NJPW G1 Climax 25 – Dan 12, 13 i 14 recenzija

Još tri dana NJPW G1 Climaxa su iza nas i ProHrvanje.com van donosi pregled dvanaestog, trinaestog i četrnaestog dana.

DAN 12

Yuji Nagata vs Michael Elgin – **3/4

Ovo je bilo vrlo solidno. Ništa posebno na početku, no kasnije su imali par dobrih izmjena laktova, a Nagata je standardno izveo par dobrih udaraca. Elgin pobjeđuje s kombinacijom Turnbuckle i Sitout Powerbomba te tako zaradio svoj 8 bod na ovom turniru. Elgin je zaredao nekoliko pobjeda u zadnjih par dana, nisam očekivao da će biti u vrhu ljestvice.

 

Karl Anderson vs Tomoaki Honma – **3/4

Još jedan prilično dobar meč. Sporije na početku s dominacijom Andersona, no onda je Honma imao svoj povratak i stvari su postale zanimljivije u završnim minutama. Zadnja kontra iz Kokeshija u Gun Tun je bila super.

 

Satoshi Kojima vs Hirooki Goto – ***1/4

Ovo je bilo vrlo dobro i bolje nego što sam mislio da će biti. Zabavna akcija tokom cijelog meča s nešto bržim tempom u završnici. Nekoliko dobrih poteza na kraju te Goto  pobjeđuje Kojimu sa Shouten Kai.

 

Yujiro Takahashi vs Shinsuke Nakamura – **3/4

Dobro je bilo, Shinskay je uspio izvući nešto iz Takahashija koji mi je trenutno najdosadniji wrestler ovog Climaxa. Nekoliko dobrih udaraca od strane Nakamure, Takahashi je imao solidan rad na Nakamurinom laktu i završnica je bila u redu. Zadovoljan sam. Nakamura ostvaruje pobjedu sa Boma Ye i tako se lagano penje prema samom vrhu ljestvice.

 

Kazuchika Okada vs Tomohiro Ishii – ***1/2

Iako je bilo vrlo dobro, svejedno je ispalo meni razočaravajuće jer sam očekivao puno više od ovoga meča. Blok B još uvijek nije imao taj odličan meč kao blok A i očekivao sam da će ovo bitit taj, no ipak ne. Svejedno, zabavna akcija tokom meča i na kraju Okada ostvaruje pobjedu s Rainmakerom.

 

Ovo je bio dobar dan. Niti jedan meč nije bio loš, no nismo imali niti jedan odličan meč. Tri meča imaju istu ocjenu po meni, dok su ostala dva nešto bolja. 6.75/10

 

 

DAN 13

Kota Ibushi vs Bad Luck Fale – **1/2

Bilo je prilično solidno. Bad Luck Fale je dominirao prvim dijelom meča što i nije bilo pretjerano zanimljivo, osim kad je izvrsno poklopio Ibushija ogradom. Akcija u ringu nije bila ništa posebno sve dok Ibushi nije napravio svoj povratak, izveo par stiff udarca i onda se krenuli izmjenjivati poteze, no ipak je Fale dobio s Bad Luck Fall.

 

Tetsuya Naito vs Toru Yano – *3/4

Zaista ništa posebno ovdje, no nisam puno niti očekivao. Na početku su pokušali napraviti nekakvu komediju s Yanovim oponašanjem Naita, što je bilo solidno. Ostatak je bio tipičan Toru Yano meč. Malo mi kreće smetati njegovo neprestano urlikanje tokom meča. Naito pobjeđuje s Destino.

 

AJ Styles vs Hiroyoshi Tenzan – ***

AJ Styles nije ima lošeg meča na ovom turniru, pa tako ni ovaj meč nije bio loš. Dobar meč. AJ Styles je imao vrlo dobar rad na Tenzanovoj nozi koju je ovaj u nekim dijelovima odlično prodao. Na kraju, Tenzan je uhvatio Stylesa u Anaconda Vice, no ovaj se uspio osloboditi i stavio ga u Calf Slicer i njime ostvario pobjedu.

 

Togi Makabe vs Doc Gallows – **1/4

Ovo je bilo solidno, ali ništa više od toga. Prvi dio meč je većinom bio brawl oko ringa što nije bilo ništa pretjerano zanimljivo osim kad je Gallows gušio Makabea lancem. Akcija u ringu je bila u redu. Gallows je dominirao većim dijelom meča, no onda je Makabe napravio vrlo kratak povratak i udario Knee Drop za pobjedu.

 

Hiroshi Tanahashi vs Katsuyori Shibata – ****1/4

Ovo je bilo odlično. Stvarno super meč. Dobili su nešto više od 20 minuta, imali su dosta vremena da lijepo izgrade meč i to je upravo ono što su i napravili. Vrlo dobar početak s Mat Wrestlingom i kul Submission izmjenama. U sredini smo vidjeli poneki stiff udarac, no završnica je bila najbolja. Puno izvrsnih kontri i izmjena. Sami kraj s izmjenom Pinnova je bio uzbudljiv i Tanahashi je tu bio bolji čovjek te ostvario pobjedu.

 

Osim Main Eventa i možda Styles/Tenzan meč, ništa ostalo nije bilo previše dobro. Još jedan solidan dan kojeg je uvelike spasio odličan Main Event, inače ne bi bio dobar. 6.5/10

 

 

 

DAN 14

Karl Anderson vs Michael Elgin – ***1/2

Ovo me je prilično iznenadilo. Vrlo dobar meč, deset puta bolje nego što sam očekivao. Anderson se pokazao poprilično dobrim dosada na turniru, a Elgin me je više puta impresionirao, premda se nisam uzdao u njega na početku turnira. Vrlo zabavna akcija, velika količina stiff udaraca s obje strane i uzbudljiva završnica. Stvarno su me ova dvojica iznenadili zajedno, svaka im čast na ovakvom meču.

 

Yuji Nagata vs Satoshi Kojima – ***

Prilično dobro je bilo, bolje nego što sam očekivao. Vrlo zabavan Back-and-Forth meč s puno dobrih poteza i par kul kontri. Kojima je dominirao nešto više, no nije uspio udariti Lariat sve do završnice meča. Ipak, Nagata je uspio preuzeti kontrolu i izveo Backdrop Driver za pobjedu.

 

Kazuchika Okada vs Yujiro Takahashi – ***1/4

Ovo je bilo vrlo dobro i mislim da je ovo najbolji meč za Takahashija na ovom turniru ove godine. Čestitke Okadi što je uspio izvući dobar meč iz njega. Meč je dobio dosta vremena, oko 15 minuta, što je i više nego dovoljno za Takahashija. No, Okada je bio taj koji je većinom učinio akciju zabavnom. Takahashi je imao par dobrih udaraca. Ref Bump na kraju mi se čak svidio jer je dodao dramatičnosti zato što je to nekako bio jedini način da Yujiro dobije Okadu. Ipak, Okada ga je dobio s Rainmaker.

 

Tomoaki Honma vs Shinsuke Nakamura – ***3/4

Ovo definitivno nije razočaralo. Jako zabavan meč i jedan od boljih mečeva za obojicu na ovogodišnjem Climaxu. Lijepa akcija tokom cijelog meča, nekoliko odličnih poteza s obje strane. Bilo je par odličnih kontri u završnim minutama i zadnja izmjena kada je Honma udario Flying Headbutt i Nakamura mu odmah vratio s Boma Ye je bila izvrsna. Nakamura pobjeđuje i ostvaruje svoj deseti bod.

 

Hirooki Goto vs Tomohiro Ishii – ****1/4

Evo ga! Napokon jedan taj ODLIČAN meč iz Bloka B. Ovo je bilo izvrsno. Zaista odličan meč. Stiff izmjene u ovom meču su bile to što je napravilo ovaj meč ovako dobrim, a one izmjene laktova i Lariata su bile neopisivo dobre. Puno odličnih poteza tokom meča i uzbudljiva završnica s nekoliko odličnih Near Fallova. Ipak Hirooki Goto ostvruje pobjedu s Shouten Kai. Svaka čast obojici na ovakvom ludom, stiff meču.

 

Jedan od boljih dana ovogodišnjeg G1 Climaxa. Niti jedan meč nije bio ispod *** što je odlično. Imali smo taj jedan odličan meč i tri vrlo dobra meča. Odličan dan. 8/10

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

1 Comment on "NJPW G1 Climax 25 – Dan 12, 13 i 14 recenzija"

  1. What’s up to every one, as I am genuinely keen of reading
    this blog’s post to be updated daily. It carries nice stuff.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*