NJPW G1 Climax 25 – Dan 17 i 18 recenzija

DAN 17

Doc Gallows vs Katsuyori Shibata – **3/4

Shibata je odmah krenuo raditi na Gallowsovoj nozi s Figure Four Leg Lockom. Ipak, Gallows je uspio preuzeti kontrolu nad mečom. Nakon nekoliko minuta njegove dominacije, Shibata je uspio napraviti povratak, ali je ipak Gallows nakon nekoliko uzastopnih udaraca i Gallows Polea uspio ostvariti pobjedu. Meč je bio prilično dobar. Završnica je bila zabavna s dobrom akcijom i nekoliko lijepih poteza. Malo sam iznenađen što je Shibata još jednom izgubio, mislim da mu je ovo četvrti poraz zaredom.

 

Toru Yano vs Bad Luck Fale – *1/4

Bad Luck Fale je odmah na početku preuzeo kontrolu nad mečom. Uspio je dominirati većinu meča (koji je trajao oko 4 minute) i onda je pokušao Yani napraviti Bad Luck Fall u publiku, ali Yano se uspio izvući. Tama Tonga je pokušao se umiješati, ali ga je Yano gurnuo u Falea, lupio im obojici Low Blow i pobijedio odbrojavanjem. Naravno, loš meč, ali drago mi je da bilo kratko i nisu smorili. Još jedna pobjeda za Yana. Meh, sad ima isto bodova koliko i Shibata ili tako netko što se meni uopće i ne sviđa.

 

Tetsuya Naito vs Hiroyoshi Tenzan – **1/2

Tetsuya Naito je kontrolirao prvim dijelom meča, Tenzan je zatim preuzeo kontrolu i onda smo na kraju imali back-and-forth akciju. Naito je i ovdje radio svoje uobičajene stvari u meču koje radi u zadnje vrijeme. Tenzan je na kraju ostvario pobjedu s Anaconda Vice. Meč je bio solidan, ali bio bi još bolji da se nije odužio. Petnaest minuta je previše jer je bilo dosta stanki i dosadnih dijelova pa meč nije ispao toliko dobar.

 

Togi Makabe vs Kota Ibushi – **3/4

Ibushi je odmah krenuo raditi na ozlijeđenoj nozi Makabea čime je kontrolirao prvi dio meča. Makabe se uspio vratiti u meč i preuzeo je kontrolu u drgom dijelu. Ipak, Ibushi je uspio naći način da kontrira German Suplex Makabea, izveo mu je par udaraca i onda udario Phoenix Splash za pobjedu. Ovo je bio dobar meč. Ibushi je bio standardno zabavan sa svojim udarcima i potezima, a i Makabe je izveo par solidnih poteza. Drago mi je da je Ibushi ostvario pobjedu za kraj.

 

AJ Styles vs Hiroshi Tanahashi – ****1/4

E ovaj meč definitivno nije razočarao i opravdao je sva moja očekivanja. Izvrstan meč ove dvojice. Drugi najbolji meč na ovom Climaxu nakon Ibushi/Styles i sasvim sigurno kandidat za meč godine. Styles je još jednom zasjao na turniru. Akcija na početku je bila spora, ali dobra s Mat Wrestlingom. Onda su u sredini meč jedan drugom radili na nozi što je bilo dobro i prodali su kako treba. I zatim završnica, ono čemu sam se najviše radovao. Neprestana akcija, veoma brz tempo, potez za potezom, kontra za kontrom. Upravo onako kako sam očekivao. Tanahashi je na kraju pobijedio s Frog Splashom i tako otišao u finale Climaxa! Nije mi baš bilo bitno ovdje tko će proći dalje jer mi se obojica jako sviđaju, jedino mi je malo žao Stylesa zato što je zaslužio proći u finale nakon par fantastičnih izvedbi na turniru. Izvanredan je bio u skoro svakom meču. Sad čekamo tko će proći dalje iz B bloka. Za to mjesto se bore Nakamura i Okada. I to bi trebao biti super meč.

Da nije bilo ovakvog Main Eventa, ovo ne bi bio previše dobar dan. Ali s ovakvim odličnim mečom Stylesa i Tanahashija, ipak je ispao kao prilično dobar show. 6.75/10

 

DAN 18

Yujiro Takahashi vs Tomoaki Honma – **1/2

Ovo je bilo prilično dobro, onako kako sam i očekivao. Početne minute i nisu bile previše dobre, ali je završnica bila vrlo zabavna, a kako i ne bi bila kada je Honma u meču koji lupa Kokeshije iz svakog ugla. Ipak, Takahashi je Honmi udario Low Blow, a zatim Miami Shine i ostvario pobjedu. Honma je tako ostao na samo dva boda. Bio je ovo dobar turniru za Honmu. No, to se baš i za Takahashija ne može reći. Možda i najdosadniji wrestler na tuniru. Čak je i slavni Yano Toru bio bolji od njega.

 

Tomohiro Ishii vs Michael Elgin – ****1/2

ČOVJEČE! Što je ovo bilo? Kako je ovo uspio biti ovako dobar meč? Što je s ovima dvojicom? Zašto su tako poludjeli u meču?! Mislim, ovo je bilo predivno. Očekivao sam dobar meč, ali nisam niti pomislio da ću dobiti ovako nešto. Prekrasan meč. Konstantna i brza akcija, odličan potez za odličnim potezom, stiff lakat za stiff laktom. Morate ovo pogledati! Stvarno jako brutalan meč! Zaista jedan od najboljih mečeva na ovom Climaxu, ali i u cijeloj godini. Ishii i Elgin su tako dobro funkcionirali zajedno da se to ne može opisati. Svaka im čast! Ishii je na kraju dobio s Brainbusterom. Elgin je bio sjajan na ovom turniru i debelo me iznenadio svojim izvedbama. Nisam mislio da ću ovo reći ikad, ali htio bih ga vidjeti i iduće godine! Zašto? Zato što se odlično snašao u ovakvim mečevima.

 

Hirooki Goto vs Yuji Nagata – ***

Ovo je bilo vrlo dobro, bolje nego što sam očekivao. Početak je malo bio dosadan s Gotovom dominacijom koja je inače nezanimljiva, no završnica je bila vrlo zabavna s par dobrih poteza i kontri. Nagata je kao i u svakom meču izveo nekoliko odličnih stiff udaraca. On je na kraju pobijedio s Backdrop Driverom. Solidan turnir za oba wrestlera, imali su dobre mečeve.

 

Satoshi Kojima vs Karl Anderson – ***1/4

I ovo je ispalo dobro na kraju, malo bolji od prijašnjeg meča. Anderson je na početku radio na Satoshijevom ramenu što je bilo solidno. Satoshi je uspio napraviti povratak u meč i onda smo imali jednu zanimljivu završnicu s par dobrih poteza. Anderson je izveo nekoliko dobrih udaraca. Kojima je na kraju s Lariatom ostvario pobjedu. Anderson me prilično impresionirao na ovom turniru. Imao je nekoliko dobrih mečeva. Kojima je bio ok, ali se nije toliko istakao jer nije imao niti jedan previše dobar meč. Bio je bolji od Takahashija, uglavnom.

 

Kazuchika Okada vs Shinsuke Nakamura – ****1/2

Ovo je očekivano bilo izvanredno! Nakamura do ovoga meča ove godine na Climaxu nije imao niti jedan baš onako odličan meč u njegovom stilu, no ovaj je definitivno bio takav. Početak je bio dosta spor, ali svejedno zanimljiv s odličnim Mat Wrestlingom. Okada je bio negativac u meču u njegovo korištenje Nakamurinih poteza i tauntanja je bilo izvrsno. Sredina je bila dobra gdje su obojica izvodili svoje uobičajene poteze. No, onda su u završnici pokidali. Brza i izvanredna akcija, mnoštvo odličnih poteza i puno lijepih kontri, upravo ono što sam očekivao od ove dvojice u završnim minutama. I onda za kraj imamo onaj završni odličan spot gdje ja Nakamura kontrirao Okadin Rainmaker u svoj Cross Armbreaker za pobjedu. Drago mi je da je Nakamura ušao u finale i da ga ozljeda lakta nije spriječila! Sada je finale sutra između Nakamure i Tanahashija. To bi trebao biti super meč također.

Ovo je bio najbolji dan definitivno. Dva izvrsna, dva dobra i jedan solidan meč. Ali ona dva izvrsna su baš bila izvrsna. 8.25/10

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 25 – Dan 17 i 18 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*