je tu je. 7/10

 

DAN 7

Toru Yano vs Doc Gallows – *3/4

Ovo je bio meč koji je služio za komediju više nego za išta drugo. No, svidjela mi se komedija u meču jako i dosta dobro je odrađena te je napokon Toru Yano bio zabavan ovdje. Što se tiče samog wrestlinga, ništa posebno, Yano tipično pokušava igrati prljavo, a i vidjeli smo uplitanja Andersona koji je na kraju pomogao Gallowsu da pobijedi. Ništa posebno, no dobro ako ćemo gledati komediju.

 

Togi Makabe vs Hiroyoshi Tenzan – **1/4

Ništa posebno meč, očekivao sam malo bolje. Većinom dosadna akcija s rest holdovima uz par dobrih izmjena Lariata, no to je otprilike to. Makabe pobjeđuje.

 

Katsuyori Shibata vs Kota Ibushi – ****1/4

Ovo je bilo izvanredno. Jednostavno predivno. Ti svi silni udarci u prsa su bila prekrasni. Stvarno prelijep meč, ali ništa manje ne možeš očekivati kada staviš ovu dvojicu zajedno u ring. Odlična akcija, puno izvrsnih kickova u prsa i u glavu, oni kickouti na 1 pri kraju meča i neprodavanje poteza je bilo super. Zaista uzbudljiv meč je bio. Stvarno izvrsno. Jedan od najboljih mečeva na ovom Climaxu.

 

Hiroshi Tanahashi vs Bad Luck Fale – ***1/4

Ovo je ustvari bilo dosta dobro. Prilično zabavan meč čemu se i nisam nadao. Očekivao sam da će biti dosadnije, no Tanahashi je ovdje bio dosta dobar i učinio je meč zabavnim, pa je i Bad Luck Fale izgledao solidno. Mene je definitivno začudila pobjeda Falea, nisam se nadao drugom porazu zaredom za Tanahashija.

 

AJ Styles vs Tetsuya Naito – ***1/2

Iako je bilo dosta dobro, ipak sam se nadao malo boljem meču. Bio sam siguran da neće biti bolji od Shibata/Ibushi, no ipak sam očekivao malo više od ovoga. Akcija je nekako bila spora tokom prvog dijela meča. Pri kraju su imali par dobrih izmjena, no to je to. Nisam bio siguran tko će ovdje pobijediti, no na kraju je Naito odnio pobjedu.

 

Vrlo dobar dan. Imali smo jedan odličan meč i dva vrlo dobra. Ibushi/Shibata meč svakako vrijedi pogledati. 7.5/10

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 25 – Dan 6 i 7 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*