NJPW G1 Climax 25 – Dan 1, 2 i 3 pregled

– 25. po redu G1 Climax je započeo i ProHrvanje.com. van donosi pregled svih 15 mečeva iz toga turnira u prva tri dana.

 

DAN 1

Hiroyoshi Tenzan vs Doc Gallows – **

Ovo je bio dosadan meč. Gallowas nije nimalo zabavan za gledati, a Tenzan nije ta osoba koja to može promijeniti. Zaboravna akcija, par solidnih poteza tu i tamo no sve zajedno ništa jako posebno. Tenzan dobiva submissionom. Bilo mi je tako svejedno tko će ovdje dobiti.

 

Togi Makabe vs Toru Yano – **1/2

Sasvim sigurno bolje nego prethodni meč, no opet ništa previše posebno. Ovaj meč je trajalo malo kraće tako da nije bilo previše sporosti i akcija je bila solidna. Imali su nekoliko dobrih near fallova tokom meča. Drago mi je da je Makabe odnio pobjedu, Toru Yano mi se uopće ne sviđa.

 

Bad Luck Fale vs  Tetsuya Naito *3/4

Ovo je bilo poprilično loše. Bad Luck Fale je tako dosaadan i loš nekada, a činjenica da je dominirao većim dijelom meča baaš i ne pomaže. Dosadna akcija, ništa posebno se u meču nije dogodilo sve do zadnje minute gdje su imali par kontri koje su bile poprilično dobre. Drago mi je da je Naito dobio ovaj meč, već sam mislio da će Fale uzeti.

 

AJ Styles vs Katsuyori Shibata ***3/4

E sada krećemo na ona dva meča koje zaista vrijedi gledati. Ovaj je jedan od ta dva meča. Zaista vrlo, vrlo dobar meč, skoro pa odličan, no to smo i mogli očekivati od ove dvojice. Jako dobra akcija, očekivano dosta stiff udaraca i nekoliko dobrih kontri. Styles dobiva. S obzirom da je Styles i veći favorit od Shibate za osvajanje turnira, očekivana pobjeda za njega.

 

Hiroshi Tanahashi vs Kota Ibushi ****1/2

Ovo je bio izvrstan meč. Očekivao sam odličan meč, ali ne ovako odličan. Odlična akcija togom cijelog meča, puno raznovrsnih poteza, kontri i ostalih stvari koje su učinile meč prelijepim. Tanahashi je dobro radio na Ibushijevoj nozi. I on je par puta no-sellao nogu, no to nije bilo ništa značajno i potpuno zaboravljivo s obzirom na prekrasan meč kojeg smo dobili ovdje. Kraj je bio brutalan kad je Ibushi nabio Tanahashijevu glavu u kut i onda mu još dao onaj Springboard German gdje je Tanahashi također malo nezgodno pao. No, na kraju Tana ostvaruje pobjedu s Frog Splashom. Odlično uglavnom, definitivno vrijedno gledanja i ispast će kao jedan od najboljih mečeva na turniru.

 

Iako su zadnja dva meča bila stvarno dobra, ona prva tri meč i nisu bila baš nešto, stoga ne mogu reći da je prvi dan bio posebno dobar, no da je bio dobar, bio je. 7/10

 

DAN 2

Tomohiro Ishii vs Satoshi Kojima – ***

Dobar meč za započeti drugi dan ovoga turnira. Malo sporija akcija na početku, no onda kad je meč krenuo, sadržavao je sve što svaki meč Ishiia sadrži, a to su izmjene Lariata, laktova i Chopova. Zabavna završnica i Ishii pobjeđuje Brainbusterom. Sviđa mi se rezultat.

 

Yujiro Takahashi vs Hirooki Goto – **1/2

Ovo je bilo solidno, ali ništa puno više od toga. Većinom zaboravna akcija na početku ispunjena dominacijom Takahshija koji nije bio pretjerano zanimljiv. Akcija u završnim minutama se već znatno popravila i ubrzala te su imali nekoliko dobrih izmjena. Goto na kraju pobjeđuje sa Shouten.

 

Yuji Nagata vs Tomoaki Honma – ***1/4

Zasada najbolji meč drugoga dana. Vrlo zabavan meč ispunjen lijepom i konstantnom akcijom tokom cijelog meča. Obojica su mi se svidjeli ovdje. Dobri potezi, nekoliko ok izmjena i par lijepih kontri. Vrlo dobra završnica s nekoliko uvjerljivih near fallova, no na kraju Nagata ostvaruje pobjedu s Backdrop Driverom. Zapravo, bila su dva, ali je Honma na jedan napravio kick-out.

 

Kazuchika Okada vs Michael Elgin – **3/4

Dobro je bilo i malo bolje nego što sam i očekivao. Nisam obožavatelj Elgina i nije mi se svidjelo kad sam čuo da će on ovdje nastupati, ali ovdje se snašao poprilično solidno. Naravno, Okada je tu dosta odigrao ključnu ulogu koji je bio dosta dobar u ovome meču. Elgin se izgleda nije povezao s publikom, a i ne vjerujem da hoće.  Očekivana pobjeda za Okadu.

 

Shinsuke Nakamura vs Karl Anderson – **3/4

I nije mi se ovo baš svidjelo. Veliki sam fan Nakamure i trenutno mi je on favorit ovog turnira, no ovo nije bilo previše dobro. Očekivao sam više. Meč nije nikada prešao u nekakav viši nivo i akcija mi se stalno činila kao da je bila na istoj razini. Nakamura je kao i uvijek zadao nekoliko dobrih udaraca, a Anderson je imao par dobrih poteza. Andersonova pobjeda me prilično iznenadila, nisam očekivao da će Nakamura pobijediti ovdje.

 

Ništa posebno drugi dan, lošiji nego prvi iako ovaj nije ima toliko loš meč, ali isto tako nije ni imao nekakav previše dobar meč. Svi su bili skoro na istoj razini. A činjenica da je event sniman jednom kamerom također ne pomaže ništa. 6/10

 

DAN 3

Doc Gallows vs Kota Ibushi – ***

Ovo je bio iznenađujuće dobar meč i sasvim sigurno bolje nego što sam očekivao. Gallows mi se nikada nije pretjerano sviđao, no ovdje uz Ibushia je bio stvarno dobar. Ibushi je bio standardno super i učinio je ovaj meč još zabavnijim. Dobra akcija tokom cijelog meča i na kraju Ibushi odnosi pobjedu.

 

Bad Luck Fale vs Togi Makabe – **

Ovo nije bilo pretjerano dobro, ali nisam se niti nadao da će biti nekakav dobar meč- Većinom zaboravna akcija u početku s dominacijom Falea. Makabe je imao solidan povratak i izvodili su poprilično dobre poteze u završnim minutama, no sve skupa, ništa tako posebno. Fale dobio s Bad Luck Fall.

 

 AJ Styles vs Toru Yano – ***

Ovo je bilo deset puta bolje nego što sam očekivao da će biti. Ne volim baš Toru Yana, no ovdje mi se svidio i bio je donekle zabavan. Na početku tučnjava izvan ringa s korištenjem oružja. Nije mi jedino bilo jasno kako je Yanu bilo dopušteno da udari Stylesa stolicom, a kad je Styles htio, sudac mu je uzeo stolicu. Akcija u završnim minutama je bila dobra. Yano je opet pokušao igrati prljavo i dao Low-Blow Stylesu, no ovaj je to preživio i uhvatio ga u Calf Killer za pobjedu.

 

Katsuyori Shibata vs Tetsuya Naito – ***3/4

Ovo je bilo veoma dobro i stoga dobiva titulu najboljeg meča trećeg dana. I očekivao sam da će tako biti, ovaj meč me je najviše primamio. Naito je krenuo hrvati u odijelu, no kasnije ga je skinuo. Shibata je dominirao prvim dijelom meča, no onda je Naito krenuo raditi na njegovoj nozi. Dobro je bilo. Vrlo dobra akcija u ringu s prilično velikom dozom stiff udarca, nekoliko dobrih poteza i kontri. Na kraju, Shibata ostvaruje pobjedu s jakim udarcem u prsa.

 

Hiroshi Tanahashi vs Hiroyoshi Tenzan – ***1/2

Ovo je bilo puno bolje nego što sam očekivao, no ipak nije ispao kao najbolji meč večeri. Kako je krenuo i nisam mislio da će ispasti previše dobro. Malo sporija akcija na početku i nismo vidjeli puno toga, no onda su u završnim minutama bili jako dobri. Publika je također bila dosta glasna i to je podiglo atmosferu ovoga meča. Tanahashi na kraju očekivao pobjeđuje Frog Splashom.

 

Ovo je bio dobar treći dan, bolji nego drugi. Vidjeli smo dva vrlo dobra i dva dobra meča. Onaj peti je bio solidan što i još jednom nije bilo lošeg meča. 7/10

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 25 – Dan 1, 2 i 3 pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*